Sander, Daniëlle & EmilyOur Family life...

Our Family life...

Een middagje Karlsruhe…

Op 30 mei zou onze vakantie beginnen. We hebben op zondag 31 mei afgesproken met Yves en Joke in Europapark bij Rust in Duitsland. Vanuit Altdorf is dat nog een 360 km rijden dus hebben we besloten om op zarterdag al te vertrekken en een middagje naar Karlsruhe te gaan.

Ik, Sander, werk voor een afdeling die verdeeld is over twee standplaatsen. De ene helft werkt dagelijks in Nürnberg-Moorenbrunn en de andere helft is in Karlsruhe aanwezig. Ik ben al een paar keer in karlsruhe geweest maar Danielle nog niet en daarom besloten we er eens langs te rijden.

We hebben niet heel Karlsruhe gezien want we zijn uiteindelijk wat later weggegaan als gepland maar wel de belangrijkste dingen. Nee, niet we zijn niet langs Siemens gereden. Maar we zijn wel door de belangrijkste straten van Karlsruhe gelopen, de winkelstraten.

Lopend door de straten kwamen we een vestiging van Lush tegen. Lush is een winkelketen uit Engeland en hier worden lichaamsverzorgings-producten verkocht die enkel uit natuurlijke materialen bestaan en niet op dieren worden getest. Dit is op zich al bijzonder maar het zijn ook leuke producten. Zoals glibberzeep, bruisende bollen voor in bad, massagerepen, enz. Hier kregen we een hele uitleg en rondleiding van één van de dames uit de shop.

Lush-Khe

Danielle heeft van mij een verassinszak gekregen omdat ze de dag ervoor te horen kreeg dat ze een vast contract krijgt bij de firma waar ze nu werkt. Een hele prestatie voor een Nederlandse bij een Duits-talig service-centre denk ik zo. En met de laatste cadeautjes voor Joke en Georgina gingen we de deur weer uit. Later kwamen we er achter dat er al sinds 2007 een winkel in Nürnberg zit.

Na nog wat rond gelopen te hebben zijn we naar het Badisch Brauhaus gegaan. Dit is een lokale brouwerij en heeft ook een bijzonder hotel in de stijl van Friedensreich Hundertwasser. In dit hotel heb ik (inmiddels 2 jaar teriug) een week overnacht vanwege een Workshop die ik in Karlsruhe volgde. Deze Brouwerij heeft ook een restaurant en daar hebben we genoten van Flammküchen en hun eigen bier.

Cola & Bier, Radler en Weizen

BadischBrauhaus2-KheBadischBrauhaus-Khe  

Na een kort bezoekje aan de Starbucks zijn we naar ons Hotel voor de eerste 2 nachten van onze ‘vakantie’ gereden. Dit is het zelfde hotel als waar Yves en Joke zouden slapen, wel zo praktisch we hadden namelijk afgesproken om ‘s avonds, na Europaprk, nog naar Freiburg te rijden om wat te gaan eten.

Starbucks-Khe

We lagen vroeg in bed en iets na 12 werden we wakker gesmst dat Yves en Joke waren aangekomen bij een hotel in de buurt van Saarbrucken. Ze zouden ‘s ochtends vroeg dan verder rijden naar ons zodat we met 1 auto naar het park konden komen.

Comments (1) | Trackback

One thought on “Een middagje Karlsruhe…”

  1. Ik kende Karlsruhe alleen van de bekende lightrail, maar zo te horen is de stad wel de moeite waard. Zou ook graag een bezoek aan Lush brengen. Misschien volgende keer…

    Groeten!

Comments are closed.