Sander, Daniëlle & EmilyOur Family life...

Our Family life...

Toch nog een trip naar Florida…
Na iets meer als een jaar n Duitsland zijn we echt helemaal begonnen om heir te leven. We hebben geen grote kostenposten meer in Nederland want ons huis hebben we verkocht en de sleuteloverdacht heeft plaats gevonden. Eindelijk weer doen en laten wat we willen zonder ergens rekening mee te houden dus. Eind Juli kregen we een schitterende aanbieding van KLM binnen voor een trip naar Florida. Juist dezelfde plek als tijdens onze laatste vakantie in Januari 2008. Maar toen wilden we niet weg…

De aanbeiding was geldig tot en met 22 Juli en we hebben het er tot die tijd overgehad en een vlucht met KLM vanaf Nürnberg over Amsterdam en Atlanta naar Orlando en terug via Memphis en Amsterdam naar Nürnberg voor onder de € 400 is een mooie aanbeiding. Op 11 November vliegen we er naar toe en op de 28ste landen we in een zeer waarschijnlijk in een wit Nürnberg.  De vluchtgegevens staan hieronder:

vluchten

Nu de vlucht is geboekt kan de rest beginnen. Wat voor auto, wat voor hotel en welke themeparktickets….

Welke auto gaat het worden? 
Na een paar weken rondzoeken op het web zijn we bij een Duitse aanbieder van Amerika reizen geland. Deze is erg voordelig leerden we van Yves & Joke en Philippe & Dieter en de bekende Nederlandse en Duitse forums met informatie over reizen naar Florida. We hebben daar een tijdje rondgekeken we zijn uiteindelijk gegaan voor een Chevrolet Equinox met het Super-Inklusiv-PLUS pakket bij Alamo.

chevrolet_equinox

Hieronder staat een afbeelding van de mogelijke auto maar uit de verschillende forumberichten hebben we al geleerd dat de auto meestal niet beschikbaar is. Zo hebben Yves & Joke en Philippe & Dieter in Florida in een Toyota RAV4 rondgereden, ook niet verkeerd natuurlijk.

Wat voor hotel(s) gaan we boeken?
De eerste keer in Amerika sliepen we 20 nachten lang in een Best Western Hotel in Kissimmee. Dit was op zich wel bevallen maar het hotel is sindsdien meer als de helft prijziger geworden en dat vinden wij teveel voor dit hotel. En er zijn natuurlijk honderden hotels in Greater Orlando dus genoeg andere om uit te kiezen. Dus wat gaan we doen…


kissimmeeinn_thumb

Na een paar dagen zoeken door Danielle ontstaat een lijst van tientallen hotels. Er zitten werkelijk goede aanbieding tussen met over het algemeen goede reviews op Tripadvisor.com, een hotel review site. Uiteindelijk komt Sander echter op het idee om Priceline.com of Hotwire.com te gebruiken. Sander zoekt uit hoe het werkt en een paar dagen later doen we de eerste boeking met behulp van de PriceLine negotiator.


pricelinenegotiator_thumb

Bij Priceline geef je aan welke datum je in welke omgeving een hotel zoekt. Je klikt dan op “Bid Now” en je komt op een pagina waar je specifiekere informatie indient te geven zoals gebied en klasse. Via verschillende websites/forums kun je dan bekijken welke hotels in jou klasse in dat specifieke gebied kunnen zitten. Je geeft dan een bedrag op in US Dollars en dan is het afwachten of je bod wordt geaccepteerd.

We wilden niet teveel risico nemen de eerste keer dus kiezen we voor het gebied Walt Disney World Vicinity en voor de klasse 3,5*. We beginnen met een bod van 35 US Dollar en na een aantal Rebids door toevoegen van andere zones waar geen 3,5* Hotels of hoger zitten en de prijs elke keer iets te verhogen. Uiteindelijk komen we uit op 6 nachten in het
Royal Plaza Plaza hotel 5 minuten lopen van Downtown Disney voor $ 55 Dollar (€ 45 incl. Tax). Voor zo ver wij het kunnen beoordelen is het een heel goed hotel voor deze prijs en de locatie is natuurlijk helemaal geweldig. Hieronder een filmpje van het hotel van YouTube.
Een paar dagen later hebben we voor de laatste 10 nachten van de vakantie nog een keer priceline geraadpleegt. Belangirjk is dat de voorlaatste dag van onze vakantie Thanksgiving is en dat trekt veel extra bezoekers naar Orlando. Door de positieve uitkomst bij de eerste boeking hebben we deze keer geprobeerd een klasse minder te boeken namelijk 3* en natuurlijk ook voor een lagere prijs. Na een paar keer proberen komen we op een geaccepteerd bod van $ 33 Dollar (€ 27 incl. tax) uit. En ook dit keer was het een prachtig hotel. We overnachten in het Radisson Resort Orlando-Celebration. Iets verder weg van Walt Disney World maar 1,5 Mile is echt wel te doen. En heel fijn het is maar 1 Mile naar de dichstbijzinde Dunkin’ Donuts.


radissonbuiten_thumb

Nu hebben we bijna alle belangrijke zaken geboekt alleen nog de Tickets voor de parken waar we naar toe willen. We hopen in ieder geval naar de Disneyparken incl. Blizzard Beach tegaan. Typhoon Lagoon heeft de jaarlijkse onderhoud beurt, Dus daar moeten we nog een keertje voor terug gaan. En verder willen we naar SeaWorld vanwege de nieuwe Rollercoaster Manta, naar Busch Garden odmat we daar nog niet zijn geweest en Island of Adventures vanwege de waterattracties en als de nieuwe Rollercoaster in Universal Studio’s is geopend willen we daar ook nog naar toe. Maar we houden jullie op de hoogte!!!

Eerste tickets zijn besteld…
Vorige weekend hebben we de hotelboekingen afgerond en dit weekend zijn we begonnen met het volgende belangrijke thema, wat willen we allemaal gaan doen!


wwyc_logo_lg765932_thumb

Natuurlijk willen we naar Walt Disney World en dit keer ook naar één van de waterparken. Helaas is Typhoon Lagoon dicht dus wordt het sowieso Blizzard Beach. Verder willen we naar Universal Studio’s in verband met de Rip, Ride, Rockit Coaster en naar Seaworld vanwege de Manta. En in 2008 hebben we in Island of Adventures de waterattracties overgeslagen dus die staan ook op de lijst.

Helemaal zeker zijn we nog niet maar voor SeaWorld, Universal en Island of Adventures bestellen we waarschijnlijk online vouchers. Voor WDW zullen we één Ultimate Ticket bestellen en misschien ook wel één jaarkaart om de parkeerkosten te besparen en omdat we volgend jaar nog een keertje terug willen gaan.


vmc_mapoutside_thumb

Waar we al wel helemaal zeker van zijn is dat we naar een Special Event willen in het Magic Kingdom, de Mickey’s Very Merry Christmas Party. Een avondopenstelling met door het park heen gratis warme chocolade melk (heerlijk bij ongeveer 25°C) en cookies, Holliday Wishes, een speciale show bij het kasteel van Cinderella en twee keer de kerstparade! Kaartjes zijn inmiddels besteld en zijn als het goed is over 2 weken in huis. Kerst in mijn korte broek wij hebben er al zin in…

Reservering en de eerste tickets zijn binnen…
Vorig weekend hebben we een beetje gekeken wanneer we dingen willen doen die niet altijd zijn zoals een lancering van de Space Shuttle die op 12 November gepland is, Fantasmic en de Mickey’s Very Merry Christmas Party. Die tickets zijn zelfs deze week al binnen gekomen.


daanticketsmvmcp_thumb

Omdat Fantasmic niet meer elke avond is hebben we besloten om het Fantasmic! Dinner Package te boeken. Dit betekend dat je voor Fantasmic in een restaurant in de Disney’s Hollywood Studio’s gaat eten en dat je dan tot 30 minuten vantevoren op een gereserveerde plaats kunt gaan zitten. Het bijzondere is dat het eten zonder het dinner package dezelfde prijs heeft als met.


fantasmic_thumb

We hebben gekozen om te eten bij Hollywood & Vine, een buffet restaurant. We zijn erg benieuwd hoe dit is. Nu maar hopen dat het goed weer is op maandag 16 november zodat Fantasmic! doorgaat.


hollywood_and_vine_sign_at_disneys_hollywood_studios_thumb

Hollywood & Vine is een buffet restaurant met familie stijl Amerikaanse keuken in de waarbij het eten op de verschillende kookeilanden wordt bereidt. De stijl van het restaurant is Art-Deco. We zijn erg benieuwd.

Ultimate ticket voor Danielle
Een week geleden in Amerika besteld en gisteren al in de brievenbus, de 21 dagen Ultimate ticket voor Walt Disney World voor Danielle.


ultimatefront_thumb1

Voor Sander zijn we nog in dubio wat voor toegangskaart we voor hem zullen bestellen, of ook een Ultimate ticket of toch een jaarkaart waarmee je dan geen parkeerkosten meer hoeft te betalen en ook kortingen krijgt op verschillende andere dingen. Maar we hebben nog even de tijd om dat te beslissen.

Wishes Dessert Party reservering…
Al weer een tijdje niets nieuws gepost op de blog over de Florida trip. Reden is dat we zo een beetje alles al hebben geregeld enkel nog wat tickets online bestellen maar we wachten nog even af of de Dollar nog verder wegzakt.

Wel heb afgelopen week heb ik Danielle verrast met een reservering voor de Wishes Dessert Party op 24 november. Via TourGuideMike even uitgezocht of het een dag was waarop we Magic Kingdom zouden kunnen bezoeken qua drukte. Dinsdag was geen slechte dag en er was Wishes. Het zal ook niet heel rustig zijn denk ik want het 3 dagen voor Thanksgiving.


terracenoodlestation_thumb

Na eventjes bellen met +1 407 WDWDINE heb ik voor ons allebei een tafeltje kunnen reserveren. We worden om 18:45 uur verwacht bij het Tomorrowland Terrace Noodle Station (zie foto hierboven) waar om 19:00 het buffet opent.


mkdesserts_thumb
mkdesserts7_thumb

Dit is een lijstje van de Desserts die we kunnen verwachten. Het is wel zo dat dit aan het lopende seizoen wordt aangepast.


Brownies
Chocolate Chip Cookies
Cannoli
Canoes
Chocolate Peanut Butter Tart
Classic Cheesecake
Chocolate Dipped Strawberries
Strawberry/Berry Tart
Chocolate Mousse Tart
Tiramisu Glass
Mango Shooter
Kiwi/Orange Tart
Pistachio Crème Brulee
Dark Chocolate Truffle
White Chocolate Truffle
Raspberry Tart

Tijdens het buffet zal Wishes plaatsvinden en het uitzicht op dit vuurwerkspektakel ziet er dan ongeveer zo uit. Door het gelimiteerde aantal plaatsen heeft iedereen een prachtige uitzicht.

mkwishes2_thumb

Loopt het water bij jullie ook in de mond?

Voor deze blogpost heb ik geen eigen foto’s kunnen gebruiken, de gebruikte foto’s zijn afkomstig van:
http://mydisneymania.blogspot.com/

SeaWorld en Busch Gardens…
Na lange tijd weer eens een update met betrekking tot de vakantie. Gisteren hebben we de tickets voor SeaWorld en Busch Gardens gekocht. Via de website van SeaWorld hebben we een leuke aanbieding gevonden, de Length of Stay tickets en dan voor de “Adults at Kid’s Prices” Met deze tickets kunnen we gedurende 14 dagen onbeperkt de beide parken bezoeken.

bgtb_logo_thumb
seaworld_thumb

Busch Gardens stond sowieso op ons verlanglijstje want daar zijn we in 2008 nog niet geweest en SeaWorld is een leuke bijkomstigheid want daar is de nieuwe Manta Coaster en de Atlantis die we vorige keer niet konden doen in verband met onderhoud. De rest hebben we wel gezien. Al hoewel de kerstmis shows en activiteiten beginnen al in november dus daar pikken we ook nog wat van mee. Niet alles helaas want het echte begin is pas op 27 november en dan vliegen wij alweer terug.

mantalogoweb_thumb

Het zijn e-Tickets dus enkel afdrukken is voldoende. Nu enkel nog een jaarkaart voor Walt Disney World zodat we daar geen parkeerkosten meer hoeven te betalen en dan is echt alles binnen.

-13°C in Florida…
9 november, 2009
De titel doet erger vermoeden dan het in werkelijkheid is. Vlakbij Walt Disney World heb je een erg luxe Hotel/Resort wat sinds 7 jaar rond het kerstseizoen een hal omtoverd tot een heus ijspaleis. We hebben in Florida agesproken met Glenn, iemand de we de 2008 tijdens zijn werk in WDW een paar keer hebben gesproken en zochten naar iets bijzonders om te doen en hier wilde hij altijd al een keer naar toe. 

icelogosponsors_sm_thumb

Zodoende gaan we dus naar ICE!, a trip to the North Pole. Het bestaat uit 2 miljoun pond ijs wat met de handbewerkt. Het bestaat uit verschillende sculpturen met onder andere een ruim 4 meter hoge Kerstman waar je op de schoot kunt zitten voor een foto, ijsglijbanen en winterse taferalen opgebouwd uit ijs.
 
Op foto’s ziet het er heel mooi uit ben nu nog benieuwd hoe dit in het echt is. We krijgen ter plekke gelukkig een Parka, speciale kleding zodat je het niet koud krijgt.

Dag 1: Het vertrek…
Stipt om 8:03 uur stond Jörg, mijn collega, voor de deur om ons naar Nürnberg Airport te brengen. Met een kleine ontstopping onderweg waren we nog voor 9:00 uur op het vliegveld. We hebben genoten van een drankje, een brezn met boter en de laatste uurtjes internet op de iPhone.


img_8610blog_thumb

Om 11:25 zat iedereen netjes in het vliegtuig en kregen we de instructies over de werking van de Emergency Exit. Mooi op tijd aangekomen in Amsterdam zijn we snel doorgelopen naar de paspoort controle om via de toilet gelijk te beginnen met de veiligheidscheck (zonder moeilijke vragen over van alles en nog wat) en binnen 20 minuten met het boorden. Het boorden was 15 minuten voor vertrek afgerond en we vlogen precies op tijd weg uit Nederland.


img_8612_thumb

Het vliegtuig voor de grote oversteek naar Atlanta is een vrije nieuwe Airbus 330-200 met een Personal InFlight Entertainment system met 80 films (vele met NLse ondertitels, heerlijk), meer dan 1000 songs, ruim 25 spellen, veel documentaires en vast nog wat dingen waar we geen tijd voor hebben gehad. Ik kijk Harry Potter 6, The Hangover (geweldige film) en De Storm (must-see). Danielle kijkt The Proposal, 17 again en ook de Storm. En als afsluiting hebben we Nederlands talige muziek van Paul de Leeuw, André Hazes, Marco Borsato, enz. Het eten was goed de kip was lekker en we hebben Nederlands kunnen praten. Met 30 minuten tijdwinst kwamen in Atlanta aan.

Voor de reis hadden we wat twijfels bij het dubbel overstappen en Schiphol met de vele zoekgeraakte koffers. Ook de overstaptijd op Washington was vorig jaar met 2,5 uur te kort maar dit keer waren we in 20 minuten al bij de trein om van Terminal E naar Terminal A te gaan, alles liep dus boven verwachting goed. In Terminal A zat een Chick-Fil-A om overheerlijke kipnuggets  te bestellen. We hebben nog 1,5 uur de tijd om rustig bij te komen voor de volgende vlucht. Wat een chaos kan het toch worden op Atlanta.


img_8616blog_thumb

Eenmaal geboard zaten we al snel in het vliegtuig maar het duurde nog een tjidje voor we weg konden door alle hutkoffers die men meenam in het vliegtuig. Er was simpelweg te weinig plek in de overhead-bins voor de handbagage. Met 25 minuten vertraging en na een bumpy vlucht van minder dan een uur kwamen we 10 minuten vroeger aan als gepland. Door de prachtige terminal naar de Monorail en kijken of de bagage er al was, dit wass niet het geval. Dus eerst nog op naar Alamo.

Bij Alamo de nodige ‘aanbiedingen’ afgeslagen met de juiste papieren op zak konden we de koffers gaan halen. En die kwamen toen net van de band gerold. Wat een perfecte timing. Eenmaal in de garage mochten we niet uitkiezen maar met een gratis upgrade van Midsize SUV naar Regular SUV heb je dan ook niets te zeggen. De auto is echter flink beschadigd en dat hebben we gemeld alleen niet alle schade konden we zien dus we rijden zo nog even langs de Alamo op het Walt Disney World terrein om dat te melden. Voor de geintresseerden het auto type is een Toyota Cruiser FJ. Hieronder ene plaatje gevonden op het WWW.


toyota_fj_cruiser_thumb

Doordat alles meezat en het eerste hotel in Downtown Disney ligt rijden we nog langs Downtown Disney om mijn Premium Annual Pass op te halen. Dit gaat allemaal gesmeerd en ik vraag dan ook wat een eventuele upgrade van een $ 376 kostende 21-dagen Ultimate Ticket kost. We beginnen met een prijs van 288 Dollar wat inhoudt dat we de normale prijs betalen. Met de dollarprijzen die we nu hebben is dit erg voordelig waarop ik gelijk zeg doen. Met het opmaken van de rekening zakt de prijs al naar $ 272 en uiteindelijk is er slechts $ 227 dollar op de credit card gecharged. Kortom een koopje en nu hebben we met de volgende trip natuurlijk al de entreekosten voor WDW betaald. Tot 11-11-10 mogen we overal naar binnen.

We zijn al erg moe na bijna 24 uur wakker te zijn en gaan dus naar het hotel. Dit heeft prachtige lobby en we zijn ook zo ingechecked. We slapen op de 16de verdieping van het 17 verdieping tellende gebouw en kijken uit over Kissimmee en vanuit het raam zien we alleen maar lampjes. De kamer is prachtig met goed werkende Airco, bank, TV met Disney Channels, een heerlijk Queensize bed en een prachtige badkamer met Jacuzzi.

Onze vakantie kan nu al niet meer stuk en we gaan snel slapen. Op naar de eerste dag in Orlando.

Dag 2: De eerste echte dag…
Vanmorgen werden we allebei erg vroeg wakker, om 6:00 uur plaatselijke tijd. We hebben nog geprobeerd te slapen maar dit lukte echt niet meer. We hebben toen als eerste het verslag van gisteren geschreven alvorens we ons hebben aangekleed om wat te gaan eten. Met de kleding konden we rekening houden met een koude dag want het werd slechts 19 graden en bewolkt door de overblijfselen van de orkaan Ida. 

Het is Earl of Sandwich in Downtown Disney geworden. Earl of Sandwich is een verbeterde versie van Subways. En nu hebben we enkel nog maar de Breakfast BLT, een Chocolate Chips Muffin en een Strawberry-Banana Smoothie uitgeprobeerd. Hier gaan we nog een keer terug voor een Hot Sandwich. Inmiddels was het 9:30 uur en gingen de winkels in Downtown Disney open. 


blogimg_8632_thumb

We hebben kort door de winkels heen gelopen om weer bij de auto uittekomen en met de auto reden we eerst naar Alamo om de schades door te geven maar dit was in orde omdat dit op ons formulier staat. Daar hoeven we ons niet meer druk om te maken. Hierna konden we eindelijk naar een winkel waarmee Danielle via Internet al contact had gehad. Het is een sieraden winkel waar ze beads verkopen en die zijn in de USA een stuk voordeliger dan in Europa door de fijne koers. Danielle wilde graag een derde armband en 2 nieuwe zilveren beads dus deze lagen klaar.

Als verassing had Sander echter al telefonisch contact gehad met de winkel en een speciale Pink Ribbon Limited Edition set die enkel in de USA beschikbaar is te reserveren. Hier is bijna niet aan te komen en anders enkel met veel geld. Nu heeft Daantje de set gewoon voor de winkelprijs. Helemaal blij gingen we verder naar de volgende stop.

Dit was de Wallmart om wat drinken en shampoo te kopen voor onderweg en in de hotelkamer. De Wallmart lag vlakbij de Florida Mall waar ik graag heen wilde om bij de Apple Store een TomTom Carkit voor de iPhone te kopen maar net voor mijn neus werd de laatste verkocht en de levertijd is onbekend. Wel zijn we bij de Florida Mall even de Lush binnen gelopen voor wat bad spullen voor in de Jacuzzi op de hotelkamer en hebben we in de DisneyStore twee nieuwe Disney olifanten gekocht. En er staan er nog 3 die Daantje nog niet heeft. Onvoorstelbaar moeilijke keuze want ik wil niet met een koffer gevuld met enkel olifanten knuffels terug. Op de parkeerplaats van de Florida Mall hebben we nog wat foto’s van de auto gemaakt.


blogimg_8650_thumb
blogimg_8655_thumb

Na de Florida Mall zijn we nog naar de Apple Store in de Mall at Millenia gereden. Deze is echter dicht in verband met verbouwing en gaat pas zaterdag weer open. Wel was de Mall at Millenia al helemaal in de kerststemming met een gigantische kerstboom.


blogimg_8675_thumb

Vlakbij de Mall zit een TG I Friday’s en daar hebben we genoten van een Jack Daniel’s Chicken & Shrimps (Daantje) en een Classic Sirloin (Sander). Na de TGI zijn we terug gegaan naar het hotel voor iets warmere kleding voor de avond om gelijk weer weg te gaan naar EPCOT het eerste Disney bezoek.

Bij EPCOT aangekomen kijken we eerst naar Spaceship Earth en lopen we door naar het boord met de wachttijden. Deze vallen allemaal erg mee. Soarin’ was slechts 35 minuten. Dit was de eerste keuze van Danielle dus we zijn er gelijk heen gelopen. Na ruim 50 minuten wachten zaten we op de eerste rij en zweefden we door California. Echt een top-attractie. In de wachtrij werden we allebei erg moe waarop we besloten niet nog 2,5 uur op Illuminations te wachten maar op het gemak naar huis te gaan.

Op de terugweg liepen we door Mouse Gears een grote winkel in het park. De reden hiervoor was dat Daan graag een nieuw vest had en we een mooi vest hebben gezien in Downtown Disney maar dat was of te klein of te groot. In Mouse Gears hebben ze ook veel kleding hangen dus dacht ik dat we daar nog kans maakten. En op de valreep hebben we gelukkig de juiste maat gevonden. Daantje is er erg blij mee en is van voldoening binnen 10 minuten na aankomst in hotel al in slaap gevallen. Toch vermoeiend zo een eerste dag na een lange reis.

Dag 3: Drie parken op één dag…
Vanmorgen zijn we om 6:10 wakker geworden van de jetlag denken we. We hebben eerst even wat op het internet rondgekeken en wat mails gelezen. Om 8:00 zijn we op pad gegaan met als doel de Rope Drop van Magic Kingdom mee te maken. Dat is helaas niet gelukt door een storing bij de monorail mocht iedereen met de boot dus dat was net te lang wachten. De ceremonie was net voorbij toen wij binnen kwamen.

Maar niet getreurd we zijn in Walt Disney World, het zonnetje schijnt en het zou 23 graden worden. De eerste attractie die we doen is de Jungle Cruise heerlijk met een bootje rondvaren over onder de Nijl en de Congo River om onderweg het 8ste wereldwonder (the backside of water) te kunnen zien. Vervolgens lopen we door naar Frontierland.


blogimg_8709_thumb

In Frontierland komen we als eerste de Splash Mountain tegen. Dit is een waterattractie (denk aan boomstammen) met een darikride gedeelte (denk aan Pirates of the Caribbean). De wachttijd is slechts 5 minuten maar ik twijfel wil ik om 9:00 uur al nat worden? Toch maar gedaan de vorige keer was hij dicht. We zitten samen op de voorste rij in de boomstam en komen er nog relatief droog uit. Een gelukje dus.


blogimg_8720_thumb

Bij Big Thunder Mountain halen we een Fast Pass en we gaan eerst wat ‘ontbijten’ in Liberty Square. Ik kies voor een Funnel Cake (gefrituurd deeg) en Daan voor een Mickey Waffle met SMART Water. Na hier van genoten te hebben zie ik in een hoekje een een prins met een donkere prinses staan. Mooi tijd om even op de foto te gaan. De prins sprak zelfs Duits, niet vloeiend maar wel redelijk veel woorden kende hij. In Frontierland nog even op de foto met Goofy en dan is het tijd voor de Big Thunder Mountain. Veel beter als in mijn herrinnering.


blogimg_8731_thumb
blogimg_8740_thumb

Dan volgt de Hall of Presidents met Barack Obama, echt de mooiste audioanimatronics (die poppen die bewegen in attracties) die we ooit hebben gezien. Zo soepel dat ze bewegen is echt prachtig, net echt. Daarna door naar de Haunted Mansion ook heerlijk. Hierna lopen we door Fantasyland naar Tomorrowland om de Caroussel of Progress te doen. Kennen jullie het liedje?

Shining at the end of everyday
There’s a great big beautiful tomorrow
And tomorrow’s just a dream away
Man has a dream and that’s the start
He follows his dream with mind and heart
And when it becomes a reality
It’s a dream come true for you and me
So there’s a great big beautiful tomorrow
Shining at the end of everyday
There’s a great big beautiful tomorrow
Just a dream away


We vervolgen met de Tomorrowland Transport Authority om daarna een Cheeseburger te eten in het Starlight Café. Hierna bezoeken we nog de Monsters Inc. Laughing Floor en de shops in Mainstreet. Daar zie ik een mooi vest hangen maar is er helaas niet in mijn maat. Jammer…

Hierna vertrekken we met de Monorail naar het Transport & Ticket Center (TTC) en rijden na te zijn overgestapt door naar Epcot. Dit is echt ons favoriete park. De bedoeling is om hier even naar de Siemens VIP Lounge Base21 te gaan. De dame bij de entree herkende ons nog van bijna 2 jaar terug. Waren we toen zo lastig? We spelen even met de interactieve video wall (iemand Minority Report gezien, zo werkt die video wall ook). Ik heb mijn foto geupload en die kan je nu met een beetje zwaaien en wijzen weer terug vinden. Erg leuk. Ook is er wireless internet in de lounge, heerlijk met je iPhone op zak. Na wat Facebooken gaan we via Backstage VIP Entrance naar de Ride om daarna door te lopen naar Ellen’s Universe of Energy.

Best een leuke attractie en helemaal leuk voor mij omdat ik dit jaar met WDI contact heb gehad over deze attractie. Er waren toen wat ‘issues’ maar die zijn allemaal verholpen en dat was te merken de attractie is niet stilgevallen. We willen nog een rondje door World Showcase lopen maar het was al later als verwacht dus draaien we, na het maken van een foto bij de kerstboom, om en lopen we naar de Monorail om de auto op te halen bij het TTC. Op naar Disney’s Hollywood Studio’s.


blogimg_8810_thumb

In de Studio’s lopen we door de shops en vinden we het vest wat ik eerder wilde kopen in de perfecte maat. Dus gelijk maar meegenomen want het werd al wat frisser. Frisser is hier onder de 20 graden overigens, Met een vest op zak lopen we naar Toy Story MidwayMania en met slechts 30 minuten wachten kan ik het niet laten en sta ik al in de rij voordat Daantje het door heeft. Deze attractie is uitgerust met apparatuur waar ik dagelijks mee werk en ook hierover heb ik regelmatig contact gehad met WDI. De ride is echt helemaal geweldig. Ondanks veel oefenen op mijn iPhone wint Danielle met 133.600 en ik had slechts 129.600, erg vervelend.

Na Midway Mania lopen we door naar de Osbourne Spectacle of Dancing Lights. De reden van de aanschaf van de videocamera en de reden dat we vanavond nog naar dit park zijn gegaan. De lichtjes branden al, het is ook vanaf 6 uur al donker, en net nadat we er zijn begint de show. Dit is echt prachtig hier kan ik uren rondlopen en dit wil ik thuis ook, ben alleen bang dat dit in Duitsland not done is (een kerstboom voor 24 december is al niet uit te leggen). We maken gebruik van de videocamera en filmen 2 van drie shows met de Gorillapod (klein buigzaam statief) om een lantaarnpaal heen geklemd. Ideaal dus veel mensen met ene gigantisch statief keken jaloers naar onze oplossing. We lopen bijna een uur rond tussen de vele lampjes en we komen hier zeker nog een keer voor terug om foto’s te maken.


kerstboomdhs_thumb

Inmiddels is het al bijna 9 uur en we hebben echt trek maar voordat we gaan maken we eerst nog een paar foto’s van de kerstboom bij de ingang van het park. Danielle mag kiezen en het wordt de Wendy’s waar we beide een Double Cheesburger met een liter drinken bestellen. Bij de Wendy’s zit nog een een Nike Factory Outlet waar ik zwarte Nike schoenen koop om hier mee rond te lopen, staat beter als mijn normale schoenen onder een korte broek en zo kan ik wisselen tussen schoenen en Crocs.
We rijden terug naar het hotel en nog voordat ik wil beginnen aan de blog sluit Daantje haar ogen. Zodra ik de post af heb ga ik ook dromen over over wat er de komende weken nog zal gebeuren.

Dag 4: Op pad met een ‘echte’ Amerikaan…

Vandaag hebben we afgesproken met Glenn. Glenn was Cast member in Florida tijdens ons vorige bezoek en we hebben sindsdien regelmatig contact gehad via de mail. En vandaag hebben we afgesproken voor de World of Disney Store in Downtown. Het enige wat we gepland hebben is een bezoek aan ICE! in het Gaylord Palms Resort, dit een tentoonstelling van ijssculpturen gemaakt van 2 miljoen pond ijs. Verder is er niet gepland.

Voordat we naar Downtown Disney gaan zijn we nog kort langs de Dunkin’ Donuts gereden voor een dozen verschillende donuts. Ze waren weer heerlijk. En om stipt 9 uur kwamen we Glenn tegen te midden van allerlei krijttekeningen op de grond. Dit vanwege het Festival of Masters waar kunstenaars hun kunsten vertonen. Na even te hebben gepraat gaan we op weg naar Epcot.

Epcot is de plek waar we Glenn hebben ontmoet en hij wees ons op Base21 de VIP Lounge voor Siemens medewerkers. Nu wilden we hem daar graag mee naar toe nemen om te laten zien waar het is. We hebben de interactieve wall uitgeprobeerd en we zijn naar de observatie ruimte geweest waar je over Future World uitkijkt. Bij het verlaten kregen we nog een cadeautje van de hostess, een VIP Entrance ticket voor Testtrack. Dit is een kaart waarmee je een week lang zonder wachtrij bij Testtrack naar binnen mag. Echt handig dus want daar staan vaak lange wachtrijen. Deze proberen we daarom gelijk uit.


img_9033copy_thumb

Na Testtrack rijden we via Downtown Disney (Glenn wilde zijn handschoenen en muts ophalen) naar het Gaylord Palms Resort voor ICE! Het hotel is erg imposant en gigantisch groot. Eenmaal binnen lopen we naar de exhibit ruimte en trekken we een Parka (lange winterjas) aan voordat we de ruimte van –13°C betreden. In het begin was het echt heel erg koud maar na een tijdje raakten we (Daan en ik) eraan gewent. De stap van 28°C naar -13°C was denk te groot. De tentoonstelling is werkelijk prachtig en de ijsglijbanen zijn erg leuk. We zijn bijna een uur binnen en bij buitenkomst halen we snel een warme chocolademelk en lopen we door het Resort. In het resort zijn alle regio’s van Florida terug te  vinden.


blogpb140008_thumb
blogpb140007_thumb
blogpb140013_thumb
blogpb140044copy_thumb

Na het bezoek aan ICE! begonnen onze maagjes te knorren en zijn we naar een Applebees gereden. Hier hebben we genoten van een geweldige hamburger en hebben we een uitleg over het tip systeem (fooi-systeem) gekregen. Erg leerzaam. Vlakbij deze Applebees zat een House of Beers, dit is een café met bier van rond de hele wereld. Dit wilden we wel eens zien. Daan heeft een Kriek gedronken in een Champagne glas voor $5 en Glenn en ik probeerden een Hefeweizen van Tucher uit. Ook voor $5, niet heel duur voor een Hefeweizen dachten we. Ware het niet dat ze in Amerika Hefeweizen glazen hebben van 0,3 liter in plaats van de  0,5 die we gewend zijn.


blogimg_8839_thumb
blogimg_8847_thumb

We vervolgen onze weg en stoppen bij de Mall at Millenia omdat ik nog even wilde kijken in de vernieuwde Apple Store voor de TomTom Carkit, helaas niet beschikbaar. Het is innmiddels 15:15 uur. We besloten om te gaan minigolfen, de keuze valt op de Fantasia Gardens baan waar we genieten van een leuk spelletje voor slecht $6 per persoon. Dit door de 50% korting als Annual Pass houder. Ik sla 2 keer een Hole-in-one en de officiele einduitslag is als volgt:

 • Sander (48 slagen)

 • Glenn (58 slagen)

 • Danielle (62 slagen)


blogsanderminigolf_thumb

Na het mini golfen rijden we terug naar Epcot omdat we graag Illuminations willen zien. We komen om 7 uur het park binnen en het is erg rustig deze dag. We rijden eerst Testtrack en lopen daarna naar de Worlshowacase. We stoppen bij America’s Adventure en kijken daar de show. Om 20:50 uur id deze voorstelling afgelopen en zoeken we een plaatsje op om Illuminations te kijken. De keuze valt op Duitsland want daar kan ik de Gorillapod nog mooi wegzetten om wat foto’s te maken. En wat is het toch een prachtige show Danielle geniet er zichtbaar van en ik probeer ondertussen foto’s te maken.

Na Illumionations zet ik nog de kerstboom in Epcot op de foto alvorens we naar de auto lopen om te gaan eten bij een Chick-Fil-A. Wat we echter niet wisten is dat deze keten om 10 uur sluit en  uiteindelijk eten we een hamburger bij Wendy’s.


blogkerstboomepcot_thumb

Na het eten rijden we terug naar Downtown Disney en nemen we afscheid en besluiten we om volgend weekend richting Tampa te rijden voor een mooi strand of vanwege Busch Gardens. Na tot ziens te hebben gezegd rijden we snel terug naar het hotel het was immers kwart voor 12 en we zijn best moe.

Het was echt een superdag en we hebben veel gelachen. Zeker voor herhaling vatbaar.

Dag 5 : Droge kleren nodig…
Aangezien het de komende dagen sowieso mooi weer wordt, hebben we voor vandaag besloten te gaan zwemmen. Omdat Typhoon Lagoon voor “refurbishment” gesloten is, gingen we vandaag naar Blizzard Beach. Een Disney waterpark in het thema van wintersport.

Het park opent om 10 uur en om 10:30 uur stappen we het park binnen. Eerst even een sleutel voor een kluisje gaan halen, daarna omkleden en een plekje op het “strand” zoeken. Het eerste wat we gaan doen is de Cross Country Creek. Een soort van Lazy River waar je lekker in een opblaasband rond het park kunt dobberen. Aangezien de temperatuur voor Florida-begrippen “fris” is (23°C-27°C), is het niet zo druk in het park en kunnen we alles op ons gemakje doen.


blogpb150145_thumb

Hierna gaan we kijken wat voor glijbanen er allemaal zijn. Sander gaat als eerste van de Snow Stormers. Een glijbaan in het thema van de slalom waar je op een matje op je buik vanaf moet. Vervolgens gaan we samen van de Toboggan Racers. Hetzelfde principe, maar dan een glijbaan recht naar beneden (zonder bochten).

Hierna gaan we naar een ander gedeelte van het park waar zich onder andere de Summit Plummet, Slush Gusher en de Teamboat Springs te vinden zijn. Om hier te komen beklimmen we eerst de Mount Gushmore.  Wij kiezen voor de Teamboat Springs, een glijbaan waar je met 4-6 mensen in een rubberboot stapt om vervolgens naar beneden te glijden.

Beneden vervolgen we onze weg in de richting van de kluisjes waar we eerst een Refillable Mug kopen. Dit is een grote beker die je voor $ 10,25 de gehele dag bij de verschillende refill stations kunt vullen. Je mag de beker zelfs op andere dagen gebruiken maar dan koop je eerst een sticker van met de juiste streepjescode voor slechts $ 6,25. We gaan even rustig wat drinken en springen dan opnieuw de Cross Country Creek in voor een rondje in een opblaasband.


blogpb150179_thumb 
blogpb150070_thumb

Na dit ontspannen ronddobberen is het weer tijd voor actie en ik wil graag nog een keertje in de Teamboat Springs. Dit keer lopen we niet omhoog maar gaan we met de stoeltjeslift omhoog. Na even wachten zijn we met 6 personen en kunnen we weer omlaag. Deze glijbaan is mijn favoriet.


blogpb150090_thumb
blogpb150159_thumb

Na dit rondje gaan we op zoek naar de Runoff Rapids, 3 glijbanen waar je met een band vanaf gaat. Sander probeert eerst de dichte uit met een éénpersoonsband en de andere twee zijn enkel voor tweepersoonsbanden dus ga ik mee op de tweepersoonsband. Sander heeft het wel gehad na voor de vierde keer Mount Gushmore op te lopen en we besluiten om na opgedroogd te zijn het waterpark te verlaten. Het is heel jammer dat Typhoon Lagoon niet open is, maar zo hebben we weer een reden om een keertje terug te gaan.

Na even opgefrist te hebben in het hotel vertrekken we naar de Pr1me outlets aan de International Drive. Onderweg tanken we nog even bijna 15 Gallon (~55 Liter) voor $ 40,20. Omgerekend komen we dan op een literprijs van $ 0,75 wat in Euro’s momenteel overeenkomt met iets meer dan € 0,50. Sander rijdt dan ook met piepende banden weg.

Vorige keer waren de Pr1me Outlets nog gedeeltelijk in aanbouw maar nu was het helemaal af. Deze outlets zijn echt enorm groot geworden en ik weet niet waar we als eerste heen moeten. Ik kies voor Guest Relations om een gratis voucher boek op te halen met speciale kortingscoupons. Dit boekje kost normaal $ 7 maar ik heb het gratis. Van bijna alle merken zitten er kortingscoupons in bijvoorbeeld bij Tommy Hilfiger 10% extra korting op het totale aankoopbedrag bij een totaal van meer dan $ 100.

We lopen bij Lacoste binnen waar ze enorm veel keuze hebben maar het is er ook druk dus hier komen we later nog terug. Bij Ralph Lauren is het minder druk en daar vind ik een mooi zwart huispak. Dit wordt de eerste aankoop. We lopen nog bij Sunglass Hut, de Sunglass Club en de Oakley Vault langs om te kijken voor een nieuwe zonnebril. Ik denk dat ik er al uit ben maar heb hem nog niet gekocht. Sander twijfelt ook nog.

Dan gaan we eerst wat eten en het wordt een 100% beef hamburger bij de Five Guys. En weer net zo lekker als in 2008. Na rustig gegeten te hebben besluiten we naar de Tommy Hilfiger te lopen om te kijken voor een paar polo’s voor Sander, hij heeft er namelijk niet zoveel meegenomen op vakantie. Hier is momenteel echt veel keuze en veel valt bij ons in de smaak. Bij Tommy slaan we dan ook onze eerste grote slag en we komen bij de kassa aan met een shopping bag met:

 • Witte polo (Sander)

 • Rode Polo (Sander)

 • Geruite korte broek Rood/Wit/Blauw (Sander)

 • Spijkerbroek (Sander)

 • 2 Spijkerbroeken (Danielle)


Alles voor schitterende prijzen en dan hebben we nog de Vouchers. Bij de Guest Relations lag echter nog een coupon voor Tommy en daar stond iets onduidelijks op maar de kassa slikte het en we kregen op de toch al goede prijzen nog een 20% korting. De spijkerbroeken kostte slechts $ 24 (excl. 6% tax). Dat noem ik nog een outlet prijzen.

Na de Pr1me rijden we via een Wal-Mart Supercenter terug naar het hotel. We gaan vandaag op tijd naar bed om morgen weer fris te kunnen beginnen aan een dagje Disney. We hebben dus besloten om niet naar Cape Canaveral te rijden omdat het weleens voor niets zou kunnen zijn en we dan de diner reservation voor het Fantasmic! Dinner Package niet zouden kunnen meemaken. Het is dus duimen dat de lancering wordt uitgesteld.

Dag 6: IHOP, Space Shuttle en Fantasmic…
Vanmorgen pas na 7 uur uit bed gekomen. We raken aan de tijd gewend. Ik heb Danielle beloofd naar de IHOP (Internation House of Pancakes) te gaan dus met behulp van de TomTom naar de IHOP om de hoek gereden. We hebben beide de 5 Original Buttermilk pancakes (ik kreeg er overigens 6) en een Premium Orange Juice voor de nodige vitamines.


blogimg_9048_thumb
blogimg_9055_thumb

Na dit fikse ontbijt rijden we naar de Lake Buena Vista Factory Stores want Daantje had gisteren pech want er waren geen poloshirts bij de Tommy in de Pr1me. In de deze Tommy heeft Daan geluk want er is meer dan genoeg keuze, het is zelf moeilijk te kiezen wat er wel en niet meegenomen gaat worden. Ik kijk zelf ook nog even en de schade van 40 minuten shoppen is:

 • 2 Truien (Danielle)

 • 2 Polo’s (Danielle)

 • 1 Body Warmer (Danielle)

 • 1 Spijkerbroek (Danielle)

 • 4 Polo’s (Sander)

 • 1 Korte broek (Sander)


En weer staan we voorsteld van de lage prijzen. We verlaten voldaan de winkel en rijden via het hotel naar Epcot.


blogimg_9080_thumb

Het is inmiddels bijna 11 uur en verschrikkelijk warm. Volgens Tourguide Mike zou het een rustige dag worden in Epcot en dat klopt. Er staat een rij van slechts 20 minuten voor Soarin’ en de andere attractie hebben praktisch geen wachttijd. We halen fastpassen voor Soarin’ en doen voordat deze geldig zijn bezoeken we Living with the Land, The Seas with Nemo & Friends en Crush’ Turtle Talk. Na Soarin’ gaan we op bezoek bij Figment in Journey into Imagination.


blogimg_9084_thumb

Na het bezoekje aan Figment drinken we MezzoMix in de Club Cool en lopen we door naar Mission Space. De wachtrij voor de Orange Experience (met beweging) is echter 20 minuten. Het duurt nog 35 minuten voordat de Space Shuttle launch plaats vindt dus we nemen een fastpass die geldig is precies na de launch. We lopen door Innovations en komen om 14:15 terug, de launch is om 14:28 en willen graag een foto van de Shuttle met zijn Smoke Tail en het paviljoen van Mission Space. We zijn niet de enige want uiteindelijk staan er ruim 100 mensen naar lucht te kijken. Best een grappig gezicht. Na de launch volgt een applaus en iedereen vervolgt zijn weg.


blogimg_9101_thumb
blogimg_9109_thumb
blogimg_9134_thumb

We doen snel Mission Space en verlaten het park en vertrekken richting de Hollywood Studio’s waar we om 16:20 een Diner Reservation hebben voor de Fantasmic Diner Experience in Hollywood & Vine. Dit is ene buffet restaurant in het park en je krijgt een voucher waarmee je in een afgbakkend gebied kunt zitten om Fantasmic te kijken. Het voordeel is dat je tot 30 minuten van te voren een gegarandeerde plek hebt om deze prachtige show te bekijken. De show was weer prachtig. Ik heb geprobeer deze te filmen, foto’s hebben we niet gemaakt.

We waren als een van de eerste het theater uit om het Osbourne Specatacle of Dancing Lights te bekijken en wederom te filmen. Wat een prachtige show is dit toch. We laten een paar Photopass foto’s maken van ons met de versierde gevels en maken zelf nog wat filmpjes (zie foto met Gorillapod statief) en foto’s (uit de hand) om thuis na te genieten. Het blijft vreemd sneeuw en kerstmuziek met ruim over de 20 graden maar het is aan ons wel besteed.


blogimg_9254_thumb
blogimg_9244_thumb
blogimg_9239_thumb
img_92231600x1200_thumb

We besluiten deze dag met het inruimen van de spullen want we verhuizen morgen naar een ander hotel, het Radisson Resort Celebration wat hier vlakbij ligt overigens. We zijn benieuwd hoe we dat hotel vinden. Het Royal Plaza is in ieder geval uitstekend bevallen.

Dag 7: Hotel wissel…
Vanmorgen konden we echt ons bed niet uitkomen. Misschien kwam het wel doordat we van hotel moesten wisselen en we niet wisten waar we terecht zouden komen. We hebben alle koffers snel ingepakt en komen er achter dat we nu al een extra koffer nodig hebben. Na uitgecheckt te hebben rijden we met onze terreinwagen direct naar het Radisson Resort Celebration om te kijken of we al op de kamer konden.

Dit was mogelijk en we mochten kiezen uit een kingsize bed of een queensize bed, we kiezen voor het kingsize bed. Het resort bestaat uit verschillende gekoppelde gebouwen en we zitten in het achterste gebouw op de 6de verdieping. We zitten aan de binnenkant van het hotel dus absoluut geen herrie van het verkeer. De kamer is iets simpeler als de vorige keer maar we hebben nu wel een grote koelkast ter beschikking. We lopen kort door het hotel wat een prachtig zwembad heeft met een heuze waterglijbaan. Misschien iets om later uit te proberen.

Na deze verkenningsronde gaan we met de auto naar de Florida Mall. Het doel is een nieuwe zonnebril voor Danielle en kijken of we mooie Uggs kunnen vinden. We hebben al op verschillende plekken naar een nieuwe bril voor Daantje gekeken en elke keer eindigt een bezoekje met dezelfde bril, de Oakley Liv Black Chrome met Polarized Grey lens. Een opbergdoos krijgt ze er gratis bij en ze kan niet wahten tot we de Mall uit zijn om hem in de zon uit te testen (had ik al verteld dat het zonnig en 28 graden is vandaag?)


img_93372_thumb

We eten een 6” Sub bij de Subways in de Foodcourt van de Mall en vervolgen de tocht door de grote Mall op zoek naar Uggs. Deze vinden we bij de Journeys, The Walking Company en Nordstrom. Bij Nordstrom is de meeste keuze maar Danielle kan haar keuze niet maken. Ze past wel de verschillende modellen om achter de juiste maat te komen zodat we die een keer online kunnen bestellen. Wel vinden we bij de mannenafdeling de Scuffs, de slippers waar ik sinds vorig jaar naar op zoek ben. En niet voor de € 99,95 wat ze in Europa kosten maar voor ‘slechts’ $ 64,95. Echt belachelijk die Europese prijzen.


blogimg_93352_thumb

Na deze aankopen gaan we op pad naar Animal Kingdom, onderweg nog even gestopt voor een nieuw geheugenkaartje maar bij de BestBuy heeft men geen SDHC 16 GB Class 4 kaartjes dus zonder kaartje rijden we verder. We komen om 15 uur aan bij Animal Kingdom wat dan nog precies 2 uur geopend is. Volgens TourGuideMike zou dit een groene dag zijn, wederom klopt dit. We doen eerst Expedition Everest (5 min. wachten), deze keer was hij beter als vorig jaar, zeker een van de leukere disney attracties. In 2008 deden veel effecten het volgens mij niet, we hebben nu tenminste de Yeti gezien.


blogimg_9274_thumb
blogimg_9284_thumb
blogimg_9285_thumb

Na Expedition Everest lopen we door naar Finding Nemo the Musical die op het punt van beginnen staat. We hebben prachtige plekken ondanks het feit dat we 5 minuten voor het begin aankomen lopen. Na de musical lopen we naar Dinosaur met de extreem lange wachtrij van wel 10 minuten. Na een hotdog gegeten te hebben bij Restaurantosauros wil Danielle heel erg graag in de Kali River Rapids.

Ik twijfel nog maar Danielle wil zo graag nat worden dat ik mee ga. We zijn mooi op tijd want het 2 minuten voor 5, de sluitingstijd van het park. We hebben een private boot en we gaan bewust niet naast elkaar zitten. Ik hoopte dat Danielle het natste zou worden dan kon ik zeggen dat ik haar gewaarschuwd had. En ja hoor, we zitten net en Danielle krijgt de eerste geiser met water vol over zich heen. Helemaal doorweekt komen we bij de helling aan en onderaan krijgen we een tweede golf water in de boot. Daan is dan Soaked en ik ben Wet. Het bordje aan het begin klopt dus helemaal: “You might get SOAKED, wou will get WET!”


blogimg_9294_thumb
 blogimg_9290_thumb  blogimg_9291_thumb 
blogimg_9292_thumb blogimg_9293_thumb

En net als bij Epcot en de Hollywood Studio’s sluiten we af met een kerstboom foto. Helaas niet in het donker maar daarom niet minder leuk.


blogimg_9320_thumb

Hierna rijden we terug naar het hotel om iets droog aan te trekken, de zon is namelijk al onder en opdrogen zit er niet meer in. Na droge kleren aan getrokken te hebben gaan we wat eten bij ons favoriete kip-restaurant Chick-Fil-A en kijken we nog bij de Wal-Mart Supercenter aan de 192 naar een geheugenkaartje. Ook zijn we nog bij een zogenaamde “petsupermarket” binnengeweest. Een supermarkt speciaal voor huisdieren. Hier hebben we nog een souveniertje voor Chaska gekocht.

Dag 8: Studio’s en Character foto’s…
We kwamen erg lastig op gang vanmorgen waarschijnlijk door de sleepnumber bedden. Dit zijn bedden die je zelf op hardheid/zachtheid kunt instellen. Zo liggen we allebei perfect. We hebben wat tijd gewonnen doordat we een koelkast gevuld hadden met eten en drinken. Een voordelig ontbijtje dus. Hierna reden we naar de Studio’s wat een rustige dag zou hebben.

We parkeren op de 4 de rij dus veel mensen zijn er inderdaad niet. We gaan met het parkeerterrein trammetje de ingang en lopen eerst naar Toy Story Mania. Toy Story Mania is onze nieuwe favoriete attractie wat is dat geweldig gemaakt. Je zit in een rond draaiend karretje en hebt per persoon een ‘schiet apparaat’. Verder heb je ene 3D bril op en is het de bedoeling dat je de objecten raakt, hiervoor krijg je punten en op het eind is dan bekend wie er heeft gewonnen. De wachtrij is helaas erg lang, 40 minuten dus we trekken een FastPass.


blogimg_9343_thumb

Na het trekken van de FastPass pak ik mijn iPhone en open de iPhone App van Toy Story Mania en unlock de bonus, 19 achtergronden voor de iPhone. Zitten wel leuke tussen. Nu nog sparen voor de Wii versie van Toy Story Mania en we kunnen thuis verder spelen.


blogimg_9372_thumb

Op naar de Tower maar onderweg stoppen we nog voor Beauty and the Beast the Musical die begint namelijk net als we aankomen lopen.


blogimg_9374_thumbNade Musical doen we de Tower met een wachtrij van precies 13 minuten. Dit blijft toch onze favoriete versie (in vergelijk met die in Parijs) zoveel leuke met de extra dimensie en de random val sequence. Nog even de Rock ‘n Rollercoaster gedan, de 5 minuten die genoemd wordt is erg overdreven we kunnen bijna gelijk instappen.En inmiddels is het etenstijd. Ik heb wel trek maar niet in een fastfood menu meer in iets luxers. We kijken even in het park rond en komen uit op Sci Fi Dine-In Theater. Een restaurant gethematiseerd als drive in bioscoop. Je zit zelf in een ‘auto’ te eten en kijkt ondertussen naar filmpjes uit de jaren 50 en jaren 60. Echt heel erg leuk. Na het eten is het tijd voor de Toy Story Mania met de Fastpasss en gelijk er na doen we hem nog een keer want een wachtrij van 10 minuten is natuurlijk geen wachtrij. En ik wilde toch Mr. Potatohead nog op de foto zetten. Dit is een audio-animatronic versie die praat met het publiek erg leuk. Op een bepaald moment trekt hij ook zijn oor er uit en stopt hem er normaal gesproken weer in. Nu liet hij hem echter vallen. Erg zielig, hij kon ons niet meer verstaan.

 • Nu was het tijd voor de parade, de Block Bash party, niet echt ons ding. Een parade van een paar wagens die 12 minuten lang een show met liedjes als de Macarena, Twist en Scream waarop door enkele Pixar characters wordt gedanst. Nee die gaan we niet nog een keer bekijken. Na de parade lopen we naar Star Tours waar we niet hoeven te wachten voor een misschien wel laatste ritje in de oude stijl. Hier komt namelijk een nieuwe versie van in het park.


 


Na de tour tussen de sterren stappen we bij de Studio Backlot Tour naar binnen en bij het naar buiten gaan lopen we langs by Mike en Sulley van Monsters Inc. voor een foto. Hierna doen we Muppet*Vision 3D aan voor een hilarische voorstelling.De character foto is goed bevallen dus op naar de Animation gebouw voor foto’s met de Sorcerers Apprentice, Alladin, de characters van UP, Mr. en Mrs. Incredible e
n nog wat anderen.


 


Als
we buiten komen is het al donker en maak ik nog wat foto’s. Hierna verlaten we het park en gaan we op zoek naar korte broeken voor Danielle. Die zijn niet te vinden want doordat het hier winter is liggen de winkels vol met winterkleding. Ik heb bij de mannenkleding meer geluk want daar is nog het een en ander te vinden. We sluiten af met een Sub bij de Subway vlakbij het hotel en gaan dan snel naar het hotel. Morgen hebben we ene lange dag voor de boeg met Mickey’s Very Merry Christmas party. Waarschijnlijk volgt er dan geen update omdat de party tot na 12 uur duurt.
 Dag 9: SeaWorld en Mickey’s Very Merry Christmas Party
Deze morgen zijn we vroeg op gang gekomen omdat we graag SeaWorld wilden doen. Vanuit het hotel zijn we gelijk naar SeaWorld gereden waar de parkeerplaats om 10 uur nog erg leeg was.
 • We waren al snel binnen en we liepen gelijk tegen het hoofddoel van de morgen aan, de nieuwe Rollercoaster. Dit is de Manta, dat is een coaster waar je in hangende stoeltjes zit die achterover kantelen. Je kijkt dan naar de grond en zo zweef je rond. De coaster is echt geweldig en de wachtrij is ook prachtig al staan we daar niet lang we kunnen namelijk in 1 keer doorlopen. We doen hem gelijk een tweede keer en dan front row. Echt geweldig.
Na de Manta lopen we naar de Kraken die doen we 1 keer en ook op de eerste rij, dat is het mooiste. Wederom een geweldige coaster. Na de Kraken is het tijd om nat te word
en in de Atalantis een darkride, waterbaan en coaster in een. Hierna halen we de tas ui het kluisje en maken we wat foto’s.
Na de foto’s is het het tijd voor The Polar Express een simulatie attractie in het thema van de gelijknamige film. Een beetje een tegenvallende attractie zeker omdat het één van de publiekstrekkers voor de kerstavonden moet zijn. Na deze tegenvaller is het tijd voor de Shamu Killerwhale show, Believe. Deze is echt geweldig maar gaat bijna niet door. Het dominante vrouwtje blijkt er geen zin in te hebben. Maar na 5 minuten is het probleemopgelost en start de show voor de tweede keer.Al fotomakend lopen we naar de uit
gang om de auto op te zoeken. We gaan dan nog even langs de Pr1me outlet. We beginnen met een Starbucks, dat wilden we als sinds onze aankomst doen maar bij elke Starbucks stond een rij van een man of 20. Nu eindelijk een rustige gevonden en daar hebben we genoten van de traktatie van Philippe en Dieter, dank jullie wel. Bij de Pr1me stranden we weer eens bij de Tommy Hilfiger winkel waar we het volgende kopen:

• 4 Polo’s (Sander)
• 4 Polo’s (Danielle)
• 1 Trui (Danielle)

Na het shoppen rijden we naar het hotel om eventjes uit te rusten, we hebben namelijk nog een lange avond voor de boeg. Helaas loopt dit een beetje anders.

De WC is kapot en stroomt over waardoor de hele badkamer blank staat. Na het repareren van het toilet blijkt echter dat de hotelkamer muren niet waterdicht zijn en dat het tapijt in het slaapgedeelte helemaal doorweekt is geraakt. We bellen met de receptie en zeggen dat we hier niet gelukkig mee zijn. We krijgen dan een andere kamer met Wireless internet i
n plaats van wired en voor de rest is de kamer vergelijkbaar. Behalve dan dat hij gespiegeld is en dat het geen gehandicapten faciliteiten meer heeft. Die hebben wij gelukkig niet nodig dus dat is geen probleem.

Dit alles heeft veel tijd gekost en van uitrusten is geen spr
ake meer. We gaan snel naar de auto en om 18:30 zijn we bij de monorail bij het Ticket & Transportation Center om naar Magic Kingdom te vertrekken voor de Mickey’s Very Merry Christmas Party. Nog voor 19:00 zijn we in het park waar we een armbandje omkrijgen. We lopen eerst naar Frontierland voor het Country Bears Jamboree. Bij het naar buiten gaan eten we een hamburgermenu.

Eenmaal uitgegeten lopen we naar Adventureland voor Pirates of the Carribean. Hierna is het tijd voor de Mickey’s once upon a Christmastime parade en die bekijken we vanuit Frontierland. Wat ene prachtige parade en lang ook. Dit kan Disney wel. Na de parade lopen we rustig door het park en is het tijd voor de gratis warme chocolade melk met een cookie, geweldig idee met nog ruim 20 graden. Dan is het al snel 9:30, de tijd waarop Holliday Wishes: Celebrate the spirit of the season komt. Dit is echt heel mooi en er wordt ongeloofelijk veel vuurwerk gebruikt. Dit vuurwerk komt op nummer twee na het vuurwerk van de Pirates and Princess party in 2008.Na het vuurwerk is het tijd voor de tweede parade die we wederom bekijken uit Frontierland maar nu op een beter verlichte plek met een Mickey Wafel. De parade is geweldig, Daan is helemaal fan van de soldaatjes een heuze fanfare gevolgd door een gorep marcherende soldaten.

 Na de parade lopen we door Fantasyland en scoren we een characterfoto met Donald in winteroutfit. We zijn de tijd een beetje uit het oof verloren want het is
23:19 en over 1 minuut begint een de Celebrate the Seasonshow. Een leuke show met veel dansers en characters in prachtige kerstoutfits. Hierna wil ik nog even in Space Mountain die open is ondanks dat deze officieel pas de 22ste opent na een grote opknapbeurt. Hij is leuker als voor de opknapbeurt maar het wordt nooit mijn favoriete achtbaan. De wagenstjes zitten wel lekker door de zacht beklede stoelen.Na Space mountain is het fototijd. Ik schiet wat foto’s van het kasteel en Danielle zit rustig op een bankje te wachten. Bij het naar buitenlopen passeren we nog een aantal PhotoPass fotograf
en waar we nog foto’s maken. Wij hebben dit jaar een vrij volle PhotoPass denk ik zo maar.Dan is het op naar de auto en naar het hotel. Voor Daan duurt het net iets te lang die valt onderweg al in slaap ondanks dat het maar 10 minuutjes autorijden is. We hebben weer een geweldige avond gehad en we zouden zo nog een keer willen gaan.

Dag 10: Uitrusten, Toeren en Steak…
Na de lange dag van gisteren hebben we vanmorgen uitgeslapen en uitgerust. Ondertussen natuurlijk wel de nodige dingen op het internet gedaan zoals de blog updaten en de foto’s uitzoeken. Over foto’s gesproken w
e hebben er vandaag maar een stuk of 5 genomen daarom dus ook wat minder foto’s als de laatste dagen tussen de tekst.

Tegen het middaguur zijn we vertrokken met voor de eerste keer Danielle achter het stuur van onze 4 Wheel Drive. Een beetje onwennig vond ze het omdat ze nog niet zo vaak in een automaat heeft gereden en deze auto wel heel erg groot is. Maar alles is gelukt geen nieuwe krassen of schade erbij gekregen. Bij de Wal-mart kijken we rond en kopen een extra geheugenkaartje.

Hierna besluiten we naar de Barnes & Nobles bij de Florida Mall te rijden om wat rond te kijken en een drankje in hun Starbucks Café te drinken. Daarna gaan we naar de Florida Mall naar de FYE, dit is een CD/DVD winkel en sinds de Virgin Megastore weg is uit Downtown moeten we het met deze doen. We gaan op zoek naar muziek van de Trans-Siberian Orchestra.

Als snel vinden we de Christmas Trilogy een box bestaande uit 3 CD’s waarop de muziek die gebruikt wordt voor het Osbourne Spectacle of Dancing Lights staat. Daan vindt die pra
chtig. In deze winkel komen we er achter dat een andere CD die Danielle zoekt, de muziek van Beethoven’s Last Night ook van dit orkest is. Deze hadden ze helaas niet in deze FYE. Maar ín de Mall at Millenia nog wel. Dus zijn we snel in de auto gesprongen richting deze Mall.

In de Mall at Millenia hebben we even bij de Apple Store zitten internetten en gekeken of er iemand op Skype was. Moniek (mijn zusje) was online maar afwezig en nam niet op. Later bedacht ik dat de favoriete soap bezig was… Na de Apple Store scoren we de CD, Daan is helemaal gelukkig want hier zoekt ze al jaren naar.

We lopen nog even langs de The Walking Com
pany waar Danielle nog de Ugg Brooks Tall ziet staan en aanpast. Ze zitten goed maar nemen ze niet mee. We denken er nog even over. En we kunnen ze altijd via internet bestellen. Dan is het risico op invoerbelasting voor de schoenen wel hoger maar niet op alle aankopen die we deze 2,5 week doen. Kortom twijfels of we de gok wel of niet nemen.

We verlaten de Mall at Millenia en rijden naar de Outback aan de South Kirkmann Road. De Outback is een Australische stijl restaurant wat bekend staat om zijn prachtige (en heerlijke) Blooming Union en niet te vergeten de overheerlijke steaks. We beginnen met een Blooming Union en het is Happy Hour dus ik bestel 1 biertje en krijg er 2. Daan kiest voor Sprite en die is zoals altijd in Florida unlimited refill.Het hoofdgerecht dat Daan kiest is de 12 oz. Sirloin with Lobster Tails (340 grams Steak met kreeft staarten) en ik kies voor The Melbourne een steak van 20 oz. (bijna 570 gra
m). Als sides krijgen we Caesar Salade en Aussie Fries. Het is echt heel erg lekker, beide hebben we nog nergens een beter stukje vlees gegeten als hier. Helaas is de combinatie echt teveel en we eten beide ons bordje niet leeg. We nemen het ook niet mee naar huis wat wel kon en voor 65 Dollar hebben we heerlijk gegeten, komt natuurlijk nog wel de fooi van 20% (op het bedrag zonder tax) bij.

  Hierna rijden we via de I4 naar huis en maken we er een rustige avond van. Morgen rijden we naar Tampa om Glenn optehalen voor een dagje Busch Gardens een park met dieren en rollercoasters.

 • Dag 11: Busch Gardens en Tampa…

 • Vanmorgen ging de wekker zowaar af en wel om 6:30 want we wilden uiterlijk om 7:45 in de auto zitten. We zijn begonnen met tanken en na even gerekend te hebben van gallons naar liters en van mijlen naar kilometers blijkt dat we een ‘extreem zuinige’ auto hebben, hij rijdt 1 liter op 6,4 km. En we rijden hier echt niet hard. Na getankt te hebben rijden we naar het huis van Glenn om hem op te halen.


We gaan samen met Glenn naar Busch Gardens vandaag. Om 9:30 komen we in de community aan waar hij woont. Hier staan echt prachtige huizen hij woont samen met iemand anders in een klein huis van 2400 ft² (~ 800 m²) en is echt prachtig en typisch Amerikaans. Het is gebouwd bij een klein meertje met een alligator erin en heeft een veranda met schommelstoelen. De woonkamer is enorm en de keuken is uitgerust met een Amerikaanse koelkast. Meer Amerikaans kan
niet. We eten een paar donuts en vertrekken dan richting Busch Gardens maar eerst bekijken we nog het community center. Hier is een groot zwembad, een fitnesszaal, een outdoor amphi-theater, kinderopvang, bar en een activiteiten programma. Dit is voor elke bewoner die in de community woont, ze betalen daar allemaal voor in de community fee. Dit was echt bijzonder om te zien.

Hier
na gaan we dan echt naar Busch Gardens waar we pas om 11:45 aankomen. We hadden het idee niet alles meer te kunnen bezoeken maar ja beter iets dan niet zullen we maar zeggen. We beginnen met de Gwazi een Woodie (houten achtbaan) en die is echt ruig we doen hem frontrow en we vliegen regelmatig van onze stoel. Na dit leuke begin lopen we gelijk door naar de Sheikra, de achtbaan der achtbanen. Het een is een achtbaan van 3 rijen met 8 stoelen achter elkaar en een drop van 90 graden, recht naar beneden dus. Verder is de coaster floorless dus je hebt niets onder je, dit geeft de ride een extra dimensie. En voor je valt blijf je ook even (paar seconden) hangen. De baan is echt geweldig en frontrow is hij echt te gek.Bij het naar buiten lopen na de Sheikra komen we uit bij 2 waterattracties. Glenn roept dat we naar de Tanganyika Tidal Wave gaan. Net als bij de eerste 2 coasters is er geen rij dus we zijn g
elijk aan de beurt. We zien de volgende waarschuwing: “You might get soaked” Het is ruim 25 graden dus die paar spetter water maken niet uit. We stappen achterin in het bootje maar dit helpt niet veel. Er komt een flinke golf binnen en mijn broek is nat. Bij Daan en Glenn valt het nog mee en mijn broek zal ook wel opdrogen.

Na deze ride hebben we nog een boomstammen attractie, de Stanley Falls. Nu ik toch al nat ben kunnen we die be
ter gelijk doen. Danielle zegt dat ze voorin het boomstammetje gaat en dan kunnen Glenn en ik achterin. Helaas blijkt dit geen goed plan. We hebben achterin een relatief diepe ligging, we raken regelmatig de bodem van de bak. Het water komt ook redelijk dicht bij de rand van de boomstam en wat we al vermoeden bleek waar na elke drop kwam er een flinke golf water binnen. We waren tot onze onderbroek aan toe soaked en dit zonder een waarschuwing. Bij Danielle viel het wel mee met nat worden ze had wel de grootste lol om ons… De River Rapids waren helaas dicht voor onderhoud dus we konden niet een derde manier vinden om nat te worden.
Na het nat
worden wilden we de Kumba in maar deze was dicht in verband met een storing dus het werd de Scorpion, dit was geen succes het is ene coaster met een schootbeugel en een looping. Ik vindt hem heel schokkerig en kom er met lichte hoofdpijn uit. We nemen even wat gas terug en doen de Rhino Ralley een survival door het dierenpark gedeelte van Busch Gardens.En dan vervolgen we onze weg met een ritje in de Kumba die weer is geopend en sluiten het rijtje coasters af met de Montu een coaster waar je in hangt met 7 keer een inversie (over de kop). Echt een geweldige coaster. Dan lopen we naar het Crown Colony Café voor een lunch.
Ik kies een broodje Pulled Pork with BBQ sauce en Daan kiest een Seafood Salad Platter. Beide erg goed te eten en de pulled Pork blijkt een plaatselijke specialiteit te zijn.Na het eten gaan we met de Sky Ride in de richting van de Sheikra die Danielle en Glenn nog 2 keer frontrow doen en waa
r ik foto’s van maak. Helemaal enthousiast komen ze eruit en ik heb foto’s van hun gemaakt en mijn hoofdpijn was al bijna weg. Busch Gardens is een leuk park het is echter geen Disney park en dat merk je op verschillende fronten (schoon, sfeer, afwerking) maar zeker ene park wat men zou kunnen bezoeken als de drang naar coasters groot is.


Na het park rijden we naar een grote Mall in Tampa waar we een paar mooie kerstbomen zien die een goedkope kopie voorstellen van het Osborne Sp
ecatacle in de Hollywoos Studio’s. Het is prachtig gedaan en gratis. Het is ook heel druk in de Mall. We kijken nog wat rond en we testen nog even de Sleep Number bedden uit dat zijn de heerlijke bedden waar we nu op slapen. Of deze in Europa bestelbaar is kan niemand vertellen dat gaan we dus nog eens rustig uitzoeken. In de winkel raken we via Glenn met een Yankee fan in gesprek en al snel wordt er gesproken over 9/11 wat ze beiden redelijk intens hebben meegemaakt, heel bijzonder om naar die verhalen te luisteren.Na de Mall nog te hebben doorgelopen hebben we een uitnodiging op zak om bij vrienden van Glenn Thanksgiving mee te vieren. Dit is op onze voorlaatste dag in onze vakantie dus helemaal zeker zijn we nog niet maar waarschijnlijk gaan we, kunnen we kalkoen eten.

Nu kregen we om 20:30 redelijk trek en besluiten we naar een Grieks restaurant te gaan. Na de Valet Parking (auto wordt geparkeerd dooor iemand anders) gaan we naar binnen en met nog 10 minuten wachten zitten we aan de tafel. Het menu is vergelijkbaar met een Nederlandse Griek enkel de namen van de gerechten zijn anders. We eten alle drie wat anders en om 22:00 komt een buikdanseres langs, erg leuk om te zien en dat is typisch voor de Acropolis, het restaurant waar we eten. Na uitgegeten te zijn brengen we Glenn terug naar de Villa en rijden we nog 1,5 uur met de auto terug, Danielle slaapt het grootste gedeelte van de weg en ook nu slaapt ze al.
Ik ga ook snel slapen en de foto’s komen er later op jullie dag bij te staan. Sorry voorde vertraging.
Dag 12: Uitslapen en laat opblijven…
Vanmorgen hebben we geslapen tot na 10 uur. Heerlijk en daarna hebben we nog lang op bed liggen internetten en met de iPhone gespeeld. Heerlijk even relaxen naar een paar lange dagen.

In de middag zijn we dan op pad gegaan naar Animal Kingdom waar we met heel veel characters op de foto zijn gegaan in Camp Mickey daar stonden namelijk Mickey, Minnie, Goofy en Donald en de Character Trails. Ook hebben we nog even bij the Good Time Gathering Spot gekeken naar Thumper (Stampertje) en zijn vriendinnetje maar daar mocht niemand mee op de foto, beetje vreemd liep dat daar wel. Iedereen met camera werd weg gehouden van de characters.


Na de fotosessies zijn we pizza en caeser salad gaan eten bij Pizzafari. Het was weer eens wat anders als ee
n bacon cheeseburger menu en het was erg lekker. We bezoeken dan It’s Tohough to be a Bug een leuke 3D belevenis. Hierna was het tijd voor de Jammin’ Jungle Parade de hoofdreden om naar Animal Kingdom te gaan. We baalden een beetje van vanaf vrijdag als wij op het vliegveld staan is de kerstversie van deze parade er officieel. Maar al snel bleek dat de parade nu al was omgetoverd. Misschien niet helemaal compleet maar dat is voor ons lastig beoordelen het zag er in ieder geval kerst uit.
Na de parade zijn we nog naar Rafiki’s Planet Watch gegaan met de trein voor een foto met Rafiki en Jiminy Cricket. Wel jammer dat hier geen PhotoPass fotografen zijn. Hierna zijn we naar de auto gegaan om naar Epcot te vertrekken want dit is een van de laatste avonden dat we tijd hebben om Illuminations: Reflections of earth te zien. Als we bij de auto aankom
en begint het te regenen en bij Epcot aangekomen regent het flink door. Na even wachten wagen we het erop en we komen vrij droog bij de ingang aan.

We stappen gelijk Spaceship Earth binnen waar geen wachtrij was en in Project Tomorrow sturen we het zelf gemaakte filmpje nog eve
n via de mail op. Dan is het droog en lopen we naar de Character Spot maar daar staat een lange rij dus dat doen we later nog wel. We besluiten dan een rondje World Showcase te doen en onderweg gaan we op de foto met Pooh en Tiger en eten we een Chocolate Chip Cookie in Amerika, drinken we een Spaten Oktoberfest Bier in Duitsland (met Pretzel) en nemen we een Eggrol (Loempia) un China. Dan lopen we door naar Character Spot waar het nog steeds druk is hiervoor komen we een andere keer wel terug.Dan maken we nog een filmpje van de Fountain of Nations die elke 15 minuten een show heeft op het ritme van de muziek, hier hebben we al een paar keer naar staan kijken. Na dit filmpje is het tijd om een plekje op te zoeken om Illuminations te bekijken. We vinden een plekje op een brug voor Italie waar ik de camera met het Gorillapod statief heel mooi kan wegzetten om een niet te shakerig te filmen. De wind hebben we in de rug en dit is echt de allermooiste plek om de show te zien. Echt een prachtige plek.

Hierna vertrekken we in de richting van een Publix om wat rond te kijken en nog wat dingen zoals pure M&M’s, Rootbeer (niet zo lekker), meloen, apple pie, chocolade melk en orange juice te kopen. En we hebben gelijk onze dorstige terreinwagen weer te drinken gegeven.

Danielle is inmiddels in slaap gevallen het is inmiddels ook al bijna 12 uur.

Dag 13: Shoppen & Backstage
De laatste dagen van onze vakantie zijn – helaas – aangebroken. We hebben nog een paar dingen op de planning staan, waaronder: een afspraak van Sander met WDI en iemand van Siemens U.S.A. om backstage te gaan bij Toy Story Mania, Wishes Dessert Party, het vieren van Thanksgiving.

Daarom hebben we het vandaag wat rustiger gedaan. We hadden wel de wekker gezet, maar we waren beide nog zo moe toen hij ging, dat we besloten het gewoon rustig aan te doen. Na op het gemak wakker te zijn geworden en gedoucht te hebben zijn we in de auto gestapt en ben ik (Danielle) naar de trollbeads-winkel (Beads at Metrowest) gereden. Sander had namelijk gezegd dat als ik zelf zou rijden ik nog een paar beads zou mogen uitkiezen. Dus ben ik achter het stuur gekropen en kon Sander om zich heen kijken vanaf de bij-rijders-stoel. Bij de winkel aangekomen – waar ik die grote bak netjes heb kunnen parkeren – heb ik twee zilveren beads uitkozen en nog een zilveren “stopper”.

Hierna gingen we kijken waar we iets zouden gaan eten ontbijt/lunch. Deze keer kozen we voor Firehouse Subs, een sandwich-zaak à là Subway, maar dan naar mijn mening toch wel een stukje beter. De broodjes worden vers klaargemaakt en zijn echt heerlijk.Hierna vervolgen we onze weg naar de Pr1me Outlet. We willen nog een extra koffer kopen voor de terugweg en hopen daar in de Pr1me Outlets voor te slagen. Uiteindelijk komen we met wel wat meer dan alleen een koffer terug. We konden niet bij de Tommy Hilfiger winkel voorbij lopen, dus hier weer het nodige
aangekocht:
• 2 Polo’s (Sander)
• 2 Polo’s (Danielle)
• 1 zwarte korte broek (Sander)
• 1 riem (Sander)Uiteindelijk heb ik dan ook besloten de Uggs die ik heel graag wilde hebben te kopen. Bij Journeys hebben ze mijn favoriete kleur en ook nog eens mijn maat. Het zijn grijze gebreide Uggs die je zowel als hoge laars als als lage laars met een omslag kunt dragen. Ik ben er ontzettend blij mee. We vragen in de winkel nog of er nou veel locals zijn die hier Uggs kopen (aangezien het toch altijd lekker weer is) en de verkoopster antwoordt daarop dat ze zelf niet
uit Florida komt (maar uit Georgia) en dat ze er wel van staat te kijken dat mensen met 25 graden gewoon op Uggs lopen en doen alsof het echt hartje winter is. Ongelofelijk dus.
Een koffer – waa
rvoor we toch eigenlijk naar deze outlet zijn gereden – hebben we ook gevonden en wel bij Wilson’s Leather. De koffer was al flink afgeprijs en je kreeg daar nog eens 20% korting bovenop, een koopje dus.

Voldaan verlaten we de outlet en rijden we terug naar ons hotel. Het loopt al tegen het einde van de middag en Sander heeft ´s avonds nog een afspraak met een collega van hem van Siemens U.S.A. Daarvoor wil hij nog wat rusten want hij merkte vandaag toch wel dat hij niet meer helemaal fit was. Dus op de hotelkamer rusten we wat uit, internetten een beetje en kijken tv. Rond een uurtje of 7 gaan we eten bij de Chick-Fil-A en gaan voor een toetje naar de Starbucks aan de overkant. Dit is een hele luxe Starbucks met een groot lounge-terras buiten. Het is er heerlijk genieten.

Rond 20:00 uur krijgt Sander een telefoontje van zijn Siemens-collega en om 20:30 uur wordt hij door hem opgehaald bij ons hotel.

Inmiddels ben ik weer terug het heeft tot 1 uur geduurd en ik heb rondgelopen met een Disney Engineer en mijn Siemens collega. Ik ben backstage geweest bij Toy Story Mania heb er onder een wagen gestaan en de technishce ruimtes bekeken. Daarna zijn we naar Epcot vertrokken waar ik een rondje door Universe of Energy heb gelopen en de wagens open heb gezien. Verder hebben we nog gesproken over de toekomst van de verschillende Disney Resorts, Disney Vacations Clubs en Disney Cruise schepen in de wereld.  Het was heel bijzonder en ik heb veel dingen gezien en gehoord die ik hier niet kan beschrijven.

Dag 14: Uitslapen en Wishes Dessert Party…
Vanmorgen hebben we weer een beetje uitgeslapen. We zijn toch wel moe geworden de laatste paar dagen denk ik. Maar het mag de pret niet drukken. Na een keuze uit de kleine selectie aangekochte kleding kunnen we op pad. Het doel is Magic Kingdom.

Bij binnenkomst blijkt dat het een stuk drukker is als de vorige weken. We hebben alles al een keer gezien dus we lopen rustig door het park en kijken de show rondom de nieuwe Disney a
nimatiefilm, Tiana’s Showboot Jubilee. Het is een leuke show maar niet heel bijzonder.


We vervolgen onze weg in de richting van Mainstreet waar we een plekje zoeken om de parade te kijken. Ik haal even hotdogs, een Mickey Premium ijsje en te drinken en dan is het al snel tijd voor de parade.


De parade is niet heel bijzonder de naam is veranderd en de wagens zijn nog hetzelfe als in 2008. Na de parade lopen we naar Mickey’s Toontown gelopen maar daar was het veel te druk. Bij Philarmagic is het slechts 10 minuten wachten dus daar stappen we snel binnen. Na de show delen we een Funnel Cake en drinken we Smart Water, zou het werken?
Dan zien we donkere wolken en lopen naar Pirates om 30 minuten droog te staan wachten. Na de attractie is het inderdaad gaan regenen en lopen we snel naar de Enchanted Tiki-room. Na een PhotoPass foto lopen we naar het Tomorrowland Terrace Noodle Station voor de Wishes Dessert Party. Deze begint echter later vanwege de verandering van openingstijden van het park en het latere tijdstip waarop Wishes plaats vindt. We lopen daarom nog even het park uit en met de Monorail gaan we naar het Ticket and Transportation Center om onze vesten te pakken. De laatste Spectromagic begint namelijk pas om 11 uur en is het nu al fli
nk frisser geworden door de regen.

Om 8 uur melden we ons voor het dessert buffet en we krijgen een armbandje en een ticket met je seating area, C in ons geval. We zijn benieuwd wat het inhoud maar dat merken we om 9 uur. Na het ‘inchecken’ lopen we door het kasteel naar Fantasyland en eten we nog een klein frietje. Het blijkt dan al een stuk rustiger te zijn in het par
k en we stappen nog naar binnen bij It’s a Small World.

Dan is het bijna 9 uur en gaan we in de rij staan om het terras op te komen. Stipt om 9 uur loopt de georganiseerde chaos naarbinnen en komen wij erachter dat seating area C de mooiste is. We zitten helemaal vooraan zonder mensen voor ons. Dit is echt een super plek.

We kijken schuin van voren naar het kasteel en wachten tot het buffet iets rustiger wordt. Dan slaan wij onze slag! We h
ebben keuze uit aardbeien in een laagje pure chocolade, cakejes, mango shooters, tiramisu, fruit en nog veel meer. De aardbeien zijn hier trouwens groter als golfballen en heel erg lekker. Ja we hebben altijd een golfbal bij, We hebben prachtig kunnen filmen en kunnen kijken de camera stond op de railing met de Gorillapod dat is echt een geweldig ding.Na het filmen hebben we nog even wat verder gedessert en genoten van het daar zijn. Om kwart voor
11 zijn we klaar gaan staan voor de tweede ronde van Spectromagic, de lichtjesparade van Magic Kingdom. We stonden op de hub en Daan heeft mooi kunnen filmen en ik heb een paar fotootjes gemaakt. Na de parade hebben we nog een paar foto’s gemaakt en zijn op het gemak het park uitgelopen in de richting van de Monorail. Dit park zien we denk ik pas weer in mei 2010.


Daarna zijn we snel naar huis gegaan om dit keer op tijd te zijn met het verslag. Het is hier nu half 2 en bij jullie half 8.

Dag 15: Koud en regenachtig…
Tsja, het kan niet altijd meezitten. Het is hier erg koud 18°C en we hebben vandaag een dag gehad met veel regenbuitjes. Niet de hele h
eftige maar de typische Nederlandse miezerbuien. Erg vervelend dus. Ik hoor nu net op het Weatherchannel dat er in Kissimmee 0,12” regen is gevallen per ft² niet extreem veel dus.

We wilden vanmorgen naar Epcot gaan maar waren gewoon te moe om heel vroeg uit bed te komen waardoor we pas later klaar waren om te vertrekken en het regende dus hebben we de plannen veranderd. We moesten natuurlijk nog voorbereidingen treffen voor ons Thanksgiving Diner van morgen. Dus op naar de Mall at Millenia om nette kleding te kopen.

Voor mij een nette spijkerbroek van 7 for all Mankind (thanks for the tip Yves) bij de Bloomingdales en een witte blouse met korte mouwen van Tommy Hilfiger bij Macy’s. Danielle slaagt bij de Macy’s met een spijkerbroek, een knaloranje blouse en een wit met zwart gestreeepte blouse. Alles van van Tommy Hilfiger overigens. Het leuke bij Macy’s is, is dat mensen van buiten de USA een extra korti
ng van 10% krijgen als je bij de Guest Realtions een pasje ophaalt op vertoon van je paspoort. Dus die korting steken we ook nog in onze zak.

Hie
rna lunchen we bij de Firhouse Subs in de foodcourt. Wederom erg lekker. Bij de Apple Store lag nu de iPhone carkit die ik graag zou willen maar voor de laatste 2 dagen kan ik hem beter in Europa kopen als ik hem daar nodig heb. Dan rijden we nog even langs de BestBuy om te kijken naar de Canon EOS 500D, 50D en de 7D om te kijken hoe deze in de hand liggen. Ik wil namelijk iets betere foto’s in het donker kunnen maken en de ruis met de ISO 800 ingesteld is al aanzienlijk en die heb je echt nodig scherpe foto’s uit de hand te schieten van een lichtparade, ISO 1600 zou nog fijner zijn.

Na de bezoekjes aan twee BestBuy’s waar de
palets al ingepakt klaarstaan voor Black Friday aanbiedingen, die om 4 uur ‘s nachts beginnen, rijden we naar Downtown Disney om te kijken in de shops. Helaas niet kunnen vinden wat we zochten dus onverichter zaken en met nieuwe ideeen voor de kerstboom rijden we terug naar het hotel. We trekken een lange broek aan en rijden dan naar de Wal-Mart aan de US 192 om te kijken wat we meekunnen nemen voor het Thanksgiving Diner van morgen.

We gaan op visite bij Richy en Denise in Brandenton een plaats op 102 Mijl rijden van ons hotel. Dat is ongeveer 1uur en 40 minuten rijden. Richy is een gepensioneerd brand
weerman één van de meest beroemde brandweerkazernes uit New York, Rescue 2. In hun huis is een volledige kamer gewijd aan zijn oude beroep. Zijn vrouw Denise was vroeger een zuster in de eerste hulp operatiekamer. En dan hebben we nog Glenn die ons heeft uitgenodigd, hij is vrijwilliger bij de brandweer in Tampa en heeft onder andere in Epcot gewerkt. Ik denk dat we genoeg verhalen te horen krijgen. Meer weten we niet dus wat neem je als Europeaan nu mee naar een Thanksgiving Diner?

Wij hebben gekozen voor Bud
weiser in blik omdat Richy dat lekker vindt (tip van Glenn). En dan nog Grolsch omdat het uit Nederland komt, Hoegaarden omdat ik het lekker vindt en Glenn dat graag wil proberen. Voor Denise hebben we wijn uit Duitsland gekocht bij de Publix. Nu maar hopen dat het bevalt. We zijn erg nieuwsgierig naar hoe het morgen is we gaan eten van 1:00 pm tot 5:00 pm en van de Kalkoen met vulling schijn je slaperig te worden en om daarna nog 102 mijl terug te rijden moet ik nu alvast goed uitrusten.

We hebben vandaag geen foto’s gemaakt. Sorry…

Dag 16: Thanksgiving…
En dan is Thanksgiving een feestdag die niet bekend is in Europa maar hier
wel gevierd wordt en altijd op de 4de donderdag van November. Bijna alles is gesloten op de pretparken, restaurants en Wal-Marts na dan. De outlets en normale malls zijn allemaal dicht. Vanacht om 0:00 uur gaat alles dan weer open voor de wereldberoemde Black Friday Sale. De dag wordt black friday genoemd omdat dit de dag is dat de winkels zwarte cijfers schrijven (winst maken) en omdat het altijd op vrijdag is natuurlijk.

Wij zijn uitgenodigd om in Bradenton bij Richy en Denise Thanksgiving te vieren. Er zijn nog veel bekenden uit de buurt en natuurlijk Glenn die ons heeft uitgenodigd. De gastheer zorgt voor een 10 Pond wegende kalkoen (kost wel 15 Euro) en nog wat bijlages. De gasten zorgen voor de desserts in de vorm van taarten. Wij hebben geen keuken en komen er dus makkelijk vanaf. We kiezen ervoor om drank mee te nemen het wordt Hoegaarden, Gro
lsch, Budweiser, Martini Asti en Duitse wijn. alles was voorgekoeld en is vervoerd in een piepschuim koelbox gevuld met ijs uit de ijsvending machines van het hotel. Het is namelijk 102 Mijl rijden en het wordt 23 graden vandaag.

Bij binnenkomst krijgen we een rondleiding door het huis. Het is een prachtig huis met een zwembad en een aanlegsteiger voor de boot en zoals altijd in Amerika erg groot. Er is een speciale kamer met brandweer spullen zoals certificaten als dank, de helmen van Richy, foto’s met de burgemeesters van New York en veel dingen die betrekking hebben op 9/11. Onder andere een kruis gemaakt van het staal van het World Trade Center ter nagedachtenis van de vele bekenden die op en rond Ground Zero zijn omgekomen.


Printscreen van GoogleMaps

Na de voorgerechten (Scampi’s, zelfgemaakte tortilla chips en  spinaziehapjes) is er eerst tijd voor een woord van dank, dat is waar de dag omdraait en daarna beginnen we aan het hoofdgerecht. Dit bestaat uit de Kalkoen, aardappelgerechten, zoete fruit soorten die ik niet ken maar wel lekker zijn en nog veel meer. Het is teveel om op te noemen en ook teveel om op te eten. Er blijft heel veel over voor de komende dagen. En dan moeten we nog beginnen aan de taarten. Het i
s Apple Crumble Pie (aka Dutch Apple Pie), Original Apple Pie, Pumpkin Pie, Lime Pie, Lemon Merinque Pie, Brownies met caramel en nog een Pie. De helft blijft over, gek he?

Na het eten checken wij even onze vlucht in via de Northwest website. Op de eerste vlucht van een uur zitten we weliswaar op de nooduitgangrijen maar niet naast elkaar. Misschien kunnen we daar nog wel wat ruilen. Op de hoofdvlucht zitten we gel
ukkig wel met zijn tweetjes bij het raam en we krijgen een upgrade naar de stoelen met 2” (5 cm.) meer ruimte. Normaal betaal je hier 50 Dollar voor maar wij krijgen dit cadeau. Op de vlucht van Amsterdam naar Nürnberg zitten we voorin op rij 5 en naast elkaar.

Dan hebben we nog even nagetafeld en zijn we tegen 19:00 naar het hotel gereden. We waren allebei best moe. Ik heb op de kamer mijn Siemens Mail bekeken 150 mails is geen slechte score en de eerste week heb ik al 6 afspraken waaronder een teamuitje op woensdagavond. Danielle ruimt in de tussentijd de koffers al in. Het past in 3 koffers maar ze zijn alled 3 redelijk vol. Op de h
eenweg vlogen we met 2 halflege koffers dus er is redelijk wat gekocht…

De rest van de avond liggen we (meer Danielle) op bed te kijken naar Hallmark Channel waar veel series en films over kerstmis te zien zijn. En ik lig erbij en heb de laptop op schoot, heerlijk even internetten.

Dag 17: Het vertrek… (Deel 1)
Nou het zit er vandaag dan echt op. We staan om 9 uur op om de laatste beetjes in te pakken. We begonnen met 2 koffers, eentje van 16 kilo en eentje van 17 kilo. We komen thuis met 3 koffers van respectievelijk 17, 20 en 23 kilo. Niet slecht toch?

Bijna een kwartier te laat checken we uit en rijden we nog een rondje door de omgeving onder de entree van WDW door en door Celebration. Celebration is een dorp/community met strikte regels over je tuin en je huis. Het ziet er best mooi uit maar het is niet iets waar wij willen wonen, we stappen wel uit om de laatste Starbucks te drinken. Als middageten kiezen we voor Dunkin’ Donuts. Best een gezonde dag dus…

Dan rijden we via de tolweg naar het vliegveld en leveren we de auto met een lege tank in. En leeg is hij want ik reed al een aantal maal met het wijzertje op empty… Zonder problemen geven we de auto af, er wordt niet eens naar de krassen (zie dag 1 en dag 2) gevraagd.

We lopen dan de Terminal in om intechecken. Wat verloopt dat chaotisch. De paspoorten wordenniet herkend, dan mogen we ineens maar 1 stuk bagage meenemen en sloopt een dame er zonder uitleg vandoor met het paspoort van Daan. Maar alles komt natuurlijk goed we mogen gewoon de 3 koffers meenemen
zonder bij te betalen en Daan haar paspoort krijgen we ook terug. Dan is het nog een paar uur wachten voor we kunnen boarden maar met een gratis hotspot vermaken wij ons wel!

Dag 18: Het vertrek… (Deel 2)
Met een kwartier vertraging zijn we vertrokken uit Orlando. We hebben in het vliegtuig nog een stoel geruild dus zitten we met zijn tweetjes bij de nooduitgang met een zee van ruimte. De vlucht duurt echter ‘maar’ 1 uur en 44 minuten dus daar boeken we een halfuurtje tijdwinst. De overstap is amper 100 meter lopen dus die halen we makkelijk.

Om 19:00 u
ur zat iedereen in het vliegtuig en om 19:30 zouden we vertrekken maar dat werd helaas iets na 20:00 uur. Wa hadden dus een bonusuurtje in het vliegtuig, toch weer mooi meegenomen. We zijn allebei heel moe maar kunnen door omgevingsfactoren (knieen achterbuurman en een bejaarde vent voor me die kan stil zitten) niet slapen. Danielle werd onderweg nog misselijk en kots het hele vliegtuig onder… Om eerlijk te zijn ze gaat er netjes voor naar de toilet en niemand heeft er iets van gemerkt maar dat andere klonk interessanter toch? Ik kijk onderweg Transformers 2 en X-Men Originals: Wolverine. En tussendoor probeeren we allebei toch wat te slapen wat niet echt lukt.

We zijn nu allebei bekaf en weten dat we nog 5 uur moeten wachten op de volgende vlucht van 1 uur en 15 minuten. Niet echt een fijn vooruitzicht. Eerst zoeken we een lunch op en het wordt patat met een frikandel speciaal, als we dan toch in Nederland zijn… Die is echter enkel buiten het douanegebied te krijgen dus we gaan nog even heen en weer. En inmiddels zitten we samen in de laptopbar de blog bij te werken en ons wakker te houden. Nog 3 uur en dan vliegen we en nog 4,5 uur dan komen we bij de douane aan, zouden ze ons door hebben?

Dag 18: De aankomst…
De 5 uur wachten op Schiphol duren te lang. Het is te doen maar fijn is het niet. We zijn blij met het internet wat we hebben aangeschaft dat dooit de tijd een beetje. En dan is het eindelijk tijd voor onze vlucht vanaf Gate B28. Ik ben al vaker gevlogen naar Nürnberg en altijd is het nummer C en rijden we met een bus maar in het weekend lopen we via een glazenslurf eerst naar b
uiten om dan het vliegtuig in te stappen.

Tijdens het wachten bij de gate zien we al onze koffers al voorbijkomen we zijn dus zeker dat we alle koffers hebben in Nürnberg. Bijna iedereen zit op tijd in het vliegtui behalve 2 mensen die komen met speciaalvervoer (in verband met slecht ter been) en daar konden we nog 20 minuten op wachten. En die 20 minuten duren echt te lang. Eindelijk is het vliegtuig vol, nou ja vol er zit denk 30 man in.

Na een korte vlucht van amper 55 minuten lopen we om 17:35 de bus in en worden we naar de Bagage hal vervoerd. Eenmaal de bus uit zien we de eerste koffer al op de band. En de andere 2 volgen al snel. Snel de koffers bij gepakt want Jörg (Collega van Sander) en Claudia zouden ons komen ophalen. We lopen h
eel stoel door de groene gang (Niets aantegeven) ondanks dat we weten dat we meer bij hebben als is toegestaan. We mogen doorlopen dus we zijn helemaal happy en zien gelijk Jörg en Claudia staan. Claudia vertelde dat vlak voor ons iemand door de douane appart wordt geroepen voor een controle. We hebben dus enorm veel geluk gehad.

Na bijna 28 uur wakker en op pad te zijn geweest zetten Jörg en Claudia ons thuis af. Wij lopen even naar binnen en hebben dan nog mooi de tijd
om boodschappen te doen voor de hele week. Daarna begint het uitpakken en voor Danielle het wassen en strijken.