Sander, Daniëlle & EmilyOur Family life...

Our Family life...Add your content here.

Nog in Nederland…
De dag is goed begonnen. We hebben zowaar de (voor ons dan) eerste file van het jaar meegemaakt. Deze stond zoals gewoonlijk op de A20 tussen Terbregseplein en Kleinpolderplein op de A20. Maar het voordeel van deze eerste file is da de volgende waarschijnlijk pas weer in februari op ons staat te wachten.


Maar dankzij Moniek en de co-piloot (de moeder van Sander) waren we nog voor 8 uur op Schiphol waar we onze bagage direct bij balie 26 hebben afgegeven. Daarna zijn we iets gaan eten en wordt het wachten op onze vlucht. En voor de mensen die het wat interesseert, we vertrekken vanaf gate ‘G4′.


foto_20080109_0010-small1
In de USA…
Zo ben je in Nederland en zo ben je in Amerika! Alhoewel, zo? Helemaal voorspoedig ging het niet. De vlucht had in Nederland al bijna 1,5 uur vertraging opgelopen waardoor we een stuk later in Washington zouden aankomen. Maar volgens de grondstewardessen van United was dat geen probleem en zouden we die tijd wel inhalen. Een aantal uur later begrepen wij waarom deze dames nog steeds op de grond stonden want we kwamen te laat aan. 


Dat de stewardessen in de lucht niet veel intelligenter waren kwam al tijdens de vlucht aan het licht. De licht verouderde dames vertelden ons tijdens de vlucht dat we als laatste intercontinentale vliegtuig van de dag op Washington Dulles zouden aankomen en dat we daardoor minder wachtrij voor de immigratiebalie zouden hebben. Volgens de meeste Nederlanders betekent als laatste aankomen ook dat je achteraan stond. Voor iedereen die weleens op Washington Dulles is geweest de rij stond tot de roltrap. We hebben er dus meer dan een uur over gedaan om de eerste balie voorbij te komen. Wat een gezellige ontvangst, icon_wink Daarna nog een aantal wachtrijen doorlopen om zodoende onze vlucht te missen. Gelukkig zijn de Amerikanen erg gericht op service en was onze aansluitende vlucht al omgezet naar de volgende zodat we nog maar 30 minuutjes moesten te wachten. Precies genoeg tijd voor een starbucks, het werd dit keer een Frappuccino Ice Blended Java Chip. De vlucht met de Airbus 321 van TED voorliep voorspoedig en was zelfs sneller als vooraf werd beloofd. We landen om 21:30 plaatselijke tijd.


Nadat we de bagage op hadden gepikt gingen we naar de Alamo balie. Hier stond gelukkig geen rij en waren we in no-time aan de beurt. We kregen een ‘gezellige’ Amerikaan die een Economy auto wel heel erg klein vond. Wij hem verteld dat we in Nederland altijd met een Fiat Seicento hebben gereden. Hij kon zich niet voorstellen dat een auto kleiner als de Fiat Panda bestond. Met zijn goedkeuring hebben we toch de Economy auto genomen. Een Kia Rio zou het worden. Wij zijn daarop naar de garage gegaan waar een echte Amerikaan stond en die vertelde, "Just pick a car from the 2nd row, it will be a Compact". Wij keken elkaar aan en liepen vrolijk naar de Kia Rio maar er was geen Kia Rio. Daarom zijn we maar gaan klagen want, oh nee. We hebben gekozen voor een echte Chevrolet in en model wat enigzins lijkt op de PT Cruiser. Oke, wel wat minder luxe maar Cruise control, elektrisch ramen voor en achter, automaat, stuurbediening van bijna de gehele auto, elektrisch verstelbare buitenspiegels, enz.

Onze eigen TomTom maakte de auto helemaal compleet.En bijna zonder problemen reden we naar het hotel. We pakten ergens een verkeerde weg en ik had daarna pas na drie keer een U-Turn te missen door dat ik op zo een plek gewoon kom omdraaien. TomTom vertelde dat overigens heel erg duidelijk maar ik was denk toch moe na 23 uur op pad te zijn.

Aangekomen bij een hotel viel dit echt supermee we waren in 5 mintuen ingecheckt en nog geen 10 minuten daarna hebben we de laptop aangesloten op een draadloos netwerk. Toch nog een beetje werken tijdens de vakantie dus,  Na even opgefrist te hebben zijn we nog even de deur uitgegaan om naar de Perkins te lopen. Na 260 meter liepen we binnen en ondanks dat het half 12 in de avond is vragen ze of je nog komt eten. We vertelden dat we enkel voor iets te drinken kwamen en dit was "On the house" omdat we helemaal uit Nederland kwamen omdat we van Perkins hebben gehoord. Die truc gaan we vaker toepassen de komende weken! We hebben nog wel een 3-tal muffins met Apple-Cinnamon smaak gekocht waarbij we er ook nog eens 3 Chocolate smaak muffins gratis bijkregen. Wat een service.


Nu voelden we ons echt in Amerika en kunnen we rustig gaan slapen want we hebben nog veel te doen de komende dagen.


foto_20080110_0017-small1
De eerste echte dag in de USA…
Nou na het eerste uurtje begint nu de eerstedag. We ontwaken met gelijk de TV. Want er zijn twee disneychannels op te zien. En ja hoor er is een parkkanaal net als in Parijs. Gelukkig is het filmpje hier leuker want Stacey praat gewoon Engels en is elk filmpje opnieuw verbaasd. Uniek toch? 


Het bed is goed bevallen de kamer ziet er bij daglicht ook nog goed uit. We zullen beginnen met een douche en dan de eerste muffin (van de dag) naar binnen werken. En dan gaan we op pad. Vandaag staan de Hollywood Studios op de planning. Rond 09.15 uur zijn we aangekomen op de parking waarna we op ons gemak al rondkijkend naar de ingang lopen. De zon schijnt, de lucht is blauw en de temperatuur zal zo rond de 22 graden zijn geweest.


hotel


 

auto


 
Door de ingang – waar we een scan van onze wijsvinger moesten laten maken – en vervolgens komen we op Hollywood Boulevard. Het ziet er echt allemaal super uit. Gelijk gaan we een winkeltje in waar een Cast Member gelijk tegen ons begint te praten omdat er een pluche ligt van Goofy als Darth Vader en dat ze vroeger Mickey hadden als Darth Vader, maar Mickey was "te lief" voor deze figuur. En hij bleef maar doorpraten, maar wij wilden eigenlijk wel naar de eerste attractie gaan.

De eerste attractie van de dag (en onze eerste attractie in WDW) werd de Twilight Zone Tower of Terror. Supermooie theming en Cast Members die zich helemaal inleven in het verhaal. Paar keer een praatje gemaakt met ze over het feit dat deze attractie nu ook in Parijs staat en we benieuwd zijn hoe deze zal zijn. Supergeweldig is deze versie van de Tower of Terror. Bij de uitgang worden we opgewacht door de Cast Member waar we voorafgaand aan de attractie ook al mee gesproken hadden. Ze wilde graag weten wat we er van vonden en vervolgens vroeg ze of we nog een keer zouden willen. Ons antwoord was natuurlijk "JA!". Via een backstage ingang gingen we weer naar de boilerroom en we kregen een lift voor onszelf. De on-ride foto hebben natuurlijk gekocht (zie hieronder).


  
De volgende attractie werd de Rock ‘n Roller Coaster, 20 minuutjes wachten en we waren bij de pre-show met Aerosmith. Vervolgens naar de parkeergarage alwaar onze limo op ons stond te wachten. De ride zelf is helemaal geweldig met super-effecten! We konden voorin zitten, dus dat was mooi meegenomen.
 
Hierna vonden we het tijd voor een wat rustigere attractie: Beauty and the Beast – Live on Stage. Een klein voorshowtje van 4 mannen die super konden zingen en voor we het wisten kon de show beginnen. Een goed staaltje van zang en acteren. En ook de characters zijn goed gecast, ze lijken sprekend. Bijna aansluitend aan deze show begon op het plein voor de "Socerer Hat" High School Musical 2. We staan er toch allebei wel van versteld hoe de Amerikanen overal netjes in rijen blijven staan en precies doen wat hen gevraagd wordt. De show bestond uit de nummers van de tweede film en er was veel interactie met de kinderen in het publiek.
  
Ondertussen was het al na het middaguur en begonnen we een beetje trek
te krijgen. We besloten iets te gaan eten bij Backlot Express. Lekker origineel, het enige restaurant dat ze ook in Parijs hebben. We waren precies optijd, want na ons kwamen er hordes mensen tegelijk binnen en werden de rijen aan de kassa’s steeds langer.
 
Ons middagprogramma begon met Indiana Jones Epic Stunt Spectacular! Een hele goede stuntshow met veel verrassingen. Zo werd het decor drie keer verbouwd. Hele panelen stonden op een soort van opleggers en werden zo weggereden. Toen we uit deze attractie kwamen besloten we Star Tours te gaan doen. Deze was vlakbij en de wachtrij bedroeg maar 5 minuutjes. De buitenkant van de attractie ziet er super uit, verder is de binnenkant nagenoeg hetzelfde als in Parijs (afgezien van het feit dat alles hier wel werkt). Voor we het wisten zaten we in de simulator en konden we gaan genieten van Star Tours in het Engels. Dus niet "vitesse lumiere" maar "lightspeed". De ride was minder heftig dan in Parijs, hier werd ik (Danielle) niet misselijk in de attractie! Hierna was het tijd voor Muppets Vision 3-D. Alleen al de pre-show was geweldig en de film met de effecten zelf was nog beter.
 
Vervolgens via Honey, I Shrunk the Kids Movie Set Adventure begaven we ons richting het centrale plein om de Stars and Motorcars Parade te bekijken. Deze parade bleef maar duren, met auto’s van Mulan, Power Rangers en de Muppets was het een genot voor ogen en oren. Net voor de parade helemaal voorbij was gingen we snel naar The Great Movie Ride, een super attractie waarvan we niet hadden gedacht dat deze zo zou zijn. Je reed door de geschiedenis van de film heen met live commentaar van een Cast Member welke ook nog een rol had in dit hele gebeuren en we een tijdje een heuze gangster als gids hadden.parade
Hierna gingen we naar de Studio Backlot Tour, we hadden de tip gekregen hier in de rij te gaan staan net voor de Stunt Show zou beginnen, dan zou het niet zo lang wachten zijn. En inderdaad, we konden zo’n beetje gelijk doorlopen. Eerst was er nog een stuntshowtje met mensen uit het publiek. De titel van dit stukje film wat gespeeld werd was genaamd "Harbor Attack". De titel spreekt voor zich denk ik. Vervolgens naar de tram zelf toe en instappen. We kwamen langs vele props uit bekende films en we reden langs het kleding depot. Ook zagen we het prive vliegtuig van Walt himself. Het leuke aan deze tour was dat je langs de zogenaamde uit-rij zone van de Stunt Show rijdt. Hier zag je de auto’s optrekken naar topsnelheid.


 

stuntshow
Als laatste attracties van de dag hebben we nog Voyage of The Little Mermaid en The Magic of Disney Animation gedaan. Het bevalt ons goed dat je hier niet met een hoofdtelefoontje op hoeft te zitten om alles in de juiste taal (lees: geen frans) hoeft aan te horen. De show van Ariel was boven verwachting en bij Disney Animation ben ik wonder boven wonder voor het eerst wakker gebleven (in Parijs val ik altijd in slaap).Hierna gingen we naar het gedeelte waar om 19.00 uur Fantasmic zou plaatsvinden. We vroegen aan een CM of het al nodig was dat we er nu (ongeveer om 17.45) al zouden gaan zitten. Haar antwoord was: het hoeft niet, maar als je hem wilt zien zou ik nu al wel gaan, want het wordt druk. En inderdaad, er zaten al veel mensen en rond 18.30 uur zat het hele theater vol. De show was indrukwekkend en zeker nog wel voor herhaling vatbaar. We hadden er gewoon kippevel van, zo ontzettend mooi. We hebben dan ook geen foto’s gemaakt, we wilden gewoon op en top genieten van deze show.
 
Dit betekende ook het einde van onze eerste dag in WDW. Langzaam liepen we richting de auto en na ongeveer 30 minuutjes kwamen we aan in ons hotel. ‘s Avonds zijn we nog naar een Wal Mart Supercenter gegaan om wat flesjes water en andere frisdrank in te slaan voor op de kamer in het koelkastje. En nadat we dit stukje online hebben gezet is het weer tijd om naar bed te gaan. Morgen willen we naar Animal Kingdom gaan.

"Beestjes kijken!"
Vandaag gingen we – om Joke maar even te quoten – "beestjes kijken!" in Animal Kingdom. Rond 9 uur vertrokken we bij het hotel en even later reden we het Disney Property op. We zagen dat men al druk bezig was met de voorbereidingen voor de marathon die dit weekend gehouden gaat worden. Op veel plaatsen stonden al mobiele toiletten, ligbedjes en tenten voor waarschijnlijk het blaren prikken. We parkeerden onze auto in "Unicorn 26". Op advies van Yves een foto ervan gemaakt, zodat we onze auto aan het einde van de dag gemakkelijk terug zouden kunnen vinden. Met de parkeerplaatstram gingen we naar de ingang om vervolgens door de security te gaan voor de tassencontrole (hier kijken ze overigens wel goed in de tas en in alle vakken) en daarna door de toegangspoortjes en we waren in Animal Kingdom.
animal-kingdom
Allebei wisten we eigenlijk niet precies wat we van dit park moesten verwachten, dus we gingen gewoon bij het begin beginnen. Als eerste attractie gingen we naar It’s Tough to be a Bug! Een 3-D film gebaseerd op A Bug’s Life in Discovery Island gedeelte van het park. Binnen 5 minuten zaten we in de zaal en mochten we deze beeldige brilletjes opzetten. De show met haar effecten was boven verwachting en zeer onvoorspelbaar. Vooral het gedeelte waarin je door spinnen werd aangevallen. En we dachten nog wel deze dag rustig te gaan beginnen, hahaha.


 
Op naar de volgende attractie. We begaven ons richting Asia voor Expedition Everest – Legend of the Forbidden Mountain.


De verwachtingen waren hoog gespannen aangezien je niet om deze attractie heen kunt als je het park binnenkomt. De grote Mount Everest staat al naar je te lonken. We hoorden veel gegil vanuit deze hoek van het park en besloten in de rij te gaan staan, wachtijd: 20 minuten. De wachtrij was super gethematiseerd met allerlei spullen en informatie van expedities en de zogenaamde Yeti. Allemaal heel erg interessant. Na ongeveer een kwartiertje was het zover, we mochten instappen. De expeditie ging van start. De attractie is geweldig, alleen hadden we hem qua ride spectaculairder verwacht, stijler etc.

 

ak 
Hierna was het tijd voor de Kali River Rapids. Bij het ingaan van de wachtrij wordt je het volgende medegedeeld: "You will get wet, you might get soaked". Onze boot was voorbestemd voor de laatste optie. We waren echt helemaal soaked toen we eruit kwamen. Gelukkig scheen de zon voorzien van een lekker windje, dus hopelijk zouden onze kleren snel opgedroogd zijn. Op zoek naar een rustig plaatsje om even te gaan zitten en iets te drinken kwamen we de wachtrij van Finding Nemo – The Musical tegen. We besloten aan te sluiten in deze rij, want het zou nog ongeveer een half uurtje duren voordat de musical zou beginnen. We hadden prima plaatsen, precies in het midden. We waren benieuwd, want hoe ga je nu vissen uitbeelden in een musical? Met open mond hebben we dit alles zitten te bekijken, en ook de kwaliteit van de acteurs qua zang was zeer hoog. Nog helemaal onder de indruk van deze musical verlaten we het theater. Dan is het tijd voor de lunch, die we nuttigen bij Restaurantosaurus.
 
Na de lunch gaan we richting de attractie Dinosaur. Deze attractie is mogelijk gemaakt door Mac Donalds. Hier worden we keer op keer op gewezen, zowel via plaquettes op de muur en het wordt ook een paar keer omgeroepen. Jammer dat dit zo uitdrukkelijk aanwezig moet zijn. Dan is het tijd om te "boarden" voor een heuze tijdreis naar de tijd van de Dinosaurussen. Een heftige ride, allesbehalve wat je verwacht. Erg ruw, want we moeten ons goed vasthouden. De ene verrassing na de andere tijdens deze ride, en ook zeker een paar goede schrikmomenten.
 
Om na deze attractie een beetje van de schrik te bekomen gaan we naar een soort van kermisgedeelte in DinoLand U.S.A. waar je allerlei spelletjes kunt doen (uiteraard tegen betaling). Wij gaan voor de Primeval Whirl. Een achtbaan a la Crazy Mouse maar dan al 10 jaar oud, dus niet zo smooth zoals hij eigenlijk zou moeten zijn en dat voelen we. Dan besluiten we DinoLand te verlaten en richting Africa te lopen voor de Kilimanjaro Safari. We hebben geluk, we zien heel veel dieren en kunnen dus veel foto’s maken. Aansluiten doen we de attractie Pangani Forest Expedition Trial. Een soort van lopende safari en hier komen we het broertje van Bokito tegen. Ik heb hem maar niet aangekeken  Hierna gaan we met de Wildlife Express Train naar Rafiki’s Planet Watch. En daar doen we Habitat Habit en Conservation Station. Ook komen we de characters Rafiki en Pocahontas tegen, er staan geen mensen bij dus de unieke gelegenheid om met ze op de foto te gaan.

  
Dan is het weer tijd om met het treintje terug te gaan want om 16.00 uur begint de parade, Mickey’s Jammin’ Jungle Parade. De muziek kenden we al, maar om er nu echt deze kleurrijke, vrolijke parade zelf bij te zien was echt magnifique! Leuke characters en Cast Members die duidelijk laten zien blij te zijn voor een bedrijf als Disney te mogen werken. Ze gaan helemaal uit hun dak en hebben het zichtbaar naar hun zin.
  
Na deze parade is het bijna sluitingstijd van het park en rustig aan via de winkeltjes gaan we weer terug naar de auto om vervolgens terug naar het hotel te gaan. Rond 19.00 uur gaan we richting Ponderosa om daar te gaan eten, een all-you-can-eat-buffet. Hierna nog even in een gift-shop en een Denim-Outlet rondgesnuffeld en – omdat we echt wel een beetje moe zijn – gaan we terug naar het hotel. Nog even dit TR schrijven en dan ons bedje in. Morgen staat een "shopping-day" op de planning, alleen nog even kijken naar welke mall of welk outlet-center we willen gaan.


Shoppen…
We zijn deze dag op ons gemak begonnen door heel rustig op te staan eerst nog het laatste beetje website te updaten zodat iedereen weer op de hoogte is. Daantje heeft nog naar "The Bodyguard" gekeken op de TV. Om 10 uur zijn we vertrokken naar de eerste Mall. Het zou de Florida Mall worden dit is een groot winkelcentrum in Orlando. In deze Mall zijn verschillende grote warenhuizen te vinden zoals onder andere Macy’s en Sears. We betreden de Florida Mall via de M&M’s winkel die naast de ingang zit. We kijken hier onze ogen uit en maken ook meerdere foto’s.
Hierna zijn we wat gaan eten in de foodcourt en om precies te zijn bij de Subway, een fastfood keten gespecialiseerd in sandwiches. Daan gaat voor een 6" Sub Turkey Breast en ik kies voor een 6" Sub Oven Roasted Chicken Breast. Daarna lopen we door de Mall waar we nog een aantal winkels die onze aandacht trekken binnengaan. Onder andere The Sunglass Hut, Apple Store (even naar de iPhone kijken), Macy’s. Ook gaan we nog even kijken naar de Build-a-Bear winkel waarvan we al beren hebben gezien bij Merlijn Schagen. Echt een leuke winkel waar kinderen zelf hun eigen beer ‘tot leven kunnen brengen’. Als laatste weer de M&M’s winkel om daar toch maar wat verschillende kleuren M&M’s te kopen. Zo hebben we een zakje gevuld met pure M&M’s en melkchocolade M&M’s in de kleuren wit, Siemens groen, lichtblauw, AKD paars en roze, zilver, goud en nog een paar andere. Na een kort bezoekje aan de Starbucks waar we beiden een Double Chocolate Chip Blended Creame Frappuccino kiezen. Deze wordt vergezeld door Peppermint Double Chocolate Cookies en ik koos voor een plak cake.

 
Nadat de versnaperingen op zijn gaan we op pad naar de volgende Mall, in dit geval een Outlet Mall. Daantje koos voor de Chelsea Orlando Premium Outlets. Dit centrum biedt huis aan winkels zoals Tommy Hilfiger, Polo Ralph Lauren, The Sunglass Hut, Nike, Lacoste en nog vele anderen. Na een rondje te hebben gelopen zijn we naar de informatie balie gegaan. We gingen naar de informatie balie omdat we (door wat huiswerk te hebben gedaan in Nederland) beschikten over een voucher voor een gratis VIP Voucher boekje. Na dit boekje in ontvangst te hebben genomen zijn we snel naar de Tommy Hilfiger Store gaan. We hadden in deze winkel tijdens de verkenningsronde namelijk wat korte broeken en spijkerbroeken gezien. Volgens het VIP Voucher Boekje hadden we recht op 10% extra korting als we meer dan $100 zouden besteden. Met twee driekwart broeken voor Dus sleepten we deze korting met gemak in de wacht. We hadden hierna nog ruim de tijd voor een derde mall. We gingen naar de auto om in de navigatie te kijken welke het zou worden.
 
Eenmaal in de auto waren we beide snel overtuigd en werden het de Prime Outlets. Ook hier had Daan een voucher voor, in dit geval gaf deze recht op een heuze clubcard. We hebben deze niet gebruikt omdat we de aankopen voor deze dag al in de vorige outlet hadden gedaan maar we besloten wel hier nog eens terug te keren. Al is het maar om onze hadden nog eens te laten wassen door een dame werkend bij een standje op de outlet of door de fantastische massage die ik onderweg kreeg van een andere mederwerker. We hebben hier gekeken naar Oakley zonnebrillen in de Sunglass Club, de Sunglass Hut en de Oakley Vault. Wat een prijzen zeg. Verder hebben we Disney’s Character Outlet bezocht en zijn we in de Tommy winkel gaan kijken. Deze was nog groter als in de vorige mall. We besloten dit bezoek met een diner bij Five Guys een fastfood restaurant waar je zelf je hamburger kon laten samenstellen. Eeen soort Build-a-Hamburger in plaats van Build-a-Bear zeg maar. En deze hamburger was verukkelijk.
 
Bij het naar buiten gaan was de lucht in de verte al vrij donker gekleurd. Er werden ook ‘Thunderstorms’ verwacht in de avond volgens het ‘Weatherchannel’ op de lokale televisie. Daarom besloten we terug te keren naar ons hotel om daar verdere plannen te smeden voor de avond. We zijn nog niet onderweg of we zien nog een tweede gedeelte van de Prime Outlets, een designer gedeelte. Dat is dan al de derde reden om hier nog terug te komen en ik sla dan ook snel de locatie op in de TomTom zodat we die ook eenvoudig kunnen terugvinden. Waar zouden we zijn zonder de TomTom ideaal is het gewoon.
 
Nog niet lang nadat we terug zijn in het hotel gaat het heel hard regen wat ons doet besluiten deze avond niet te voet naar Old Town te gaan. We blijven nog even in het hotel een filmpje kijken alvorens we vetrekken naar de KFC (Kentucky Fried Chicken). Na de KFC zijn we nog naar Old Town Kissimmee geweest, dit is een soort van permanente kermis waar elkevrijdag en zaterdagavond een parade is van oude/speciale auto’s. Hiervoor waren we echter te laat dus we gaan nog een keertje terug.
 
Na een dagje shoppen wordt het morgen weer een voordeliger dagje want we gaan een themepark bezoeken en daarvoor hebben we alle tickets al in Nederland gekocht, icon_smile

Siemens euh…Epcot!


Deze dag zou het weer verder gaan waar het gisterenavond voor ons is gestopt. Bewolkt en grote kans op regen dus. Maar na een rustige start zijn we al snel bij de IHOP, wat staat voor International House of Pancakes om te onbijten. Dit restaurant is nog geen 100 meter bij ons hotel vandaan te vinden. Daantje koos er voor de Original Buttermilk Pancakes en ik ging voor de Chocolate Chip Pancakes. Na de pannenkoeken gingen we op pad naar
 
Epcot een Disneypark was voor ons erg onbekend zou zijn. Op 1 attractie na zouden er allemaal nieuwe attracties te vinden zijn. Volgens TomTom zouden we nog voor half elf bij het park zijn alleen waren we even vergeten dat de marathon bezig was en dat op sommige wegen een aantal banen waren afgesloten. Zo hebben we er ruim 20 minuten langer over gedaan om op de parking te komen maar hebben toch wat van de marathon meegekregen. Deze marathon startte en finishte overigens bij Epcot waardoor deze ook door het park heen liep. Eenmaal bij het park doemt de grote golfbal (zo is het gezicht van het park het best te beschrijven) direct op. Deze heeft de naam Spaceship Earth  en biedt huis aan twee attracties. Namelijk Spaceship Earth en Project Tomorrow. Het allerleukste van deze attractie is misschien wel dat deze wordt gesponsord door Siemens, de firma waar ik voor werk. We maken dan ook volop foto’s wantSpaceship Earth is officieel nog niet geopend maar het betreft hier een zogenoemde softopening. De attractie vertelt hoe de communicatie vanuit het verleden is gegroeid tot wat het nu is. Erg interessant maar een heftige attractie is het niet. Wel is er vrij veel te zien in de attractie en is er enige interactiviteit door een touch display in je karretje. Na het afronden van deze rit kom je automatisch uit in Project Tomorrow: Inventing the World of Tomorrow een ruimte waar je interactief bezig kunt zijn met de wereld van morgen. Erg mooi gedaan. Siemens komt er goed uit de verf want overal zijn Siemens logo’s terug te vinden.
 
Na deze attracties bekijken we de plattegrond van Epcot wat beter en ontdekken we dat het park bestaat uit twee delen Future World en World Showcase. We besluiten omeerst Future World te gaan bekijken daar we juist aan het einde van de dag nog van World Showcase willen genieten vanwege het avond entertainment. Op naar de volgende attractie dus het werd Soarin’. We vliegen hiermee hangend onder hangglider door California heen., een fantastische attractie die het wachten, 45 minuten meer dan waard was. In de buurt vonden we nog Living with the Land, waarin we met een bootje door verschillende landschappen waar eten werd geteeld voeren. We kwamen in kassen terecht waarin onderzoekers onderzoek doen naar verschillende mogelijkheden om fruit en groente effectiever te telen. Zo staat er een tomatenplant die op weg is om het record van de vorige plant qua aantal tomaten te overtreffen, deze plant had inmiddels meer dan 32.000 tomaten opgeleverd. Verder hing er een citroen van 9 pond en hebben we gezien hoe Mickey Pompoenen ontstaan. Na deze attractie zijn we in een film zaal terecht gekomen waar Simba aan Timon en Pumba uitlegt hoe ze verantwoordelijk met het milieu om dienen te gaan. Hierbij worden wij (de mensen) als het slechte voorbeeld gegeven.
 
Na  The Circle of Life gaan we naar The Seas with Nemo & Friends wat een wonderbaarlijk leuke darkride is. We worden vervoerd in een schelp waarbij we het hele verhaal van Nemo meemaken. Nemo, Marlin, Dory en vele andere vergezellen ons tijdens deze rit. Daarna gaan we nog even bij Crush lang om een Turtle Talk te houden. Bij buitenkomst giet het echter waardoor we wat langer in dit paviljoen verblijven. Na Nemo en zijn vriendjes gaan we langs bij Figment een draakje uit het Imagination Institute. Dit draakje verstoord de grote show van dit instituut wat zorgt voor een leuke attractie waarbij je verschillende dingen hoort, ruikt en ziet. Echter elke item wordt verstoord door het paarse draakje. Als we deze attractie uitstappen komen we terecht in ImageWorks waar je onder andere foto’s van jezelf kunt ‘photoshoppen’ deze volgen dan later via de mail. Door de nog steeds aanwezige regen bezoeken we de jaarlijke prijsuitrijking van de "Iventor of the Year Award", kortom Honey, I shrunk the audiance. Een leuke 3d film waarbij zoals altijd weer van alles misgaat.
 
En dan komt het de attractie waar we allebei zenuwachtig voor zijn. Allebei? Ja inderdaad voor het eerst ben ik niet de enige die wat afschrikt bij het doen van een nieuwe thrill attractie. We gaan naar Mission: Space een attractie waar in het verleden toch wel wat persoonlijke ongevallen zijn geweest. Deze zijn echter allemaal toe te schrijven op de lichamelijke conditie van de persoon maar de schrik zat er bij Daan toch goed in. We kunnen kiezen uit de groene rij (zonder spinnen) en de oranje rij (met spinnen). We kiezen toch voor de oranje. Deze attractie betreft de allereerste vlucht naar de planeet Mars. We worden er naar toegebracht via een slingerschot om de maan en met ons zelf in een hyperslaap. Wel is het de bedoeling dat we met zijn 4en (er zitten 4 mensen in 1 cabine) onze opdracht uitvoeren. Ik ben Commander en Danielle is Engineer. We slagen in onze opdracht en landen veilig op Mars.
 
Na deze zware taak zijn we echt toe aan wat eten, daarbij is het inmiddels 4 uur geweest. Maar voordat we gaan eten trekken we een Fastpass (de eerste in WDW) voor Test Track. Eten doen we bij The Electric Umbrella. Na deze snelle hap is onze Fastpass al geldig en stappen we aan boord van onze eigen wagen om een test voor Cadillac, de attractie wordt gesponsord door General Motors, uit te voeren. De test bestaat uit helling trekken, remmen met en zonder ABS, crashtest, een snelheidtest en een test op een slechte weg. De test is geslaagd en we hebben het gelukkig overleefd. Deze attractie doen we later deze vakantie zeker nog eens. Hierna bezoeken we nog Ellen’s Energy Adventure  een show in een langzaam rijdend voertuig waar we van alles leren over energie. Leuke attractie die wel 45 minuten in beslag neemt.
 
Alle Future World attracties zijn nu gedaan en we gaan op weg naar World Showcase. We beginnen met Canada en lopen dit gedeelte tegen de klok in. In Canada bekijken we de 360 graden film O, Canada  wat een leuke film is. In de United Kingdom gaan we op de foto en daarna komen we op de rand van Frankrijk Cast Member Glenn tegen. Hiermee hebben we een tijd staan praten. Hij heeft ons ook verklaard waarom er een verschil zit in de Franse en de Amerikaanse parken volgens hem zien de mensen in Amerika namelijk wat voor belachelijke bedragen de bezoekers moeten betalen en willen ze ervoor zorgen dat de bezoeker waar krijgt voor zijn geld. Hij adviseert ons om IllumiNations te bekijken vanaf Italië. Dit omdat we dan een goed zicht op Spaceship Earth hebben waarop komt te staan dat IllumiNations wordt gesponsord door Sylvana a Siemens company. Hier maken we dan ook een paar foto’s van en op de terugweg komen we Glenn nog tegen en wisselen we mailadressen uit.
 
Hierna gaan we terug naar het hotel om uit te rusten voor de dag van morgen wanneer
we Magic Kingdom willen bezoeken.

Magic Kingdom, koud, Wishes…


We stonden vandaag vroeg op zodat we op tijd bij het Magic Kingdom konden zijn. Magic Kingdom is het park wat ‘vergelijkbaar’ is met het Disneyland Park in Parijs. We zullen dan ook veel attracties tegenkomen die gedeeltelijk of helemaal overeen komen. We parkeren de auto bij het Ticket and Transportation Center en gaan met de Monorail naar het Magic Kingdom, vervolgens tassencontrole en dan echt naar binnen. Op het eerste gezicht heeft Main Street USA veel gelijkenissen maar als je goed kijkt is het toch echt anders. We lopen door Main Street en maken foto’s van het kasteel. We besluiten een ronde door het park te maken met de klok mee en zo beginnen we dan in Adventureland. De eerste attractie die we gaan doen wordt de Jungle Cruise. Met een wachttijd van minder dan 10 minuutjes zitten we zo in het bootje en de Cast Member maakt er een leuke cruise van met veel grapjes.
 
Als we deze attractie verlaten kunnen we zo’n beetje gelijk naar binnen lopen bij The Enchanted Tiki Room Under New Management. De show met vogels is heel leuk en ook de vogels Zazou (The Lion King) en Yago (Aladdin) doen mee in deze show. Het wordt een groot feest. We sluiten Adventureland af met de welbekende Pirates of the Caribbean. De attractie is anders dan in Parijs, maar zeker niet minder goed. En in deze versie komen ook Captain Jack Sparrow, Barbosa en Davy Jones voor. Vervolgens besluiten we iets te gaan eten bij Pecos Bill Tall Tale Inn and Cafe.
 
Onze reis gaat verder naar Frontierland waar Splash Mountain in verband met onderhoud helaas gesloten is. Deze attractie gaat pas in februari weer open. Dan wordt het Big Thunder Mountain Railroad. Deze versie van de attractie is minder heftig dan die in Parijs, maar wel hele mooie thematisering tijdens de ride. Van BTM gaan we naar de Country Bears Jamboree. Een muziekshow van de Country Bears. Wel een beetje een gedateerde attractie, maar daardoor niet minder leuk. Hierna valt ons zicht op The Haunted Mansion in Liberty Square. Het hele gebouw ziet er al anders uit dan in Parijs en na ongeveer een kwartiertje mogen we naar binnen. De strechroom en vervolgens in de doombuggies. Deze doombuggies hebben eigen speakers aan boord wat de attractie wel leuker maakt. En alles is in het Engels, ook wel een pluspunt. De volgende stop is The Hall of Presidents, een "Presidential Audioanimatronics show" waar je door de tijd heen gaan vanaf de eerste president, George Washington, tot aan George W. Bush, die je ook nog persoonlijk aanspreekt. Een typisch Amerikaanse attractie, maar wel leuk.
 
Dan gaan we naar Fantasyland. Dit ziet er op het eerste gezicht al heel anders uit dan in Parijs, maar ja, wat wil je ook het park is dan ook een stuk ouder. De eerste attractie hier wordt Mickey’s PhilharMagic. Dit is een 3-D show over Donald en de toverhoed van Mickey. Zelfs de wachtrij was goed gethemed want de "doors will open automagically". Hoe kom je erop. Als we uit deze attractie komen zien we dat de parade zo gaat beginnen. We zoeken een mooi plekje in Main Street om de Disney Dreams Come True Parade te zien. We komen ongeveer 15 minuten van te voren aan en er is nog genoeg plaats. Eerst komt de zogenaamde "Grand Marshal" voorbij. Een klein paradetje met de mensen die een overnachting in de suite van het kasteel hebben gewonnen. Even later begint de echte parade. Mooie floats en veel characters. Hierna vervolgen we onze reis door Fantasyland, en gaan naar It’s a small world. Deze attractie is niet zo groots aan de buitenkant, maar het is er wel druk. Met name de rij voor de rolstoelen. Dit houdt het instappen op en zo ontstaat er een lange file van bootjes in de attractie. De attractie is heel ruim opgezet en er zitten zelfs ruimten tussen waar gewoon niets staat. Hierna gaan we een tweetal darkrides doen, namelijk Snow White’s Scary Adventures en The Many Adventures of Winnie the Pooh. Deze laatste attractie heeft vele leuke dingen onderweg, zoals het echte "bouncen" van Tijgetje.
 
Via Mickey’s Toontown Fair – een dorpje waarin je de huisjes van o.a. Mickey en Minnie kan vinden – gaan we naar Tomorrowland. We beginnen hier met Space Mountain. We hebben geen hoge verwachtingen van deze attractie omdat er geen loopings en kurketrekkers inzitten en dus niet over de kop gaat. De wachtrij is wel heel mooi gemaakt. Als we bij het inladen komen zien we dat je in een soort van bobslee moet gaan zitten. De attractie is dan ook gebaseerd op de Matterhornattractie  in Anaheim. Je zit dus achter elkaar. Dan is het zover, we gaan gelanceerd worden. De ride is echt lachwekkend, maar toch wel ruw. Hierna stappen we in in de Tomorrowland Transit Authority. Je komt hiermee langs alle attracties in dit gedeelte van het park en je kunt mooie foto’s maken. Hierna weer een attractie om te vergelijken met Parijs, Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin. De geweertjes zitten hier vast aan het karretje en hierdoor is het moeilijker mikken. Sander wint uiteindelijk deze strijd. Als we deze attractie uitkomen kunnen we gelijk instappen bij Walt Disney’s Carousel of Progress. Een draaiende show die gaat over "progress" in de loop der jaren. Met de komst van elektriciteit, auto’s, treinen, vliegtuigen en nog veel meer.
 
Dan is het tijd voor de show Dream-Along With Mickey. Deze vindt plaats voor het kasteel en rond deze tijd is het donker dus is alles nog mooier. Bijna aansluitend komt SpectroMagic vanuit Main Street. We hebben geen "frontseats" omdat we met een Cast Member hadden afgesproken dat hij van ons tijdens het vuurwerk foto’s zou maken voor op de foto pas. We blijven dus bij hem in de buurt staan en maken nog een praatje. Om stipt 8 uur begint Wishes. Dan wel zonder projecties op het kasteel, maar wel volledig in het Engels en echt superveel vuurwerk met hele harde knallen. Tijdens het vuurwerk maakt de CM mooie foto’s.
 
Na het vuurwerk gaat iedereen het park uit en richting de Monorail om teruggebracht te worden naar het Ticket and Transportation Center. We vragen of we voorin in de Monorail mogen zitten, en als we een treintje wachten is het geen probleem. We hoeven dus niet opgepropt te zitten, maar helemaal voorin. Aangekomen op de parkeerplaats is het naar de auto lopen en dan rijden we "huiswaarts". We besluiten de dag af te sluiten met avondeten bij Perkins vlakbij het hotel. Onze ober blijkt uit Nederland te komen en we maken nog een praatje met hem. Hij heeft in eerste instantie gewerkt in een resort van Walt Disney World als kok. Rond 22.30 uur arriveren we bij het hotel en gaan we gelijk naar ons bedje, want het was weer een lange, maar vooral leuke dag vandaag.

Even chillen..


Niet dat we echt heel erg moe zijn maar om ervoor te zorgen dat dit ook niet gebeurd hebben we een dagje rustig aan gedaan. We zijn begonnen met wat ‘uitslapen’ en hebben daarna wat extra tijd genomen om volledig op gang te komen. Zoals elke ochtend heb ik de laptop gepakt om weer wat aan de website te doen. Ik heb alle foto’s in orde gemaakt en Daantje heeft het verslag van dag 5 geschreven. Tussendoor kwam de zieke Yves (Beterschap Yves) nog even langs via Skype. Daarna zijn we vertrokken en hebben we in de auto pas besloten waar we naar toe zouden gaan. De eerste keuze was snel gemaakt want ik zag Ben & Jerry’s  staan. Omdat ik geen zin had om over de International Drive te rijden reden we naar het winkel centrum The Loop waar een heuze Ben & Jerry Scoop Shop zit. Bij aankomst bleek deze echter nog dicht te zijn. Meer stond er ook niet op de deur dus zijn we kort door het winkelcentrum heen gekomen. Ross’ Dress for Less winkel. Op aanraden van Wouter M. (een collega van Daantje) zijn we die winkel binnen gegaan. Deze winkel was echter niet zoals we hadden verwacht na de enthousiaste verhalen die Wouter tegen Daan had verteld. Maar misschien waren we er niet op het juiste moment. Hierna zijn we verder gelopen over het terrein en vonden we een Wendy’s.
 
Bij Wendy’s aangekomen trok ik Daantje ongeveer naar binnen want we hadden gehoord dat ze hier hamburgers hadden die zwaarder zouden vallen als de Incredible burgers bij Annette’s Diner in Disney Village Parijs. Ik moest deze dan ook even testen. De test is geslaagd ze zijn heel erg lekker en vallen inderdaad ietsjes zwaarder. Maar ik had hem wel helemaal op Yves, icon_wink Na een refill gehaald te hebben zijn we nog verder gelopen over het winkelcentrum. En nu bleek de Ben & Jerry’s wel geopend te zijn. Dus ondanks de pittige burger wilde ik perse nog een ijsje. Daantje heeft hier voor gepast. Ze hadden hier gewoon heel veel keuze aan smaken niet normaal. Een kleine selectie van smaken die wij in Nederland (nog niet) zal ik hier even opsommen: Cinnamon Buns, Coffee Coffee BuzzBuzzBuzz, Mint Chocolate Chunk, Pumpkin Cheesecake, Banana Split, Sweet Cream & Cookies, Crème Brûlée en nog wat andere smaken. Maar geen van deze smaken heb ik uitgezocht de keuze is gevallen op Chocolate Peanut Butter Swirl en Bananas on the Rum. Heerlijk gewoon en je kreeg veel ijs voor 2 bolletjes niet normaal zeg was dit maar zo in Europa. En ja jullie lezen het goed chocolade pindakaas ijs, eerst smelt het chocolade-ijs en daarna hou je een stukje bevroren pindakaas over wat dan langzaam zacht wordt. Voortreffelijk gewoon. De tweede smaak was ook super heerlijk de rum die je door het bananenijs heen proeft.
 
Na de Ben & Jerry’s zijn we naar Celebration  gereden. Dit is een stad/dorp ontworpen door Disney. Walt Disney had vroeger het idee een community te creëren en deze in Epcot te integreren. Zover is het niet gekomen maar ten zuidoosten van het Walt Disney World Resort is een op zichzelf staande community ontstaan waar mensen echt samenleven. We zijn hier door heen gereden want er was eigenlijk niets te beleven maar het is wel heel bijzonder om eens te zien. Na de rondrit door Celebration zijn we naar een Outlet gereden, dit keer naar de Lake Buena Vista Outlets. Dit is een minder bekend outletcentrum en ook een stuk kleiner. De prijzen zijn vergelijkbaar maar er zijn gen kortingsacties zoals in de Prime en de Premium outlets waar we eerder zijn geweest. We lopen er eventjes rond en besluiten daarna verder te gaan naar de Mall at Millenia.
 
De Mall at Millenia is een grote Mall voor mensen die niet meer hoeven te werken. Iedereen loopt hier rond op Jimmy Choo’s om de nieuw gekochte Louis Vitton’s te laten zien. En men gaat dan weg met de auto welke geparkeerd is via de Valet Parking (kosten slechts $ 5,00 excl. tax. De parking zelf is overigens nog geen 100 meter lopen van de ingang. Wij hadden echter niets te showen en parkeren ‘gewoon’ op parkeerplaats. We drinken wat bij de lokale Starbucks en bekijken de prachtige winkels eens van binnen. We hebben gekeken in bij Sony , bij Apple, bij Swarovski en bij Bloomingdales. Hierna rijden we snel door naar de Prime
om te kijken bij de Tommy met 15% korting. We komen buiten met een volle tas en rijden daarna via de International Drive terug naar het hotel. De international Drive is erg druk maar wel heel mooi om te zien in het donker. Vanavond gaan we eten bij de Golden Corral want Daantje heeft daar kortingsbonnen van uitgescheurd (we blijven Nederlanders) uit 1 van de vele bonnenboekjes die we overal terugvinden.

Meal deal…


Na de dag chillen van gisteren was het weer tijd voor een bezoek aan themepark. Dit keer werd het Universal Studios. We zijn hier zonder verwachtingen en ontbijt naar toegereden. Wel hebben we de eerste keer getankt en de prijs van de tank valt mee want hier betaal je 3 Dollar per Gallon (en ze klagen ook nog eens over de prijs). Een Gallon is ongeveer 4,55 Liter. De auto blijkt 1 op 7 te rijden, niet echt zuinig dus. Maar ja het is vakantie! Na de tankstop zijn we direct naar de Universal Studios  gereden.
 
Daar aangekomen hebben we geprakeerd in de standaard parkeerplaats en we stonden in de rij Jaws 113. Met de loopbanden (bekend van Schiphol en de Disneyland Parijs parking) worden we naar deUniversal CityWalk gestuurd. Dit is de tegenhanger van Downtown Disney/Disney Village. We lopen er vrij vlot doorheen want we zijn voor ons gevoel al te laat om veel te kunnen doen vandaag. Het is bijna half elf en het park is al vanaf negen uur open. We lopen onder de bekende boog door en gaan het park binnen om zo snel als mogelijk een Meal Deal aan te schaffen. Een Meal Deal is een armbandje wat ongeveer 20 Dollar kost waarmee je onbeperkt kunt eten in 4 geselecteerde restaurants. De restaurants zijn Louie’s Italian Restaurants, Mel’s Drive-In, International Food and Film Festival en Monster’s Cafe.
 
De eerste attractie werd Jimmy Neutron’s Nicktoon Blast, een simulator gethematiseerd naar een Nickelodeon tekenfilm. Erg leuk gedaan omdat je met heel veel mensen tegelijk in de attractie zit en het lijkt of je achter Jimmy zelf aanvliegt. Hierna hebben we toch echt wel wat honger gekregen en zoeken we een restaurant uit. In eerste instantie dachten we Monster’s Cafe  te gaan bezoeken maar hier was enkel pizza en dat vonden we niets voor op de nuchtere maag. De tweede keuze was Mel’s Cafe en hier kozen we voor een Grilled Chicken Salad (Daan) en een Grilled Chicken Sandwich (Sander) en als dessert een Cholate Chip Cookie We hebben onze Meal Deal ook uitgebreid met een Refill Beker zodat we heel de dag door fris kunnen ophalen. We halen maar 1 beker omdat we hier dan beide uit kunnen drinken (We blijven Nederlanders!).
 
Na dit uitgebreide ontbijt gaan we naar de volgende attractie. Dit werd Disaster. Deze attractie wordt morgen (als jullie dit lezen vandaag, dus 17 januari) officieel geopend door Dwayne Johnson bekend van The Scorpion King en The Game Play. Maar de attractie werd speciaal voor ons toch alvast geopend. De hoofdattractie betreft een aardbeving die je meemaakt in een metrotunnel en deze is volgens ons nog hetzelfde. De preshow is helemaal aangepast en die is echt heel mooi uitgevoerd ze combineren hier een echte persoon met een projectie (De baas van de studio’s Frank Kincaid, gespeeld door Christopher Walken) en die ‘lopen’ door elkaar over het podium. Echt super mooi gedaan.
 
Na Disaster bezoeken we Fear Factor Live een show waarin themepark gasten (die worden 75 minuten vooraf aan de show gecast) meedoen aan een show met elementen vergelijkbaar aan de Fear Factor TV-Shows. Als deze show is afgelopen stappen we in een bootje en onderweg komen we Jaws tegen. Leuk gedaan de attractie oogt echter een beetje gedateerd. Na de ‘enorme’ schrik bij het tegenkomen van Jaws gaan we ons afreageren in Men In Black: Alien Attack een hele leuke attractie. Je begint aan je training maar deze wordt afgeblazen omdat je mee moet helpen met het bestrijden van Aliens. Daantje wint hier met 99.900 punten meer dan 30.000 punten meer als ik heb. We gaan dan snel verder en eten wat bij het International Food and Film Festival. Na deze lunch lopen we naar E.T. Adventure  waar we op de welbekende fiets de doodgaande planeet van E.T. gaan redden. Nadat deze missie is geslaagd vertrekken we in de richting van Terminator 2:3-D, de volgende show begint echter pas om 15:00 uur en we hebben nog een klein half uur over om een andere attractie te doen. We kiezen voor Lucy-A Tribute, een doorloop attractie over Lucy een bekende TV-Ster van heel vroeger.
 
Als we daarna Terminator 2:3-D gaan kijken is dit een gigantisch verschil Daantje heeft het dan ook moeilijk en schrikt een paar keer flink van de grote hoeveelheid rook, flitsen en knallen. De 3-D effecten zijn echt super zoals ook de combinatie tussen echteacteurs en de acteurs op het doek. Subliem gedaan. Nu we toch met 3-D bezig zijn lopen we ook de Shrek 4-D attractie binnen want die staat toevallig op het punt van beginnen als wij komen aanlopen. Wat een geweldige attractie is dit. Alles aan je stoel beweegt en reageert perfect gesynchroniseerd met wat je op het doek ziet. Hierna gaan we naar Twister…Ride it out, een attractie gebaseerd op de film Twister die Daantje heel erg goed vindt. Tenminste ze kijkt de film toch vrij regelmatig en hij staat zelfs op haar iPod zodat ze hem in de trein kan kijken. In de attractie komen veel herkenbare elementen uit de film voor. Erg leuk mooi gedaan, zeker de simulatie van de twister die je onderweg tegenkomt. Na Twister staat de klapper van de dag nog op het programma een coaster gebaseerd op de film The Revenge of the Mummy de attractie heet dan ook heel origineel The Revenge of the Mummy. De wachttijd is net als alle bijna alle andere attracties wel 10 hele minuten. Deze 10 minuten zijn ongeveer nodig om door de gehele wachtrij te kunnen lopen echt een gigantisch stelsel van slalom wachtrijen. Het laatste stuk is overigens heel erg mooi gethematiseerd maar doordat we er vrij snel doorheen lopen zien we denk ik tal van details over het hoofd. De coaster begint vrij rustig totdat de Mummy boos wordt en je een stukje achterwaarts over de track gaat. Daarna wordt de ride heel erg goed. We doen deze attractie nog een keertje.
 
We sluiten de dag af met een etentje bij Mel’s Cafe en vertrekken daarna al fotoschietend door de uitgang om een rondje over de Universal CityWalk te lopen voordat we naar de auto gaan. Halverwege de dag kregen we een beetje Movie Park Germany gevoel en was het ook wel vergelijkbaar met de Walt Disney Studios van voor 2007 op een hele rstige dag. Er waren namelijk veel momenten waarop we niemand anders in het park zagen rondlopen. Aan het einde van de dag draaide dit standpunt toch echt bij door een aantal spectaculaire attracties zoals The Revenge of the Mummy, Shrek 4-D, Terminator 2:3-D en Men in Black: Alien Attack. We besluiten hierna naar het hotel te gaan en vandaag eens vroeg op bed te gaan liggen.

Vissenkom…


Vandag werden we wakker van de wekker die om half 8 stond. Daantje is er daarna vrij snel uit gegaan om te douchen want ze had zin in een dagje SeaWorld. SeaWorld maakt ook deel uit van het Orlando Flex-ticket en zodoende bezoeken we dit park natuurlijk ook. Ik kwam wat minder snel op gang en heb in bed de laptop gepakt. We werden toen geskyped door Yves en daar heb ik even mee zitten praten. Daantje heeft het op een gegeven moment overgenomen zodat ik kon gaan douchen.
 
Nadat we alle spullen weer bij elkaar hadden TomTom, de tickets, centjes enzovoorts zijn we nog even snel aangeschoven bij het ontbijt in het hotel. We hadden de keuze uit zoete broodjes, ragout en muesli. Hierna gingen we snel op pad zodat we om 10 uur al in SeaWorld konden zijn. Dit is ons gelukt en het was zo verschrikkelijk druk dat we helemaal vooraan konden parkeren en we nergens rijen tegen zijn gekomen. Als eerste liepen we naar de Kraken . Ik was heel erg ontspannen want dit een vrij pittige achtbaan, een zogenoemde floorless coaster omdat je wel in een stoeltje zit maar geen vaste bodem onder je hebt. Heel apart dus. De wachtrij is wel 5 minuten en we kiezen voor Frontrow seats. Want als je dan toch een ‘beetje’ zenuwachtig bent kun je maar beter gelijk het maximale uitproberen. We zijn direct aan de beurt dus veel tijd om heel extreem zenuwachtig te worden heb ik niet. De ride is echt extreem met heel veel loopings en je gaat een paar keer rakelings onder beton door. Na deze ride bezoeken we de dingen waar dit park natuurlijk de attracties waarmee SeaWorld bekend is geworden. We gaan naar de Pinguin Encounter en het Stingray Lagoon.
 
Hierna is het tijd voor de Blue Horizons dolfijnen en walvissenshow. Dit is een hele mooie show waarbij vogels, dolfijnen, walvissen en mensen worden gecombineerd. Heel erg mooi om te zien. De mensen/trainers deden een mooie schoonspring-act en er was ook een en ander aan acrobatiek te zien. Na de show lopen we direct langs Dolphin Cove om de dolfijnen van dichterbij te bekijken. We zien ze zwemmend via de onderwater observatie locatie en we zien ze van dichtbij langs de rand van het bad. Hierna besluiten we de tijd vol te maken tot 1 uur want dan zou Believe, de wereldberoemde show met Shamu beginnen. We maken de tijd vol met aan wandeling door het mooie park. Het mooie zit hem in de vele mooi aangelegde waterpartijen en tuinen. Verder bezoeken we de Shark Encounter waar je van alles te weten komt over haaien en deze ook in verschillende soorten maten ziet rondzwemmen. De volgende stop wordt het hospitality centre waar de verschillende Anheuser Busch worden aangeboden om te proeven. Anheuser Busch is een grote bierbrouwerij in de USA en onder andere bekend van Budweiser. Je mag hier dan ook per bezoeker gratis twee glazen bier per dag drinken. Ik ga voor 1 glas omdat ik hierna nog moet rijden. Ik kies voor Snow Draft wat een combinatie is van twee bieren in een glas. Hierna lopen we rustig naar het grootste stadion van het terrein om te wachten op Believe. Nog voor de show echt begint wordt je al bekend met het feit dat ze bij Anheuser Busch erg veel aandacht schenken aan de militairen van met name Amerika en de UK die vechten voor een ‘betere’ toekomst. We hoeven nog net geen minuut stil te zijn maar alle aanwezige militairen moeten wel opstaan en krijgen allemaal een applaus van het aanwezige publiek. Heel apart zoiets zou in Nederland echt niet gebeuren! De show zelf is echt fantastisch dat ze instaat zulke grote beesten precies te laten doen wat ze vragen is echt uniek. De mensen in de zogenaamde soak-zone worden gedurende show erg nat maar als Shamu zelf even voorbij komt zijn ze echt doorweekt. Wij zitten gelukkig veilig wat hoger op de tribune want met het bewolkte weer van vandaag hebben we geen zin in een natpak.
 
Na deze fantastische show lopen we nog een rondje door het park om te kijken naar de zeeleeuwen en hierna vertrekken we uit het park om bij Wendy’s te gaan eten. Bij Wendy’s bestel we allebei een menu met een large combo wat inhoud dat je er een liter drinken bij krijgt.
 
We zijn allebei erg moe vandaag dus besluiten we terug te keren naar het hotel. De vermoeidheid verwijten aan alle nieuwe indrukken die we de laatste 8 dagen hebben opgedaan en we vallen allebei in slaap.
 
Na wat geslapen te hebben vertrekken we nog voor een ijsje bij Ben en Jerry’s. Daantje kiest voor een Triple Caramel Brownie ijsje wat een ijsje is in een wafel met drie scoops van ijs met chocolade en warme caramelsaus. Ik stel zelf een Large cup met drie smaken samen en dit keer kies ik voor Cinnamon Buns (super lekker), Strawberry Cheesecake en de suikervrije smaak Vanilla Fudge Chip. 

Hopperdehop…


Het is een dag met wat minder weer vandaag. We hebben allebei meer zin om naar Disneyparken te gaan omdat men hier een lang weekend viert en het waarschijnlijk een stuk drukker is in alle parken. Islands of Adventure loopt niet weg dat komt nog wel in de loop van de week.
 
Na even brainstormen besluiten we eerst naar Epcot. We parkeren echter bij Disney’s Hollywood Studios om de dag te kunnen afsluiten met Fantasmic! We verplaatsen ons via de boot die deel uitmaakt van het Disney Transportation system van de Studios naar Epcot zodat we via de International Gateway Epcot binnen komen.
 
In Epcot bezoeken we de attracties en de landen van World Showcase te bezoeken. Dit hebben we tijdens ons vorige bezoek gestaakt net voordat we bij Frankrijk aankwamen en we met een Cast Member zijn gaan praten. We gaan naar de film over Frankrijk en eten daar een croissant bij de Boulangerie en vervolgen onze w
eg langs Marroko waar het regent. We lopen dan via Japan naar Amerika en hier zijn de Voices of Liberty nog aan het zingen. De show "The American Adventure" is gesloten wegens onderhoud en we bekijken hier enkel de "The National Treasure Exhibit". Via Italie en Duitsland komen we vervolgnes terecht in China waar we op de foto gaan met Mulan en Mushu net voordat we naar de circlevision film over China kijken. Het is een bijzonder land om in 14 minuten doorheen te vliegen. In Noorwegen doen we de Maelstrom een leuke boottocht langs de kenmerken van Noorwegen en in Mexico het laatste land van de reis gaan we op de foto met Donald en gaan we op muzikale bootreis met de Drie Caballeros. Hierna gaan we kijken naar de wachtrijen in Future World maar deze vallen tegen met onder andere 50 minuten voor Mission Space, 60 voor TestTrack en 70 voor Soarin’ dat we besluiten om met de bus naar Disney’s Hollywood Studios te gaan. De wachtrij bij de Epcot Character Spot valt dan nog enorm mee en we sluiten daar aan om met Mickey, Minnie, Pluto, Knabbel en Babbel en Goofy op de foto te gaan voordat we Epcot verlaten. We zijn net te laat voor de bus en moeten dan 30 minuten wachten op de volgende bus. Eenmaal aangekomen in de Studios blijkt het ook in dit park drukker te zijn als tijdens ons vorige bezoek. We bezoeken snel de Tower of Terror omdat de wachtrij hier meevalt met slechts 30 minuten. Als we de attractie weer buiten komen is deze opgelopen tot 60 minuten.
 
We besluiten nog wat te gaan eten voordat we gaan zitten voor Fantasmic! Voor deze show is 60 minuten van te voren een plaatsje zoeken namelijk echt aan te raden. We gaan wat eten bij Backlot Express en we wachten hier net zo lang op ons eten als normaal gesproken in Parijs. Het verschil is hier echter dat ze, o
mdat het rustig is in het park, de maaltijden nog moeten bereiden omdat ze anders koud zijn. Het leukste is nog dat we beide een Chocolate Chip Cookie krijgen voor het wachten zonder klagen. Als de Cheeseburgers op zijn wandelen we snel naar Fantasmic! en we vinden daar een plaatsje in het midden van de tribunes. Echt een superplek. Op de tribune praten we nog met een Amerikaanse uit New Hampshire. Deze dame kende Nederland ‘heel goed’ en ze vertelde dat ze Nederland graag eens op wilde zoeken om naar alle windmolens te kijken. Wel wilde ze weten wat voor taal we spraken want ze wist niet zeker of ‘Netherlands’ onze taal was. Verder wist ze te vertellen dat Nederland naast Zweden lag. Wij hebben haar daarom uitgebreid verteld over Europa en ze wil er graag eens heen om van Zweden naar zuid Spanje te rijden in 10 dagen. We hebben in ieder geval enorm gelachen om de verschillende stereotypen die ze wist op te noemen over alle andere landen. Het uurtje wachten was dus ook zo voorbij. Wat is Fantasmic? Hieronder is dit te zien een filmpje met hoogtepunten wat we even hebben geleend van YouTube.com.
 
Fantasmic was weer subliem. Nog mooier als de eerste keer eigenlijk. Tijdens Fantasmic! heb ik aan Daantje voorgesteld om hierna nog naar Epcot te gaan voor Illuminations. We weten alleen niet hoe we dit gaan realiseren. Lopend via de Epcot Resorts naar de International Gateway, met het bootje (vaart deze ook no
g terug na Illuminations?) of met de auto. De TomTom zegt dat het 45 minuten rijden is. Dit geloven we eigenlijk niet en we pakken dus de auto. We rijden snel naar Epcot en we zijn er binnen 15 minuten. We lopen het park in en zoeken een mooi plaatsje voor Illuminations. We kijken Illuminations en op de terug weg naar het hotel bezoeken we de Perkins voor een ijsje wat uiteindelijk gewoon een volledige maaltijd is geworden, het was inmiddels ook al 11 uur geworden. Terug in het hotel gaan we snel naar bed om vandaag (dag 10) weer wat nieuws te beleven.

Dag 10: We voelen nattigheid……

Vanmorgen wat langer in bed blijven liggen dan eigenlijk de bedoeling was, en uiteindelijk zijn we rond 11 uur vanuit ons hotel vertrokken. We wilden vandaag naar de zogenaamde "Fleamarket" gaan. Niet ver van ons hotel zit namelijk zo’n fleamarket. We waren er dan ook zo, maar eige
nlijk was het meer een grote hoeveelheid bij elkaar geraapte zooi. Alles is namaak en het ziet er eigenlijk niet uit. De zonnebrillen waren dan weer wel iets, maar natuurlijk ook niet echt.
 
Al snel hebben we het hier gezien en stappen we weer in de auto. Sander wilde graag naar de CircuitCity, de Amerikaanse tegenhanger van de MediaMarkt. Dit viel echter een beetje tegen. Er was maar een verdieping en meer accesoires dan echte apparatuur. Wel hadden ze veel en grote TV’s. Dus ook hier weer snel ver
trokken, richting de Prime Outlets. Hier hebben we een Starbucks (Frappucino, Double Chocolate Chip blended cream) op en vervolgens zijn we via de Lake Buena Vista Outlets naar DownTown Disney gegaan. Hier waren we nog niet geweest.
 
We parkeerden de auto en kwamen ter hoogte van Disney Quest binnen. We gingen eerst de Virgin Mega Store binnen. Wat was het daar groot. Wel jammer dat je sowieso niet naar DVD’s hoeft te kijken in verband met de regio-codering, maar ze hadden ook heel veel CD’s en speciale CD-boxen. Hierna gingen we bij Disney
Quest naar binnen. Een groot interactief themepark. We hebben hier meegedaan aan Aladdin’s Magic Carpet Ride. Zoals de naam al zegt, moesten we hier vliegen met een vliegend tapijt en dan Genie zien te vinden. Daarna hebben we een beetje rondgekeken, maar het was best druk en warm binnen, dus zijn we weer naar buiten gegaan.
 
Zo hebben we alle winkels bekeken in DownTown Disney, waaronder Starabilias. Een winkel waar vele gesigneerde posters etc. hangen. Hier mochten helaas geen foto’s gemaakt worden. Hierna zijn we naar Pleasure Island gegaan en hebben we iets gedronken op het terras van een Ierse Pub om vervolgens door te gaan naar
Marketplace. Hier bevinden zich de echte Disney winkels waaronder World of Disney, Team Mickey Athletic Club, Disney’s Days of Christmas en Once Upon A Toy. We hebben hier weer onze ogen uitgegeken. Wat een mooie winkels en ze verkopen er echt alles. Dames-, heren- en kinderkleding, keukenspullen, sierraden, kerstspulletjes. We hebben hier diverse DVD’s, CD’s en ook nog een Dombo knuffeltje gekocht met de naam Tommy.
 
Ook hebben we een kijkje genomen bij de pintraders van WDW. Hele vriendelijke mensen en we hebben ook nog wat pins kunnen ruilen (zonder te hoeven bijbetalen, zoals dat vaak gaat in Frankrijk). Jammer genoeg begon het te druppelen en we besloten richting de auto te gaan lopen, want we wilden eigenlijk vanavond n
og Illuminations gaan kijken in Epcot. Tijdens onze wandeling naar de auto begon het echt superhard te regenen, en dan bedoel ik echt heeeeeel hard te regenen en te onweren (thunderstorms). Uiteindelijk kwamen we drijfnat (soaked) bij de auto aan, even snel een andere trui aangetrokken die we gelukkig nog in de auto hadden liggen en maar proberen naar het hotel te rijden. Het bleef namelijk maar hard regenen en onweren. Was best wel apart om mee te maken. Eenmaal aangekomen in het hotel hebben we onze natte kleren ingeruild voor droge kleren en zijn we even later naar de Chick-Fill-A gegaan. Deze tip hadden we gisteren gekregen van die mensen uit New Hampshire en het zou beter moeten zijn dan de KFC. En dat was het zeker. We hadden Chicken Nuggets en we mochten alle sausjes uitproberen die ze hadden. Zes in totaal. Hierna zijn we terug naar het hotel gegaan en daar zitten we nu dit verhaaltje te schrijven.Wat we morgen gaan doen weten we nog niet, even het weer afwachten.
 
Winterjas…

Ja, inderdaad een vreemde kop voor een verslag van een dag in Orlando, Florida. Maar het was vandaag op zijn warmst 15 graden. In tegenstelling tot gisteren was het vanmorgen een strak blauwe lucht en leek het een heerlijke dag te worden. De weerberichten deden echter vermoeden dat het niet heel erg
warm zou worden (maximaal een graad of 15) en ddaarom kozen we beide voor een lange broek. We gingen vanmorgen rond elf uur op pad en we stopten bij de eerste Dunkin’ Donuts die we tegen kwamen. We wilden deze nog zeker uitproberen. We hebben een 1/2 Dozen Donuts uitgezocht. We kozen voor een Double Chocolate, Frosted Vanilla, Frosted Strawberry, Sprinkles, Jelly en een M&M’s Frosted donut. En deze waren heerlijk. Na de donuts zijn we op pad gegaan naar
 
Animal Kingdom waar we naar The Festival of the Lion King willen gaan. Deze show hebben we de eerste keer in Animal Kingdom namelijk niet meer gezien wegens tijdgebrek. De show was echt heel leuk met een hele mooie oplossing voor het podium, deze komt namelijk tijdens de show het theather inrijden. Voor en na de
show maken we nog foto’s in Camp Mickey & Minnie met Goofy en Donald Duck.We vervolgen onze weg richting Finding Nemo the Musical en onderweg maken we nog een paar photopass foto’s. Daar de zon nog steeds schijnt maken we door een groot gedeelte van het park nog wat foto’s met onze eigen camera en halen we een sandwich in Asia. De musical is wederom fantastisch, de CD met de muziek is inmiddels ook aangeschaft, en na deze show lopen we richting de uitgang van het park om naar Epcot te gaan.
 
In Epcot halen we snel een fastpass voor Mission: Space want dit is de laatste attractie waar deze nog te krijgen zijn. De normale wachtrij (Oranje, dus de heftige ronddraaiende versie) is dan 50 minuten. De wachtrijen voor TestTrack (70 minuten) en Soarin’ (125 minuten) vinden we toch echt wat te lang. We schie
tn zelf nog wat foto’s en kijken rond in het park want Daantje is dit park, met name gericht op technologie, geschiedenis en aardrijkskunde meer en meer gaan waarderen. Zo komen we in het Innoventions gebouw terecht en bezoeken we het huis van de toekomst. Het huis van de toekomst heeft een nog steeds een keuken en deze is helemaal uitgerust met Siemens apparatuur. Volgens de dame is het nog niet te koop maar gelukkig lopen we in Europa wat voor en is het gewoon te verkrijgen. Verder is alles in het huis geautomatiseerd. Erg leuk om te zien.
 
Na Innoventions  lopen we naar de tentoonstelling waar Epcot door de jaren heen is te zien. Hier zijn veel zaken te zien die in het kader staan van het 25-jarige bestaan van Epcot vorig jaar oktober. Een leuke tentoonstelling waar je veel over het park te weten komt. Zo leren we onder andere dat de allereerste v
ersie van Illuminations al in 1988 was te zien. Na deze tentoonstellingen zijn onze fastpassen aan de beurt en worden we  de ruimte ingeschoten. Van tentoonstellingen en ruimtereizen krijg je trek, nou ja wij dan. We beslutien dan om een frietje te halen met Chicken McNuggets in de World ShowCase. Het koelt op dat moment ook zovel af dat we twijfelen gewoon blijven en een vest kopen, naar huis gaan of onze winterjassen aan doen.
 
De winterjassen liggen in de auto omdat we deze pas nodig dachten te hebben bij aankomst in Nederland. We kiezen voor het laatste want we wilden gaan kijken of we de Cast Member (ontmoet op dag 4 van dit verslag) nog zouden tegenkomen en omdat we Illuminations  toch wel erg mooi vinden. Als we onze jassen hebben
aangedaan halen we een drankje in de United Kingdom en lopen we naar de plek waar we de Cast Member vorige week hebben ontmoet. Hier stond nu een collega van hem die ons wist te vertellen dat we hem konden terugvinden in Italie. We liepen hier op ons gemak naar toe. En hij zag ons al aankomen lopen en was blij dat we nog eens langskwamen voor een praatje. Hij heeft er daarom voor gezorgd dat we Illuminations mochten kijken vanaf een hele bijzondere plaats, namelijk de plek voor de Family of the Day in Epcot. Dit is een stukje wat is afgezet bij Italie waarbij je een fantastisch zicht hebt op het spektakel middenin het meer. Alle andere bezoekers mogen dan  een paar meter acher je achet het touw blijven staan. Echt uniek, we bedanken Glenn die in de kou nog even moet doorwerken en we rijden snel terug naar ons hotel om terug op te warmen want een avondje buiten staan met een graad of 5 zorgt ervoor dat je toch een beetje afkoelt. De Family of the Day is een familie die elke ochtend wordt uitgekozen bij het opengaan van het park en die krijgen dan de hele dag lang in dat park privileges. Het is geen officiele regel maar koppels zonder kinderen hebben zeer weinig kans hiervoor uitgekozen te worden. De weersvoorspelling voor morgen is dat het een stuk warmer wordt een graad of 20/22 en zonnig. Laten we hopen dat dit uitkomt want morgenavond gaan we naar de Pirates and Princessparty in het Magic Kingdom. Dit is een evenement waar aparte toegang voor betaald dient te worden en met name de parade schijnt heel erg mooi te zijn. Wel zal het overdag heel druk zijn omdat het de Martin Luther’s King Jr. day is en iedereen in Amerika vrij is. Gelukkig is het maar voor 1 dagje.

Pirate en Princess…

Dit is een dag die voordat we uit Nederland vertrokken al gedeeltelijk hadden ingedeeld. Dit zou namelijk de enige mogelijkheid zijn om naar een speciaal evenement in Walt Disney World te gaan. We hebben daarom de kaartjes voor de Pirate and Princess Party online besteld en dat is waar we aan
het einde van de dag naar toe gaan.
 
We vertrekken vrij vroeg vanuit het hotel. We gaan eerst even kort lans de Lake Buena Vista Factory Stores om bij de Tommy winkel wat kleding in te slaan. We hebben daar geluk want een aantal rekken met kleding worden afgeprijsd met een extra korting van 60% op de al voordelige outletprijs. Nadat we geslaagd war
en bij Tommy rijden we naar de 192 (de weg waar ons hotel aan ligt) naar de Dunkin’ Donuts waar we gisteren waren. De donuts van gisteren smaakten namelijk naar meer en we gingen dus terug voor een ‘dozen donuts’. Nog meer kleurtjes en nog meer verschillende smaken. Van Apple Crumble tot M&M’s Frosted. Na de donuts rijden we door naar Walt Disney World Resort. We willen (Met name ik, Sander) de dag graag beginnen in Epcot omdat we er inmiddels van op de hoogte zijn dat Siemens een heuze VIP Lounge heeft voor Siemens medewerkers. We parkeren echter bij het Ticket and Transportation Centre omdat we ‘s middags weer naar Magic Kingdom denken te gaan. We parkeren de auto en gaan met de tram naar de Monorail die ons naar Epcot brengt.
 
Eindelijk gaan we naar de Siemens Lounge was tijdens de laatste bezoeken dat we er waren echter gesloten en zou deze maandag om 9 uur open zijn. Dit klopt en je kan de Lounge alleen betreden als je, de welbekende Siemens pas bij hebt. De Lounge is echt super luxe en je hebt er een mooi uitzicht over Epcot. In de
lounge wordt natuurlijk veel informatie gegeven over Siemens in Orlando en Wal Disney World. Zo horen we dat als je een Disney Resort gast bent en via Orlando International Airport aankomt je vanaf de landing tot aan je vertrek wordt beveiligd door gebouwbeheersystemen van Siemens. Een leuk weetje. In de Lounge bevindt zich verder een VIP Entrance naar de door Siemens gesponsorde attractie Spaceship Earth. We verlaten de VIP Loung via deze VIP Entrance van de attractie en verlaten hierna Epcot.
 
Het is inmiddels al tegen 14:00 en we gaan naar de auto omdat we buiten het resort wat willen gaan eten. Buiten het resort omdat het namelijk erg druk is in de parken vanwege Martin Luther King jr. Dag. We zoeken in de TomTom naar de dichtstbijzijnde Chick-Fill-A waar we eerder heel lekker hebben gegeten. Deze z
it aan de West-kant van het Walt Disney World Resort waar we nog niet eerder zijn geweest. Weer een leuk ritje waar we weer eens wat andere dingen zien. We eten hier samen de overheerlijke chicken nuggets. Nadat we wat hebben gegeten rijden we terug naar het Ticket and Transportation Centre waar we bijna vooraan mogen parkeren. We staan met de auto op de 3de rij standaard parkeerplaatsen. We staan dus op minder dan 100 meter van het Monorailstation en de aanlegplaats voor de boten die naar het Magic Kingdom varen. We kiezen dit keer voor de boot want deze komt al aanvaren en dit wordt tevens onze eerste boottoacht naar het Magic Kingdom. Dit levert mooie foto’s op want het is tot nog toe een erg zonnige dag. Gelukkig maar want droogweer is met zo een speciale avond natuurlijk wel zo fijn. Aangekomen bij de toegangspoortjes van het park horen we dat we vanaf 4 uur al binnen mogen met de toegangskaartjes voor de avond.
 
We wachten daarom nog 20 minuutjes en gaan als 1 van de eerste naar binnen om de beruchte armbanjes te halen, de schatkaart te krijgen en het zakje waar de schat in moet komen te halen. De armbandjes zijn nodig om later op de avond de bezoekers die niet voor het evenement hebben betaald te weren uit de attractie
s en sommige gebieden van het park. Dit omdat om 19:00 uur het park officieel sluit vanwege de Pirate and Princess Party
 
Eenmaal in het park willen we gelijk beginnen met schat zoeken maar we moeten nog even wachten tot het 19:00 uur is en het evenement echt van start gaat. Daarom stappen we binnen bij de Monsers Inc. Laugh Floor. Dit is een van de twee attracties die we nog niet hebben gedaan tijdens ons vorige bezoek. Het betref
t een comedy show waarbij Mike Wazowski de host is en waarbij verschillende Monsers van Monster Inc. een act opvoeren. Het leukste gedeelte van de show is dat gasten een SMS kunnen sturen met een grap zodat deze, wanneer leuk genoeg en disney compatible, wordt verteld door een van de monsters. De leukste grap in onze show was de volgende: "How do you call a Fish without an ‘I’ (spreek uit "Eye")? Answer: Fssshhhh". En ja ik weet het niets aan maar in het ‘echt’ was de grap echt fantastisch. De show is trouwens erg leuk.
 
De tweede attractie was Stitch’s Great Escape!  en gaat over een ‘gevangenisbewaker’ van slechterikken uit het heelal. We krijgen een training om opgeleid te worden als bewaker. We zien daar een ‘Level 1′ en de huidige bewaker spreekt over een ‘Level 2′ als er ineens een alarm afgaat en blijkt dat er ook een ‘Le
vel 3′ bestaat omdat deze straks binnenkomt. De ‘Level 3′ blijkt Stitch te zijn en deze ontsnapt weer in de ruimte waar we op dat moment zijn. Er gebeurd dan heel erg veel en uiteindelijk is Stitch ontsnapt. We vinden deze attractie niet zo erg leuk en dat verklaard ook ongetwijfeld de korte wachtrij op een drukke middag als deze.
 
Na deze attractie gaan we naar het Cinderella Castle om de show Dream-Along with Mickey bij daglicht te bekijken. Op deze manier konden we ook nog wat foto’s van de show maken. Wederom was de show erg leuk om te zien. Na de show besluiten we nog eventjes terug te gaan naar de auto zodat ik van korte naar lange b
roek kan wisselen en we onze truien kunnen pakken. De avond duurt namelijk tot 12 uur en het kan in Orlando snel afkoelen. We gaan dit keer met de boot. We eten nog even een donut uit de doos die wie vanmorgen hebben gehaald en we keren dan met de Monorail terug naar het park.
 
In het park is er al veel veranderd overal staan piraten en prinsessen Cast member te spelen, of is het nu andersom? En de muziek is veranderd naar muziek in de stijl van het evenement. We lopen dan naar de eerste schat toe in Jasmine’s Court (Adventureland) maar vinden eerder nog een fotolocatie waar we met de
echte Jack Sparrow op de foto komen. We staan hie graag voor in de rij en als we bij hem aankomen is Jack volledig in zijn rol echt fantastisch. Zo goed hebben we hem nog nooit buiten de film gezien. We zijn blij dat we hier even op hebben gewacht. We krijgen een speciale event PhotoPass waarmee we 40% korting krijgen op alle photopass foto’s van het evenement. Wel is het mogelijk om deze te koppelen aan onze huidige Photopass waardoor we niet 2 aparte CD’s met foto’s hoeven te bestellen. Of we dan wel gebruik kunnen maken van de aanbieding met 40% korting weet geen enkele Photopass fotograaf te vertellen. Daar komen we vanzelf wel achter denk ik. Na ons intermezzo met Jack beginnen we aan onze schat. We lopen alle Treasure spots in Jasmine’s Court (Adventureland), New Tortuga (Adventureland), Frontierland, Riverboat Riviera (Liberty Square) en Ariel’s Court (Fantasyland) af om onze schat compleet te krijgen. Hierna is het tijd voor de Disney’s Echanted Adventures parade.
 
We gaan een kwartiertje voordat deze hoort te beginnen klaar staan in Mainstreet U.S.A.en we hebben een prachtige plek. De parade blijkt echter wat later te beginnen als verwacht en we staan als nog een half uurte te wachten. Maar de parade is het wachten meer dan waard. Een aantal wagens komen uit de normale pa
rade maar er zijn ook wat speciale aan toegevoegd. Zoals een koets met Sneeuwitje waar de zeven dwergen achter aanlopen, een piratenboot met onder andere Peter Pan en Wendy en een hele mooie float met daarop Jack Sparrow en Captain Barbossa. Overal waar deze float passeert horen we de mensen juichen want ook hier ziet men Barbossa blijkbaar niet vaak als character. De laatste float van de parade is dezelfde als overdag maar nu omgetoverd in een prins en prinsessen wagen waarbij de bekende Disney caharacters ook zijn voorzien van een passende outfit.
 
Na de parade vervolgen we onze Treasure Spot route in Princess Pavilion (Mickey’s Toontown Fair) en maken we onze schat compleet in Solaris’ Sysem (Tomorrowland). Nadat we onze schat compleet hebben lopen we naar een mooie plaats om het vuurwerk spektakel Magic, Music and Mayhemm Fireworks Spectaculair. Een prac
htig vuurwerk met de hardste knallen en het mooiste vuurwerk dat we tot nu toe hebben gezien. Het vuurwerk wordt gepresenteerd door de Fairy Godmother uit Cinderella en ook Flora, Fauna and Merryweather (De drie feeen uit Doornroosje) komen voorbij. De muziek die voor de show wordt gebruikt is fantastisch. Nu het vuurwerk is afgelopen gaan veel mensen het park uit. Wij willen echter nog niet weg en gaan wat eten in Pecos Bill Café. Voordat we hier aankomen komen we echter een ‘geheime’ fotolocatie tegen waar Pocahontas samen met John Smth staat zonder wachtrij. Daar maken we dus even gebruik van. Aangekomen in Pecos Bill Café kiest Daan voor de Cheeseburger en ik voor de Double Bacon Cheeseburger. Het leukste van dit restaurant is dat je de burgers zelf mag aankleden. Je kunt dan kiezen uit van alles en nog wat waaronder sla, tomaat, gebakken champignons, gebakken ui, ui, augurken, enz. Als de trek is gestild gaan we naar de eerste attractie van de avond namelijk  Haunted Mansion.
 
Volgens de plattegrond gesloten maar waarschijnlijk omdat Splash mountain niet open is vanwege onderhoud is deze toch open. In het donker sluiten we aan in de rij van 8 mensen om uiteindelijk met ongeveer 20 mensen in de stretchroom terecht te komen. De attractie is weer super, het verhaal komt hier veel beter o
ver omdat we het Engels een stuk beter verstaan als het Frans in Parijs. Vanuit Riverboat Riviera lopen we dan naar
 
Ariels Court om te kijken of de rij voor de fotolocatie in Ariel’s Grotto meevalt. We vinden deze rij echter te lang en we besluiten Peter Pan’s Flight te bezoeken. Na Peter Pan’s Flight lopen we naar de Sebastian’s Under the Sea Dance Party waar we Sebastian en Botje zien dansen op de hipste discomuziek waarond
er de vogeltjesdans. We bezoeken nog Mickey’s Philharmagic waar we een Cast Member tegenkomen die de volledige pre-show/wachtruimte show uit zijn hoofd kent, incl. alle timing tussen de verschillende stukjes. Wat een unieke mensen werken er toch in Walt Disney World. We zitten met 15 man in de zaal en na deze film schieten we nog even wat foto’s in het losstaande wagentje van de Dumbo the Flying Elephant alvorens we het park uitlopen naar de monorail.We zijn erg blij dat we deze avond hebben mee kunnen maken want dit is werkelijk een groot feest voor jong en oud.

Islands of Adventure…

Vandaag staat een bezoek aan het tweede Universal park op de planning. We hebben voor de zekerheid de wekker gezet want we waren gisteren pas laat thuis van het evenement. De wekker was ook zeker nodig want we kwamen maar lastig uit bed. Allebei een beetje verkouden dus we zijn op het gemak
gaan douchen en aankleden voordat we deur uitgingen. We rijden naar Universal toe en we sluiten om 10:30 uur aan in de rij voor de parking. We denken dan dat we wel erg aan de late kant zijn en dat het druk is in de parken. We parkeren bij Jurassic Park 401 en gaan met de loopbanden (bekend van Schiphol) naar de Universal CityWalk. We lopen daar doorheen naar Islands of Adventure. We zijn verbaasd over de aankleding van de winkelstraat in dit park. Dit is veel gedetailleerde als in het andere park. We bekijken de plattegrond en het lijkt een gigantisch park te zijn. Dit valt dan toch weer een beetje tegen want het gigantische meer (zo lijkt dat op de plattegrond) is niet gigantisch. Als eerste zien we de The Incredible Hulk Coaster en we denken laten we deze dag maar direct goed beginnen. De tas mocht weer in het gratis kluisje en we sluiten aan in de wachtrij van 30 minuten. De rij valt op zich best mee voor een coaster van dit kaliber, de coaster gaat van 0 tot 65 km/u in amper 10 seconden. De coaster staat in de top 10 lijst van coasters in de USA. En ik (Sander) sta weer enorm ontspannen in de wachtrij. Eenmaal in het karretje blijkt hij niet zo heftig als de Kraken te zijn, waarschijnlijk omdat we hier in normale karretjes zitten. Daan vond de coaster achteraf heftiger als ik. Dat gebeurt anders nooit.
 
Na de Hulk vervolgen we onze weg door Marvel Super Hero Island en komen we bij The Amazing Adventures of Spider-Man. Dit is volgens vele een van de bestethemepark attracties ooit gemaakt. Nadat we na 30 minuten wachten onze 3-D Spider-Vision Night Goggles hebben opgezet stappen we in onze "Scoop", een nieuwsvoer
tuig van de Daily Bugle. We rijden met de "Scoop" door New York en worden daar gespot door de slechterikken uit de Spider-Man tekenfilm serie. We rijden door de atttractie waarbij dark-ride wordt gecombineerd met 3-D effecten en simulaties. Echt een fantastisch attractie.
 
Na de weerszinwekkende rit door New York betreden we Toon Lagoon. In Toon Lagoon bevindt zich een waterattractie die we niet gaan bezoeken daar we beide al verkouden zijn en nog meer willen doen deze (laatste) week. Dit thema gebied ziet er erg leuk eten en we gaan er wat eten bij Blondie’s. Daan kiest voor een
overheerlijke Turkey Sub en ik kies wederom gezond voor een Chicago Hotdog met BBQ Chips. Beide erg lekker. Eenmaal uitgegeten gaan we verder met onze wandeling naar Jurassic Park. We kijken daar naar de Jurassic Park River Adventure. We willen graag weten hoe nat je wordt en het blijkt te nat te zijn voor ons. Deze bewaren we wel een keer voor een warmere dag.
 
De Pteranodon Flyers mogen we niet bezoeken want we zijn beide langer dan de aangegeven 56" (1,40 meter) en we hebben ook geen kinderen om mee te nemen. Erg jammer want het lijkt ons een erg leuke attractie. We wandelen verder door Jurrasic Park naar The Lost Continent. In dit gedeelte bezoeken we de fantastisch
e coaster The Flying Unicorn, eindelijk een attractie waar ik zonder zweethanden in kan stappen. Dit is dan ook een zogenaamde Kiddy Coaster. Hierna is het weer eens tijd voor wat spanning en sensatie. Maar eerst bergen we onze tas op in een gratis kluisje. Dan is het tijd voor The Dueling Dragons.
 
De extreme wachttijd is wel 5 minuten dus gelukkig weinig tijd om zenuwachtig te worden. We lopen vol verbazing door de ellenlange wachtrij heen, we lopen door de gangen van een kasteel. We lopen door totdat we op een T-Splitsing komen waar we moeten kiezen uit Ice of Fire. Deze achtbaan zijn in feite twee versc
hillende tracks die een duel uitvoeren, de karretjes zijn gethematiseerd als draak. We kiezen in eerste instantie voor Ice, de blauwe achtbaan. We zijn wel een beetje gespannen want we hangen onder de baan, het is dan ook een zogenaamde Inverted Coaster. We overleven deze rit en krijgen dan gelijk de keuze voor een Re-Ride. We pakken deze maar gelijk mee want zo kunnen we ook de Fire beleven. Na de Fire besluiten we dat het genoeg is geweest met deze coaster.
 
Na de heftige coasterss van zojuist willen we graag een rustigere attractie doen. We vinden deze in de The Eighth Voyage of Sindbad Stuntshow. Kortom gewoon zitten en een show kijken. Deze stuntshow is echter iets anders als een standaard stuntshow en begint met een keiharde knal en bevat veel foute humor. Helaa
s loopt het geluid niet synchroon met de stunts (of andersom natuurlijk). Na de stuntshow hebben we eerst staan genieten van The Mystic Fountain deze fontein reageert op het publiek en heeft een stem. Er zijn een paar kinderen die het blijkbaar erg leuk vinden om nat te worden en gaan spelletjes met de fontein spelen. Erg leuk om te zien een soort Push (de pratende prullenbak uit Disney) met een waterspuit. Na wat gelachen te hebben gaan we naar Poseidon’s Fury wat een doorloop attractie schijnt te zijn. Het vreemde is dan echter de wachttijd van 30 minuten. We sluiten toch aan en de wachtrij blijkt in ieder geval niet echt door te lopen. We staan 40 minuten op exact dezelfde plek in een donkere gang te wachten. Alles behalve prettig zeg maar. Dan opeens gaat de rij lopen en komen in een ruimte terecht wat een geheime kamer van de Tempel blijkt te zijn. De tourguide spreekt een zojuist gevonden spreuk hardop uit waardoor we ene nieuwe ruimte ontdekken. In deze ruimte blijkt dat we voor een geheime poort door een oceaan staan. Als deze poort geopend is met behulp van de zojuist gevonden drietand van Poseidon lopen we door het water, ja letterlijk door het water. Erg mooi effect overigens. Naar de derde en laatste ruimte waar Poseidon vecht met een van zijn egenstanders. Net als in de rest van het park komt hier ook veel vuur bij kijken.
 
Als we het avontuur hebben overleeft lopen we verder naar Seuss Landing een themagebied voor kinderen. We drinken hier wat en genieten intussen van de grappige waterattractie One Fish, Two Fish, Red Fish, Blue Fish. Een luxe draaimolen waarbij men met een hendeltje het karretje naar boven of beneden kan sturen.
Als er niet goed op de muziek wordt gelet wordt men drijfnat gespoten door de vissen die langs de zijkant staan. Wij kiezen liever voor de droge The Cat in the Hat darkride. Een grappige atractie in een veelal ronddraaiend wagentje. Ik maak een foto waarop direct wordt omgeroepen dat dit niet de bedoeling is.
 
We hebben de wandeling door het volledige park afgerond en lopen nog even naar de The Amazing Adventures of Spider-Man want daar staat maar een wachtrij van 5 minuten en deze attractie is wel heel erg goed. Onderweg ga ik nog op de foto met wat X-Men’s.
 
We zijn allebei erg moe van de lange dag van gisteren en
we besluiten het park te verlaten. Op de terugweg naar het hotel bezoeken we nog de Prime Outlets waar we praktisch langsrijden. We kijken hier wat rond want we zijn nog op zoek naar een voordelige koffer. Al lopend overleggen we waar we gaan eten en we kiezen dit keer voor TGI Fridays. Dit is een tafelbedieiningsrestaurant mt de keuze uit verschillende menu’s.
 
We weten een van deze restaurants op minder dan 500 meter van ons hotel te zitten zodat we na het eten ook snel teurg in ons hotel zullen zijn. Daantje kiest voor Ceaser Salad, gegrillde zalm en een chocolade swirlcake dessert en ik ga voor
Chilli Chicken, 10 oz. Sirloin en een Chocolate Peanutbutter-cake.

Cape Canaveral…

Nee we zijn niet voor de Disney Cruise Line die kant op gereden. Op Cape Canaveral zit namelijk ook het Kennedy Space Centre gevestigd. We staan deze ochtend wederom vroeg op want dit is een van de dingen die we graag wilden zijn deze trip. We hebben deze speciaal zo laat mogelijk gedaan want we wilden erg graag de Space Shuttle Atlantis op het lanceerplatform zien staan. De lancering zou eerst in December plaats vinden, toen op 10 januari, daarna op 24 januari maar werd al snel weer uitgesteld naar 7 februari. De lancering zelf zullen we deze trip dus niet meer meemaken. We vertrekken om 9 uur bij het hotel en gaan tanken bij de 7 Eleven pomp die we tegenkomen voordat we de I4 op rijden. We hebben dan nog zo een 55 mijl te gaan van de in totaal
60 mijl die het Kennedy Space Centre (KSC) bij ons hotel vandaan ligt. We rijden deze zonder problemen weg want er zijn geen files of opstoppingen te ontdekken. Het laatste stuk van de rit rijden we door ene mooi landschap van groen met veel palmbomen (de I95 voor de kenners) en daarna rijden we over de weg die door het water loopt waarmee KSC te bereiken is.
 
Op deze brug staan borden dat we kunnen luisteren naar de AM radiozender van KSC op frequentie 1320 kHz. Hier hoor je de mogelijkheden van de dag en ook welke spullen er niet mee het complex in mogen. De GPS en de PDA laten we daarom achter in de auto. Het parkeren is gratis en de pa
rkeerplaats is om half 10:30 uur nog vrij rustig we hebben dus goede hoop dat we een tour kunnen doen. Bij de kassa kiezen voor de NASA Up Close Tour. En maken we gebruik van kortingsbonnen die Daan eerder deze week speciaal heeft opgezocht in de vele couponen kortingsboekjes die je hier overal vindt. Binnen in het KSC Visitor Complex worden we uitgebreider gescand dan dat er gebeurd bij de douane op Schiphol. Wat voelen we ons weer welkom. Op het binnenterrein bekijken we de plattegrond van het complex uitgebreid en gezien de tijd die we nog hebben totdat onze tour begint, nog een uurtje, kunnen we geen van de video shows meer doen. We maken daarom een wandeling door Rocket Garden waar we van alles te weten komen over de historie van de ruimtereizen van Amerika. We lopen onder andere over de brug waarmee de Apollo 11 Astronauten de Apollo in zijn gestapt. Dit is de eerste keer geweest dat de mens de aarde heeft verlaten en een andere object in de ruimte heeft getreden, in dit geval de maan. Dit object is dan ook bewaard want het is het laatste contact met de aarde geweest van de mannen die dit hebben meegemaakt.
 
Voordat de tour begint gaan we nog wat eten in het Orbit Foodcourt. We stappen daarna om 12 uur op de tourbus die ons brengt naar verschillende plaatsen op het resort. Zo stoppen we op een plaats waar de gewone mens de lancering van een Shuttle kan bekijken, hiervoor dient wel betaald te worden want het is een locatie op het terrein van KSC. Hierna vervolgt de bus zijn weg langs het Vehicle Assembly Building naar de  LC-39 Observatory Gantry. Dit is een plek nog geen 200 meter bij de lanceerplatforms 39A en 39B vandaan. Op lanceerplatform 39A staat de Atlantis nu klaar voor zijn lancering. We zien niet de shuttle zelf maar wel de External Fual Tank (Oranje grote tank) en de Solid Rocket Boosters (Witte kleinere raketten). We maken hier wat foto’s en da
arna vertrekken we naar de Vehicle Assembly Building waar we uit de bus stappen om foto’s te maken van dit gebouw. Dit gebouw heeft de grootste verticaal opengaande deur ter wereld en op het gebouw is de allergrootste geschilderde Amerikaanse vlag te zien het blauwe gedeelte met de sterren is in oppervlakte groter dan American Football veld.
 
Na deze stop rijden we naar het Apollo/Saturn V Centre waar we onder een Apollo en Saturn raket kunnen doorlopen. Dit is 1 van de 3 echte die zijn overgebleven na de vroegtijdig gestopte Apollo missies in 1972. Erg indrukwekkend om te zien dus. Verder kijken we een film/show in het Lunar Theather over maanlandingen met de Apollo’s. Na het bekijken van dit Apollo/Saturn V Centre keren we terug naar het KSC Visitor Complex om naar een door Tom Hanks geregisseerde film over de maanlandingen te kijken. Dit is een IMAX 3-D f
ilm die erg mooi is gemaakt. Na deze show maken we nog een Space Shuttle lancering mee in de The Shuttle Launch Experience, wat een gesimuleerde ride is. Lang niet zo spannend als Mission Space overigens maar wel leuk gedaan. Het is inmiddels al 17:00 en we besluiten terug naar het hotel te gaan. Voordat we naar ons hotel gaan stoppen we bij de Denny’s om wat te gaan eten.
 
Vandaag gaan we op tijd slapen om nog fit aan de alweer laatste drie dagen van de vakantie te beginnen.

Koffer…

Wat een vervelende beschrijving van deze dag. We zouden vandaag definitief besluiten welke koffer we zouden gaan kopen. We zijn namelijk maar met 2 koffers vertrokken uit Nederland en we zouden hier wel even een derde koffer kopen. De dag zijn we rustig begonnen want we zijn de laatste dagen ‘s ochtends best vroeg vertrokken en waren een beetje vermoeid. Nadat we beiden gedoucht waren zijn we vertrokken naar de Ponderosa. We wilden daar graag het ontbijtbuffet eens uitproberen.
 
Met de bonnen uit de boekjes die je overal tegenkomt zou dit maar $ 3,99 kosten. Met drinken erbij waren we voor 2 personen dan ook net iets meer dan $ 12,00 kwijt. Het ontbijtbuffet bestaat uit van alles en nog wat waaronder pannenkoeken, geroosterd brood, worstjes, scrumbled eggs, gekookte eieren, bacon, omelet, cereals (in heel v
eel kleuren en soorten), drilpudding (in veel kleuren, fruit, softijs (chocolade en vanilla), cake, cookies, enz. We eten hier gelijk voor de hele dag dus het is een erg voordelige oplossing. Allebei volledig vol gegeten vertrekken we naar de Walmart, de eerste shopstop van de dag.
 
Bij de Walmart gaan we op zoek naar een Blueray PS3 afstandbediening voor Yves en naar een visweegschaal om de koffers mee te kunnen wegen. Dit om
ervoor te zorgen dat de volledig gekochte spullen niet als nog duur worden door een overgewicht in de koffers. De weegschaal kost $ 4,67. Na deze aankopen rijden we verder naar de volgende shop-stop. Deze shop-stop vindt plaats bij de Florida Mall waar we de M&M’s World, Disneystore, Macy’s (Crocs), Apple Store en verschillende andere elektronica zaken bezoeken. Bij de Macy’s kiest Daan voor zilveren Crocs en we krijgen een speciale visitor korting van 11% wat mooi meegenomen is natuurlijk. Hierna gaan we nog een keertje langs de M&M’s World en dan vertrekken we naar de volgende Shop-Stop.
 
Dit keer werd het de Orlando Premium Outlets. Voor ons de minst leuke van de twee grote outlets rondom Orlando. De reden dat we hier toch naar toe zijn gegaan was een speciale kortingsactie in de winkel waar we in de andere outlet (Prime) een geschikte koffer hebben gevonden. Dit zou
toch mooi 15% schelen. We zijn namelijk in alle outlets al gaan kijken naar een geschikte koffer. Uiteindelijk is het een koffer met bloemetjes erop geworden. Nee, nee, nee, niet gaan denken aan een bloemetjesgordijn het is iets  moderner. We kopen een koffer van $ 100,00 met 50% standaard korting zou deze uitkomen op $ 50,00 maar met de speciale actie komt de koffer uit op $ 42,50. Als bijkomend voordeel vergeet de verkoper het door ons uitgekozen TSA-Slot (de nieuwe aanwinsten moeten wel beveiligd mee naar NL natuurlijk) ook nog eens af te rekenen. Ons hoor je niet klagen. Nu we de nieuwe koffer hebben gekocht is er natuurlijk nog wat plaats voor extra nieuwe aanwinsten. We lopen de Tommy Store nog binnen en we kopen een hele shoppingbag vol met nieuwe kleding. En we maken gebruik van de 10% korting uit ons VIP Voucher boekje. We besluiten hierna dat er geen 4de shop-stop komt vandaag en rijden, ook vanwege het ineens opgekomen slechte weer, snel terug naar het hotel.
 
Na bijgekomen te zijn van deze shop-dag gaan we nog wat eten bij de Chick-Fil-A voordat we dit verslag typen. Morgen wordt het weer een Disneydagje net als zaterdag, onze laatste dag in Orlando alweer, 

Wishes……

Rond 8.00 uur werden we wakker en hebben we bedacht wat we vandaag precies wilden gaan doen. De vakantie loopt bijna op een eind en we wilden dan nog de leukste dingen van de Disney parken gaan doen. We wilden sowieso nog SpectroMagic en Wishes zien in het Magic Kingdom en we hadden nog twee attracties niet gedaan in de Hollywood Studios.
 
Na eerst wat donuts gehaald te hebben bij de Dunkin’ Donuts zijn we richting het Disney terrein gere
den. Rond 10.30 uur stonden we op de parking bij de Studios. Op de parking oogde het rustig en zo ook bij de tassencontrole bij de ingang. Maar bij de entreepoortjes stonden grote hordes mensen te wachten totdat ze het park in mochten. Bij binnenkomst in het park hebben we eerst op het informatiebord gekeken wat de wachttijden waren. Eigenlijk viel het wel mee, enkel de Rock ‘n Roller Coaster en de Tower of Terror hadden wachttijden van ongeveer 45 minuten. We besloten een FastPass te gaan halen voor de Rock ‘n Roller Coaster, want omdat deze zoveel leuker is dan in Parijs wilden we deze zeker nog een keertje doen. De FastPass was geldig vanaf 1.30 uur. We hebben vervolgens eerst Walt Disney: One Man’s Dream gedaan. Een walkthrough attractie over het leven van Walt Disney met als afluiting een film over zijn leven. Een hele mooie attractie waar we ongeveer een uur mee bezig zijn geweest. Van de Cast Members die bij deze attractie stonden hoorden we trouwens ook dat de nieuwe attractie in de Studios; Toy Story Mania al af is. Enkel de buitenkant en de straat moeten nog netjes gemaakt worden. De complete ride is al klaar. De opening staat gepland voor mei 2008.
 
Vervolgens gingen we richting de attractie Sounds Dangerous – Starring Drew Carey. Een
show waarbij we als verborgen camera meegingen met een security-man. Zijn camera viel uit en toen hoorden we dus enkel nog het geluid, wat soms voor verassende dingen kon zorgen. Na deze attractie zijn we snel nog een FastPass gaan halen voor de Tower of Terror alvorens we naar de Orlando-versie van de Lights, Motors, Action! Extreme Stuntshow gingen welke direct was overgekomen uit Parijs. Maar jullie kunnen het al raden, deze show was vele malen beter dan de show in Parijs. Zo zat er de scene met de jetski nog in en werden er meer auto’s gebruikt. Hierna was het dan tijd om gebruik te maken van onze FastPass voor Rock ’n Roller Coaster. Na ongeveer 10 minuutjes zaten we in de karretjes en de ride was weer geweldig. Goede muziek en effecten tijdens de ride. Omdat het na deze attractie nog geen tijd was voor onze FastPass voor de Tower of Terror besloten we The Great Movie Ride nog een keertje te doen omdat we deze zo leuk vinden. Hier stond wel een aardig rijtje dus na deze attractie waren we klaar om de Tower of Terror te gaan doen. Hier was de wachtrij inmiddels opgelost, dus een FastPass was eigenlijk niet nodig geweest, maar we konden hierdoor wel in de andere bibliotheek en voor we het wisten zaten we alweer in de lift en kon het spectakel beginnen. Super attractie is het en blijft het ook nog wel denk ik.
 
Hierna was het tijd om afscheid te nemen van de Hollywood
Studios en gingen we richting het Magic Kingdom. Onze auto geparkeerd op de grote parking en met de Monorial naar het park. Hier was het toch wel wat drukker en zodoende hebben eerst Pirates gedaan en daarna nog een keertje de Jungle Cruise. Beide attracties weer helemaal top en hierna zagen we dat er al veel mensen klaar zaten voor SpectroMagic dus besloten wij dit ook maar te doen. Tijdens het wachten hebben we nog kunnen kijken naar de show op Castle Stage: Dream Along with Mickey. Deze show is in het donker toch net iets mooier dan overdag. Na deze show duurde het nog maar even voor SpectroMagic zou gaan beginnen. De vorige keer hadden we deze parade van een afstandje gezien maar vandaag zaten we op de eerste rij en konden we alles mooi zien. Na de parade hebben we een hotdog gehaald bij Casey’s Corner en zijn we daarna een plaatsje gaan zoeken voor Wishes. Wederom een groots vuurwerk, ook al wordt er minder gebruik gemaakt van projecties, het vuurwerk maakt het dubbel en dwars goed. Als afsluiting van de dag zijn we nog eventjes naar DownTown Disney geweest.
 
Tijdens onze rit daarnaartoe zagen we in onze binnenspiegel het vuurwerk van Epcot, Illuminations. In DownTown Disney nog wat winkeltjes gedaan en daarna naar huis, want we waren allebei toch best wel weer moe. Morgen is het alweer de laatste dag van onze vakantie. De plannen zijn om eerst naar Epcot te gaan, daar hebben we een lunch gereserveerd in het restaurant in Noorwegen in World Showcase. Dit is een lunch in buffetvorm en tijdens deze lunch komen de princessen bij je aan tafel. We zijn benieuwd wat dit gaat worden. ‘s Avonds willen we proberen nog naar Fantasmic! te gaan in de
Studios, gewoon omdat we dit allebei een supermooie show vinden en we deze heel erg zullen gaan missen.

Royal regen…

Vanmorgen is de dag goed begonnen. We waren vrij vroeg wakker om op pad te gaan voor onze laatste dag hier. We besloten ontbijt te halen bij Dunkin’ Donuts en dan direct naar Epcot te gaan.
 
In Epcot wilden we nog graag wat grote attractie doen en natuurlijk voor de tweede en laatste keer de Siemens VIP Lounge bezoeken. Verder hebben we vorig weekend een reservering gemaakt voor een lunch in de Akershus Royal Banquet Hall in Noorwegen.
 
We willen de dag beginnen met een fastpass voor Soarin’ maar de
tijd komt niet uit met de lunchreservering dus wordt de eerste fastpass er eentje van TestTrack. Met de fastpass op zak gaan we naar de Siemens VIP Lounge. We spelen hier wat met het licht (het licht in de vloer, het plafond en de bar kan van kleur veranderen. Veel mooier als de Philipsbol alleen het is voor thuisgebruik niet betaalbaar naar het schijnt. Verder praten we wat met de aanwezige Siemens collega’s. De collega’s zjin net als de vorige keer mensen van een financiële tak van Siemens USA. Na een drankje gaan we via de VIP Entrance naar SpaceShip Earth voor een laatste ronde. Tijdens de attractie komen we achter een hele grappige verandering. Tijdens het filmpje op het einde van de attractie wordt het hoofd van 1 van de poppetjes veranderd in het hoofd van een persoon in het karretje, dit keer kozen ze voor Daan. Na SpaceShip Earth konden we beginnen aan TestTrack maar eerst halen we nog snel een fastpass voor Soarin’ omdat de tijd nu wel uitkomt. Net toen wij bezig waren en buiten reden begon het te spetteren. Op het moment dat we aan het uitstappen waren werd omgeroepen dat de attractie dicht kon gaan vanwege het slechte weer. De gewone wachtrij was op dat moment overigens 75 minuten. Wij waren blij dat we er nu al gebruik van hadden gemaakt want even later was hij gesloten en we hebben hem voor vier uur niet meer open gezien. We hebben nog wel even wat gepast in de auto’s bij de uitgang van TestTrack om een ideetje op te doen voor een huurauto de volgende trip.
 
Na TestTrack zijn we door de regen naar het Akershus Royal Banquet Hall gelopen. We moeten nog maar 10 minuutjes wachten voordat we binnen mogen. Binnen gaan we eerst op de foto met Belle, de fotograaf schoot zelfs met onze eigen camera dus we hoefden niet perse de foto’s te kopen. Hierna worden we aan een 2 persoonstafeltje gezet. We krijgen te horen dat het voorgerecht bestaat uit een koud buffet met sla, fruit, vis en vlees. We halen hier een bordje om te beginnen en precies op het moment dat we dit bord op hebben komt de serveerster, een echte Noorse (niet blond), met ons hoofdgerecht aanlopen. Daan heeft gekozen vo
or gegrillde zalm ik voor een stoofschotel lamsvlees. Beide erg lekker. Tijdens het hoofdgerecht komen Ariel, Jasmine, Doornroosje en Assepoester nog even langs onze tafel om bij te praten en willen ze graag met ons op de foto. Na het hoofdgerecht loop ik stiekem nog even langs het buffet want dit was allemaal wel erg lekker. Daarna volgt het dessert wat bestaat uit taart met vanille, rijstpudding met aardbeien en een cappuccino chocolade taartje. We eten het allemaal op en helemaal volgegeten verlaten we het restaurant.
 
Na het eten lopen we een rondje door een regenachtige Worldshow Case om terug te keren naar FutureWorld. In FutureWorld gaan we naar The Seas with Nemo and Friends omdat de fastpass voor Soarin’ pas een half uurtje later geldig is. Als we Soarin’ gaan doen komen we op de onderste rij te zitten waardoor de rit een stuk minder mooi is als de vorige keer maar het blijft een fantastische attractie. Na deze vlucht verlaten we Epcot.
 
We gaan dan naar de Hollywood Studios in de hoop dat het daar beter weer is. Het weer is hier net zo slecht en we gaan naar de Tower omdat er slechts 30 minuten staat aangegeven als wachttijd. Eenmaal weer buiten is het weer zo slecht dat we besluiten naar het hotel terug te gaan in plaats van kleddernat te regen en te wachten of Fantasmic! misschien doorgaat. Weer een reden om terug te keren dus. Dit was Walt Disney World voor deze vakantie. Vanavon
d de koffers inpakken en wegen en dan nog een nachtje slapen voordat we naar Nederland terug moeten.

See you real soon…

Vandaag is het dan zover. We moeten naar huis. We hebben onze koffers gisteren al ingepakt dus hebben in de ochtend nog genoeg tijd om op tijd bij het vliegveld te komen. We vertrekken ruim op tijd waardoor we, doordat alles meezit, eigenlijk best vroeg op het vliegveld zijn. Maar we worden stanby gezet voor de vlucht van 11:06 uur. En ja we worden omgeroepen, dus wij dachten geluk te hebben en op die manier wat meer tijd tussen de beide vlucthen te hebben. Maar helaas er was maar 1 plek en op schoot zitten mocht niet. We besluiten daarom beide te wachten op het volgende vliegtuig waarvoor we eigenlijk gereserveerd hebben.
 
Dit vliegtuig komt net binnen want we zitten nu bij de gate te wachten en de puntjes op de ‘i’ die website heet te zetten.
 
Tot in Nederland.