Sander, Daniëlle & EmilyOur Family life...

Our Family life...

Vlucht geboekt...

Na een tijdje dubben over hoe lang en wanneer zijn we op zoek gegaan naar de juiste vlucht. Waar we vorig jaar bijna in een opwelling hebben geboekt hebben we er dit keer lang over gedaan. Reden is vrij simpel de vluchtprijzen zijn gestegen, voor dezelfde periode betalen we nu meer dan € 200,00 meer per persoon.

shapeimage_2

Door het late tijdstip van boeken viel het ook niet mee om mooie vluchttijden te vinden. KLM bleef de goedkoopste oplossing vanuit Nürnberg en na voor de 20ste keer de opties te hebben bekeken waren er ineens 2 mooie vluchten beschikbaar voor een mooie prijs.

Screen shot 2010-08-11 at 9.24.57 PM

En ook op de terugweg hebben we perfecte tijden want in minder dan 15 uur zijn we, als de planning uitkomt, terug op Duitse bodem.

Screen shot 2010-08-11 at 9.25.27 PMSpecial Events...

Afgelopen dinsdagavond hebben we besloten om tickets te bestellen voor de Mickey's Not So Scary Halloween Party en de Mickey’s Very Merry Christmas Party. De Halloween party doen we op 31 oktober en de Christmas op 8 November. De Christmas Party hebben we al eens meegemaakt maar dat was zo leuk dat we deze mogelijkheid niet voorbij wilden laten gaan.

MNSSHP


Bestellen was nog een heel gedoe want Daantje wilde graag de kaartjes vantevoren hebben en als Europeaan kun je enkel ‘Will Call’ als optie kiezen bij bestellen. Daarbij kun je met Passholder korting enkel de Events boeken waarop korting beschikbaar is, we zouden dan 2 boeken moeten doen.

shapeimage_3


Daarom heb ik, Sander, maar even gebeld met Walt Disney World en ik kon ze voor $ 10,00 Dollar verzendkosten laten toesturen. Dit zou 10 dagen duren maar vanmorgen vroeg, net voordat ik onder de douche wilde stappen, belde de FedEx bezorger al aan. Perfecte timing dus.


Pre-Order PhotoPass CD...

De vorige 2 trips hebben we er al gebruik van gemaakt en ok dit keer hadden we weer plannen om de PhotoPass CD te gaan bestellen. Het is namelijk erg leuk om foto’s te hebben waar we met zijn 2‘tje op staan. Nu kunnen we natuurlijk wel in de rij gaan staan en onze eigen camera afgeven maar wij vinden dat er voor deze optie best wat betaald mag worden.

MTT_photopass

Als je de foto’s laat maken en ze in je acount hebt toegevoegd kun je de foto’s zelf nog aanpassen door het toevoegen van kaders, handtekeningen, logo’s, enz. Dit is altijd leuk om te doen.

previsitoffer.aspx


En hebben we een mooie Pre-Order gevonden waarbij we wel $50 korting hebben gekregen. Deze vonden we via het forum van
orlandotips.nl.


Huurauto geboekt...

Vandaag hebben we weer iets geboekt voor de reis naar Florida. We hebben de huurauto geboekt. We zijn namelijk van plan heel wat heen en weer te rijden. En net als de vorige keer hebben we gekozen voor een Equinox bij USA-Reisen.de. De vakantie komt nu steeds dichterbij. Nu enkel nog tickets voor Universal Studio’s en de hotels.

IMG_8650


Zo landen we en slapen we de eerste nacht waarschijnlijk ergens in het gebied rondom Walt Disney World. En de dag erna rijden we dan door richting Sarasota Keys. Sarasota Keys is een stadje bij de Siesta Keys, een van de mooiste stranden van de USA. Nu is dat al een goede reden om af te reizen maar sinds koort woont Glenn daar.

shapeimage_2

Glenn kennen we sinds onze eerste Amerika reis waar we hem hebben ontmoet in Epcot waar hij Cast Member was. Inmiddels is Glenn brandweerman. Glenn moet die dagen wel werken maar Gina, zijn (voor ons nog onbekende) vriendin is dan in Sarasota en die willen we ook wel ontmoeten. Dat wordt vast heel speciaal want Gina is slechthorend/doof.


Hotels gewonnen...

Nou de laatste twee dagen hebben we het laatste noodzakelijk gedaan voor de vakantie. We hebben de hotels geboekt of eerder gezegd gewonnen. Net als de vorige vakantie naar Florida hebben we weer priceline gebruikt.

15-acres-of-pools-tropical


De eerste nacht slapen we in de Kissimmee en wel in het
Holiday Inn Main Gate East. We slapen hier slecht 1 nacht omdat we de tweede dag vroeg, we hebben toch een jetlag, in de richting van Sarasota rijden om bij Glenn en Gina op bezoek te gaan.

2100510


Omdat Sarasota dicht bij het strand licht hebben we besloten om een hotel te zoeken aan het strand. Glenn kwam met de tip om in een Holiday Inn aan het strand te gaan zitten met uitzicht over de Golf van Mexico. Omdat we zeker wilde zijn dat we hier sliepen hebben we één nachtje geboekt via Holiday Inn zelf, maar dan wel met gegarandeerd uizicht over het water. We slapen daar in het
Lido Beach Holiday Inn.

listing_155_1721_5


En als we weer naar de Greater Orlando Area terugrijden slapen we voor een langere periode in het
Holiday Inn Orlando Sunspree Resort in Lake Buena Vista. Dit hotel ligt vlakbij Downtown Disney en zal voor 10 nachten onze slaapplaats zijn.

002906A


En dan blijven er nog 7 nachten over. We hebben lang geprobeerd om die 7 nachten in een Resort te verblijven. Helaas wilde dit maar niet lukken voor de prijs die wij in gedachten hadden. De voorlaatste dag dat we in de USA zijn is het Veterans Day en waarschijnlijk heeft dit ermee te maken. We besloten deze boeking te verdelen in 4 en 3 nachten.

Bij de eerste 4 nachten hadden we bijna gelijk prijs en kregen we het
Omni Resort at Championsgate, een hotel met een eigen Lazy River!!!

Omni Orlando Resort Champions Gate-VacationRental


En de laatste 3 nachten hebben we ook een leuk hotel gewonnen want we zullen slapen in Celebration, de stad gecreerd naar de visie van de Walt Disney Company. En wel in het
Mona Lisa Suite Hotel. In dot hotel heb je een 2 kamer appartement met een volledig uitgerust keuken incl. Amerikaanse koelkast tot je beschikking. Ben erg benieuwd naar dit hotel.

PROP0-20100329-024507-162


De trip komt steeds dichterbij. We kijken er erg naar uit.


Tour door Celebration geboekt...

Zo net weer eens wat voor de vakantie geregeld! Net als vorige vakantie spreken we een keer met Glenn af in de Orlando omgeving en ook dit keer doen we iets aparts. We gaan Segway rijden.

javascript-ssOpenCurrent();


Segway op zich is al gaaf en dan ook nog door Celebration. Dit is een mooie stadje in de buurt van Walt Disney World en dit leek ons een leuke en ontspannende bezigheid. Voor iedereen die niet weet wat een SegWay is:
We kijken er al naar uit! Ben erg benieuwd hoe we het ervan afbrengen.


Onderwater camera...

Met het oog op de vakantie naar Florida hebben we de collectie met gadgets/electronica weer wat uitgebreid. We hebben, na langer overwegen, een Olympus µTough 8010 gekocht.

shapeimage_2


Ik heb lang nagedacht over welke camera en uiteindelijk bleven de Canon Powershot D10 en deze over. De Canon maakt waarschijnlijk iets mooiere foto’s maar geeft geen garanite op waterschade, verder voelt deze camera erg goedkoop aan door de plastic behuizing. Na inmiddels al wat gespeelt te hebben met de Olympus ben ik er van overtuigd dat ik een goede keuze heb gemaakt.

Het leuke is ook dat deze op een 720p resolutie HD Filmpjes kan maken. Vorig jaar maakten we in een Disney waterpark al een filmpje met de voorloper van deze camera die we van en collega geleend hebben. Filmpje is ge-edit met iMovie.Laat de waterparken maar komen!

De laatste tickets...

Nog kort voor vertrek hebben we besloten toch alvast Universal Tickets te kopen want we willen natuurlijk ‘The Forbidden Journey Ride’ in Islands of Adventure gaan beleven. Deze ride heeft iets heel speciaals en dat heeft met Sander zijn werk en overwerk te maken. Maar ja, meer details kunnen hier niet besproken worden.

shapeimage_2


We hebben 2 daagse tickets gekocht voor beide parken dus we kunnen ook nog even genieten van Jaws, The Simpson Ride en alle andere rides in de Universal Studio’s. 


Alle koffer zijn gepakt...

Zoals te zien hebben we 3 koffers bij zonder dat we op de heenweg voor een extra koffer moeten betalen. Dit omdat we in 1 van de 2 koffers de 3de hebben verstopt. Dat past perfect en door gewichtbesparend reizen, kleine shampoo flesjes, kleine douchegel flessen, kleine deodorant, voor slechts 1 week kleding, enz. En op die manier zijn we ook nog eens erg ecologisch bezig, wie had dat achter ons gedacht.

shapeimage_2


We hebben het geluk dat Jörg ons weer wil wegbrengen. Wat een fijne collega’s hebben we hier in Duitsland toch. Jörg is een collega van de afdeling waar Sander hier in Duitsland bij is begonnen. Jörg staat over 287 minuten bij ons voor de deur en we zijn dan nog voor 9 uur op Nürnberg Airport. Via Amsterdam en Memphis hopen we dan om 22:01 in Florida uit een vliegtuig te stappen om onze koffers en de huurauto op te halen.

Tot dan!


De reis...

Nadat Jörg ons vanmorgen stipt om 8:30 op heeft gehaald waren we voor 9 uur al op Nürnberg Flughafen. Mooi op tijd dus, bagage afgeven ging snel en daarna was het wachten tot 11 uur. De eerste vlucht was voor ons een standaard vluchtje en hier waren we snel doorheen. Nieuw was wel de Fokker 100, de vorige keren was het een Fokker 70.

shapeimage_2


De vlucht van Amsterdam naar Memphis zou 10 minuten eerder vertrekken waardoor we slecht 1 uur en 10 minuten voor de overstap. Dit was geen probleem ondanks de grote drukte op Schiphol, vanwege de herfstvakantie denken we. We hadden 20 minuten nodig om door de paspoort controle te komen. Snel doorgelopen naar de gate waar het boarden almwas begonnen. Daar was er voor ons een nieuwigheid, de beruchte bodyscan. Wat het voordeel voor de passagier is weet ik niet want er werd bij iets verdachts gewoon weer 'gevoeld'.

Na de bodyscan konden we gelijk instappen. Helaas geen eigen schermpjes maar met zijn allen nar hetzelfde scherm kijken. En dan ook nog eens een scherm wat niet de beste kwaliteit heeft. Maar gelukkig hebben wij genoeg eigen entertainment meegebracht, een iPad met een 10-tal films erop. De vlucht duurt voor ons gevoel lang, te lang.

shapeimage_3shapeimage_4


Bij het uitstappen hebben we precies 1 uur en 30 minuten voor we weer verder vliegen. We zijn niet onbekend met Memphis en denken dat dit wel te doen is. Na een beetje doorlopen komen we net voor de grotere drukte aan bij de douane. Daar eerst vragen beantwoorden, vingers scannen, foto maken, erg lang op de koffers wachten, door de volgende controle en daarna nog een keer gecontroleerd worden voor de volgende vlucht. Maar we redden het makkelijk.

Om half 7 stappen we in de Douglas MD11 naar Orlando en deze vertrekt met 15 minuten vertraging naar Orlando. Tijdens deze vlucht was er fijn entertainment namelijk een inflight hotspot! Verbazingwekkend snelle verbinding had ik hier met de iPad. Zo konden we de sociale media alvast lezen en vullen met info dat we er bijna waren. Om 10 voor 10 landen we en om 10 uur zijn we bij Alamo voor de huurauto.

Geen verkooptrucs alles ondertekenen en weg. Daarna de koffers opgehaald, die lagen al op de band dus ook hier weer snel op pad. Dan de auto we mogen uit een flinke rij auto’s kiezen met een heleboel Jeep’s en Minivans, het wordt een zwarte Jeep Lberty, foto komt morgen. Een Minivan vonden we iets teveel van het goede.

Snel rijden we naar het hotel, de iPhone heeft direct een fix en navigeert ons foutloos naar de plek van bestemming, het Holiday Inn Main Gate East hotel. Hier slapen we een nachtje om morgen naar Sarasota door te rijden.

De lobby is mooi, de receptioniste is aardig en zorgvuldig en de kamer is perfect incl. balkon. De airco draait op volle toeren. Snel wisselt Daantje haar spijkerbroek voor een zomerse korte broek, het is hier nog bijna 30 graden, en dn rijden we nog eventjes langs de Walmart om de eerste inkopen te doen. Iets te eten en wat te drinken.

Nu snel in bed duiken en morgen vanzelf (en vroeg) weer op.


Dagje American Sign Language...

Vandaag worden we zoals verwacht vroeg wakker. We komen echter maar langzaam op gang. Ik kijk op de iPad nog een film die ik eigenlijk voor in het vliegtuig had meegenomen te kijken, Sherlock Holmes. Danielle ligt dan nog een beetje op bed met haar iPhone te internetten en nog voor 9 maken we buiten even foto’s van de auto en het hotel van de afgelopen nacht.

shapeimage_3
shapeimage_4


We gaan op weg naar Sarasota naar Glenn, een oud Disney Castmember die we in 2008 in Epcot hebben leren kennen. En sindsdien nog contact hebben. Het toeval wil dat zijn vriendin, Gina tijdens onze vakantie vanuit New York overkwam. Gina is doof en dat maakt het communiceren erg speciaal. Met de iPad komen we erg ver via de ‘Notes’ app en daarmee kunnen we veel info uitwisselen.

Als snel went Gina aan ons ‘accent’ en kan ze onze lippen lezen. Glenn kan zelf wel American Sign Language en had ons vorig jaar al iets geleerd, wat laat ik even buiten dit verhaal want netjes was het niet. Maar Glenn moet nog werken vandaag en dat betekend dat we met Gina op Stap gaan.

Eerst checken we in, in het hotel. We slapen hier een nachtje in het Holiday inn Lido Beach Resort met zicht over de Golf van Mexico Het uitzicht is prachtig. Lang genieten we niet want we wilen eventjes gaan shoppen. Waar is nog niet helemaal duidelijk maar we gaan op pad naar de dichtsbijzijnde in Ellenton. Maar voordat we verder rijden stoppen we eerst nog even bij het beeld gemaakt ana de hand van ‘The Kiss’ een foto gemaakt van een verpleegster kussende soldaat na de 2de Wereldoorlog op Time Square in New York.

shapeimage_5


Na de fotosessie besluiten we toch maar naar St. Armand’s Circle te gaan, het plaatselijke winkel gebied. Hier lopen we wat rond en eten een ijsje bij de Ben & Jerry’s Scoopshop. Dit ijsje valt bij mij niet erg goed want heb sindsdien al de hele dag last van mijn maag, :-( Na een rondje shoppen met Gina, zijn we werkelijk verbaast van haar omgang met haar ‘handicap’.  In de winkels leest ze zoveel mogelijk lip en dit ziet er weleens grappig uit. We lachen dan ook wat af.

shapeimage_6
shapeimage_7shapeimage_8


Na dit rondje shoppen rijden we nog langs het Mote Aquarium. Een kleine versie van een waterpark wat zichzelf het doel heeft gesteld de zeedieren weer beter te maken. Het gaat hier voornamelijk dolfijnen, zeeschilpaden, manatees, haaien en een albino schilpad met een lichte kleur. Voordat we de dieren bekijken gaan we echter eerst nog eten bij ‘The Old Salty Dog’ waar we allebei een hotdog eten.

shapeimage_9shapeimage_10


Na de visjes rijden we naar Glenn, hij komt dan met ons mee en dan gaan we  zonsondergang bekijken met daaarbij een zalmsalade en een flesje beaujolais. Nadat de zonsondergang is trekt Sander weer droge kleding aan en gaan we op weg naar het restaurant. Van de zonsondergang worden nog wat foto’s.

shapeimage_11
shapeimage_12
shapeimage_2


Het restaurant ligt in Siesta Key Village en heet T’he Hub’. Danielle gaat voor een gegrillde zalm en ik kies voor de Baby BBQ Ribs, echt een geweldig lekker klaargemaakt. Na het afrekenen brengen we Glenn en Gina naar Glenn’ zijn huis voordat we naar ons hotel terugreken.

Danielle valt bijna gelijk in slaap en Sander die schrijft zoals altijd eerst nog eventjes de blog af. Nu is het echt bedtijd.


Van Sarasota naar Greater Orlando...

Vandaag was de dag dat we weer terug gingen naar Orlando. De tijd is nu aangebroken voor het bezoeken van de themaparken.

Rond 7 uur werden we wakker en na nog wat genoten te hebben van het uitzicht vanaf ons balkon gingen we douchen en de koffers weer gereed maken.

shapeimage_2


We besloten in het hotel te gaan ontbijten. De ontbijtzaal was op de 7e etage met uitzicht over het strand en de Golf van Mexico. Sander genoot van het ontbijtbuffet en ik bestelde buttermilk pancakes met whipped butter en mayple syrup.

shapeimage_3


Na het ontbijt zijn we uitgecheckt en zijn we richting Orlando gaan rijden. Onderweg zijn we nog gestopt bij de Ellenton Premium Outlet. Voorheen was dit een Prime Outlet, maar net zoals de Prime in Orlando is ook deze outlet nu een Premium.

We begonnen met een drankje bij de Starbucks en hebben vervolgens een rondje gelopen door de outlet. Goed geslaagd bij onze grote vriend Tommy en ik vond een korte broek bij de Columbia winkel voor het gigantische bedrag van $ 5,31 (omgerekend € 3,83). We blijven ons verbazen. Volgens de bonnetjes hebben we vandaag meer dan $ 56 gespaard maar volgens onze bank hebben we eerder verlies geleden.

Hierna vervolgden we onze reis naar Orlando. Het plan was langs de weg voor de lunch te stoppen bij een Chick-Fil-A. We zijn allebei verslaafd aan dit restaurant. Helaas kwamen we er geen tegen dus werd het de Chick-Fil-A bij Celebration, daar zijn we ook gaan tanken bij de Mobil. De kippetjes smaakten natuurlijk weer super. Gebruik makend van het gratis internet hebben we even geskyped met het thuisfront. Daarna tanken en naar ons hotel.

Het hotel waar we de komende 10 nachten verblijven is het Holiday Inn Sunspree Resort. Ook dit hotel hebben we via Priceline geboekt en nadat onze boeking definitief was, kregen we een beetje de kriebels van de reviews op Tripadvisor.com. Het hotel krijgt momenteel een update en een groot gedeelte staat dan ook in de steigers en de whirlpool is gesloten. We kwamen aan en gingen naar de receptie om in te checken. De lobby zag er supermooi uit en de dame die ons incheckte was heel vriendelijk en vertelde ons dat we in een nieuwe kamer zouden komen.

De kamer van het hotel is echt super. We hebben een ruime kamer met één King bed (we mochten kiezen één King of twee Queens), koelkast en magnetron, een zithoek en een mooie badkamer. En wireless internet, met name voor Sander erg belangrijk.

shapeimage_4
shapeimage_5
shapeimage_7


Na eventjes te zin bijgekomen op de kamer besluiten we dat we eigenlijk nog wel een parkje zouden kunnen bezoeken. We hebben daarom TourGuide Mike even gevraagd waar we het beste naar toe konden gaan. Qua openingstijden zou dit Epcot, onze favoriete park zijn. Maar ondanks dit kiezen we voor de Hollywood Studio’s omdat we daar dichtbij de ingang kunnen parkeren (niet eerst met een bootmonorail tot de ingang) en nog 1,5 uur open.

shapeimage_8


We zijn snel op weg en binnen een kwrtier lopen we al bij de tassencontrole. Eenmaal binnen scoren we de eerste PhotoPass foto’s en kijken we welke atracties de kortste wachtrij hebben.

shapeimage_9


We kiezen ervoor om naar het Hollywood Tower hotel te gaan. Na amper 15 minuten en een fantastische dropsequence met veel airtime (los komen van de stoel) staan we alweer buiten. We loepn dan naar de Rock ‘n Rollercoaster waar we door kunnen lopen tot de pre-show. En daarna hebben we eventjes staan wachten omdat we graag voorin de limousine zitten.

shapeimage_10
shapeimage_11
Bovenstaande stukje gebarentaal betekend: WiFi/Wireless Internet


Na de Rock ‘n Rollercoaster lopen we in de richting van de het bord met wachttijden. Bij Toy Story Mania staat een tijd van 70 minuten. Dit zien we allebei niet zitten maar The Great Movie Ride is slechts 10 minuten. Dit bleek echter een walkon te zijn dus in 10 minuten waren we alweer buiten.

We hebben nog minder dan 5 minuten tijd in het park en besluiten toch even naar Toy story te lopen. Om 6:59 pm komen we bij de ingang. We krijgen nog 1 minuut om binnen te komen en de wachtrij is dan 45 minuten. We twijfelen kort, 45 minuten is voor deze ride gewoon kort. We gaan het gewoon doen. Geweldige keuze want in amper 30 minuten zitten we in het wagentje van een van de beste attracties in Walt Disney World. Ik win met meer dan 30.000 punten verschil.

Hierna verlaten we de Hollywood Studio’s en besluiten we om bij Kobé Japanese Restarant Sushi te halen om in de hotelkamer op te eten. We kiezen een 2-persoons Sushi pakket en na 20 minuutjes wachten is het klaar. We rijden naar het hotel en Sander loopt nog even langs de 7eleven om wat te drinken te halen. voor mij een Sprite Zero en voor zichzelf een Bud Light.

shapeimage_12

De Sushi is veel meer dan we hadden verwachtmaar het is hartstikke lekker dus we hebben het opgekregen. We zetten de TV aan en ik schrijf de blog af, Sander zet er straks fotootjes tussen en dan is het tijd om het kingsize bed uit te proberen.Glijen, golfjes en licht
jes...

Vanmorgen werd ik om 5:18 uur weer wakker en kon niet meer slapen. Ik ben echter nog wat blijven liggen en wat gaan surfen op het internet. Hiervan werd Danielle nog voor 7 uur wakker, hier was ze erg gelukkig mee want zo waren we lekker op tijd klaar... (red. kleine aanpassing van de werkelijkheid om de betrokken personen te beschermen).

We hadden gisteren al besloten om naar Typhoon Lagoon te gaan. Typhoon Lagoon was de vorige keren dat wij in Greater Orlando waren gesloten en nu gaat het park 31 oktober dicht. Het zou perfect weer voor een waterpark worden, iets boven de 30 graden.

Om 8:30 gaan we op pad en rijden we naar de iHop, hier wil Danielle graag heen. Danielle koest voor de Strawberry Cheesecake Buttermilk Pancakes with Whipped Topping en Sander voor de Strawberry Banana Buttermilk Pancakes.

shapeimage_2


Na dit stevige ontbijt gaan we naar Downtown Disney om nog eventjes te shoppen voordat Typhoon Lagoon om 10 uur opent. We maken de officiële ropedrop/opening van World Of Disney mee en Danielle vind nog een kleine Dumbo knuffel met kerstmuts dus die kan mooi mee de auto in.

We zijn om 5 voor 10 bij Typhoon Lagoon en maken ook hier de park opening mee. Snel een plekje gezocht bij het Typhoon Lagoon en op pad naar de Castaway Creek om te dobberen in een bandje, heerlijk zo een Lazy River.

shapeimage_14
shapeimage_3


Na een tijdje rustig dobberen komen er meer en meer mensen in het water en gaan wij eruit om een aantal glijbanen af te glijden. We beginnen met glijbanen waar je met een rubberband af moet de Keelhaul Falls en de Mayday Falls. Daarna gaan we samen in de Family Raft  Gangplank Falls, hier ga je met de hele familie in 1 (grotere) band.

Dan zie ik nog de Storm Slides maar die ziet Danielle niet zo zitten. Ik besluit ze toch eventjes te proberen, dit zijn glijbanen zonder band en niet zo bijzonder als de andere glijbanen. Dan lopen we verder door het park.

Ik wil graag in de Crush 'n’ Gusher maar Danielle ziet dit nog niet zo zitten. Maar bij het begin van de wachtrij heb ik haar overtuigd, er lopen immers ouderen en hele jonge kinderen de rij in. Dan moet het meevallen. Het enige dat ik weet is dat dit een glijbaan is waarbij je niet alleen naar beneden maar ook omhoog glijdt. Snel zal het dus wel zijn.

shapeimage_4


Eenmaal boven met band is er geen weg meer terug en zal Danielle wel naar beneden moeten. Uiteindelijk valt het hartstikke mee en gaan we ook van de andere 2 glijbanen af waarbij de laatste de heftigste was, ik werd aan het einde bij het in het water komen gelanceerd en kom incl. filmende fotocamera plat op mijn buik terecht. Danielle krijgt het halve zwembad aan wat binnen kortom, tijd om even wat rustigs te gaan doen.

shapeimage_5


We gaan het Typhoon Lagoon in om de reusachtige golven mee te maken. Na minstens een half uur gewacht te hebben waren de golven niet veel beter als in een gemiddeld Center Parcs zwembad. Maar toch wachten we nog even. En dat was maar goed ook want al snel begonnen de golven minstens 10 stuks gigantische golven hebben we over ons heen gekregen voordat we het water verlaten. Wat geweldig is dit zeg, dit was het wachten in de brandende zon zeker waard. Of Danielle daar nu nog zo over denkt weet ik niet want haar schouders zijn flink rood geworden.We vinden Typhoon Lagoon een geweldig park maar Blizzard Beach net wat leuker. Daar gaan we dus ook nog een keer naar toe deze trip.

Na het zwemmen gaan we even terug naar het hotel om ons op te frissen. Al snel rijden we dan naar de Florida Mall waar we lunchen bij de Subway. Sander haalt dan een Frappuccino bij de Starbucks en Danielle een Smoothie bij Tropismoothie.

Na deze korte lunch bezoeken we een paar winkels waaronder de Disney Store en weer vindt Danielle een klein Dumbo knuffeltje, nummer 2 van de dag dus! Dan de Lush waar Danielle een bodylotion met koelend effect koopt voor haar kreeftrode schoudertjes. En daarna volgt de Apple Store waar ik iLife '11 koop. Scheelt mooi 18 Euro in vergelijk met de Europese Apple Stores. Ook bekijken we de Apple TV, de Magic Trackpad en de MacBook Air. De eerste 2 dingen zie ik al bij ons thuis staan.

Na de Apple Store bezoeken we Macy's waar Danielle Tommy Hilfiger Jeans vindt voor een superprijs, daar gaat dan ook nog 10% korting vanaf omdat we niet uit de USA komen.

Hierna besluiten we om naar de Premium Outlets te rijden.
We weten namelijk dat in de al bestaande Premium of in de vroegere Prime Outlet Mall een Ugg winkel zit waar Danielle wil kijken. Helaas voor Danielle belanden we in 'verkeerde' outlet maar een bezoekje aan de Tommy Store helpt ons gelukkig weer van wat dollars af, zonde om ze weer mee naar huis te nemen.

Dan is het tijd om wat te eten en we kiezen weer voor een Chick-fill-A, dit keer op de route van de Premium Outlets naar Magic Kingdom. En dit is precies tegenover ons hotel. Dan kunnende mooi de aankopen alvast naar de kamer brengen voor we naar het park vertrekken.

Daarna rijden we snel naar het Ticket & Transportation center om te parkeren en met de Monorail naar het park te rijden. Maar helaas is de Monorail even stuk dus mogen we eerst 20 minuten op een boot wachten. Uiteindelijk zijn we om 19 uur in het park en kunnen we nog precies een plekje opzoeken voor de Main Street Electrical Parade.

We zitten vooraan in Frontierland zodat we de videocamera op het kleine statische op de grond kunnen zetten en ik met de Canon foto's kan maken. Danielle kan dan voor het eerst genieten van de mooiste lichtparade die er bestaat. Hoewel de Dreamlight Parade in Tokyo ook erg mooi is, maar die heeft ze ook nog niet gezien. Ik heb ze inmiddels alle 4 al eens gezien maar de MSEP was al erg lang geleden.

shapeimage_6
shapeimage_7
shapeimage_8
shapeimage_9
shapeimage_10
shapeimage_11
shapeimage_12
shapeimage_13


Na de parade is het al kwart voor 9 en wachten we natuurlijk nog op Wishes. Dit is de eerste keer dat ik deze show zie zonder camera in de hand. Prachtig.

Na de show wachten we tot de grootste drukte uit het park is voordat wij naar buiten lopen. Helaas hebben we nog niet lang genoeg gewacht want er staan, zoals gewoonlijk, gigantische rijen bij de Monorail en de veerboten. We besluiten terug de Monorail te nemen. De rij loopt eigenlijk snel door en ik tik op de iPhone alvast het verslag van deze dag. In de Monorail leg ik er de laatste hand aan zodat ik het in het hotel gelijk online kan zetten.

In de kamer installeer ik dan nog iLife '11 en knip en plak ik dit verhaal in iWeb zodat ik het snel kan uploaden. Allemaal zo gebeurd in deze digitale wereld.

Dan moet ik natuurlijk eventjes de nieuwe Trailer functie in iMovie ’11 uitproberen. En laat ik daar nu geweldig beeld-materiaal voor hebben geschoten in Typhoon Lagoon. Het resultaat staat een stukje naar boven al als embedded YouTube filmpje.

Rond de klok van 1 gaat ook bij mij het licht uit, Danielle slaapt dan al meer dan een uur.

Nog een leuke mededeling voor de mobiele volgers ik ben tijdens deze trip ook te volgen via FourSquare onder mijn volledige naam (Voor- en Achternaam)! Ik probeer overal waar ik een internet connectie (Wireless LAN) heb in te checken. Helaas lukt het niet overal maar in ieder geval al op veel meer plaatsen als vorig jaar.


Fantasmic...

Ook vandaag weer een update van de blog. Vanmorgen wederom 'klachten' dat reageren niet lukt. Ben daarom iets eerder actief geworden om uitte zoeken waar dit probleem zou zitten. Het aparte is dat met mobiele apparatuur (iPhone, iPad, enz.) geen probleem was maar wel met Mac's en PC's. Tussendoor werden we nog even geblokkeerd door de Internet Provider van het hotel vanwege teveel uploaden. En na een uurtje en chatten met een Apple medewerker en het volledig uploaden van de site (~700 Mb) lijkt het probleem opgelost te zijn.

Na even snel te douchen vertrekken we om kwart over 10 uit het hotel. De eerste stop is de Dunkin' Donuts waar we een 1/2 Dozen Donuts bestellen. Die eten we even op voor we naar EPCOT vertrekken.

shapeimage_2


Eindelijk een rustige dag in EPCOT als we Tourguide Mike moeten geloven. En hij heeft gelijk het is erg rustig. We beginnen met het halen van een Fastpass voor Soarin' want 50 minuten wachten vinden we te lang. Dan stappen we snel Living with the Lands binnen want daar kunnen we direct het bootje in.

Na deze leerzame tour lopen we door naar Captain EO! Geweldige attractie ondanks dat deze bijna 25 jaar geleden voor het eerst te zien is. Er zijn nu volgens mij wel effecten toegevoegd zoals de bewegende zaal en het niezen. Maar eerlijk gezegd ben ik daar niet helemaal zeker van want het is erg lang geleden dat ik de show in Parijs gezien heb.

Hierna kijken we eventjes bij Dr. Nigel Channing en Figment! En alles spreekt weer tot onze verbeelding. Jammer rijden we ook dit keer niet bij het smaak en voel laboratorium naar binnen, volgende keer weer een kans.

Het is nu net 12 uur dus kunnen we nog even naar The Seas with Nemo and Friends om samen met Marlin wat avonturen te beleven in de oceaan. Een lekker verfrissing met dit warme weer.

Na 15 minuten staan we weer buiten en zijn we nog steeds 45 minuten te vroeg voor de Soarin' FastPassen. We hebben allebei dorst dus gaan we even wat drinken. En waar kan dat nou beter als in het VIP Center Base21 van mijn werk en wederom herkent de gastvrouw ons, aardige vrouw. Daar krijg je gratis drinken en ook nog eens een wachtrij vrije entree in Spaceship Earth. Erg belangrijk op een dag als vandaag. En we kwamen nog een foto van bekende tegen!

shapeimage_3


Als we weer terug zijn van onze reis door de tijd begeven we ons in de richting van Soarin' om onze FastPass te verzilveren. We hebben geluk wan we zitten frontrow, helaas niet in het midden maar in ieder geval geen voeten in het zichtveld.

Na Soarin' lopen we naar Mission: Space om even te trainen voor de reis naar Mars. Danielle is geslaagd als Commander en ik mag mee als Engineer. Na deze belangrijke missie gaan we naar Testtrack, bij Testtrack staat een rij van 30 minuten maar wij hebben bij het verlaten van Base 21 een VIP-Pass voor deze ride gekregen. Dus binnen 10 Minuten zijn we weer buiten.

Dan willen we wat gaan eten en laat daarvoor Epcot nu de uitgelezen plek zijn in deze tijd, het is namelijk Food & Winehouse Festival. Dan staan er door heel World Showcase kraampjes met eten en drinken uit verschillende landen. En dan niet alleen de landen die een eigen paviljoen hebben maar ook België, Zuid-Korea, Chili, Singapore, Griekenland, Australia en nog een aantal andere.

shapeimage_4shapeimage_5


Dus keuze genoeg en wat zou nu onze eerste stop zijn? Juist, Duitsland! We kiezen voor een Laugenstick met een mega Nürnberger (worstje) een Breze en drie Duitse biertjes. Heerlijk met dit weer.

Na dit opgegeten te hebben vervolgen we onze weg in de richting van Japan en bestolen nog California Sushi Rolls. Deze waren erg lekker. En ik kon het bij het kraampje van België niet laten Hoegaarden te bestellen. We maken dan nog het rondje af en begeven ons naar de uitgang.

shapeimage_6


Het is dan nog erg vroeg maar we willen beide graag bij Wendy's eten. De eerste burgers van de vakantie. Goed volgehouden van ons toch? We kiezen voor een Large menu want daar zit een liter drinken bij en dat kunnen we wel gebruiken. Na het eten twijfelen we wat we daarna nog gaan doen. Gaan we naar de Publix en dan in het hotel zwemmen of gaan we naar Fantasmic! Dit is een van de 3 avonden dat wij tijdens ons verblijf deze prachtige show zouden kunnen zien.

Het wordt Fantasmic! We rijden dus naar Disney's Hollywood Studio's en kunnen mooi in het eerste vak parkeren. Dan kunnen we later mooi te voet naar de auto mocht het druk zijn bij de trams. De trams zijn hier ook al voorzien van deurtjes overigens. Erg praktisch vindt ik het niet maar het ziet er wel een stuk veiliger uit.

Eenmaal in het park lopen we naar Animation Courtyard om bij Lotso te gaan kijken. De rij is echter wat aan de lange kant en we blijven enkel kijken naar wat voor streken hij met andere uithaalt. Grappige character is dit.

Al snel is het nog 90 minuten voor Fantasmic! begint dus gaan we op pad naar het Amfitheater en we kunnen gelijk naar binnen. Er is nog plek zat maar dat is na 45 minuten wel anders, het hele theater is vol. De 45 minuten zitten we ook nog uit met wat waves en geklap. En dan begint de show. Even mooi als altijd, ik maak nog enkele foto’s maar dat zijn niet de mooiste. Erg lastig om goede foto’s te maken als die Characters niet stil blijven staan. 

shapeimage_7
shapeimage_8
shapeimage_9
shapeimage_10
shapeimage_11
shapeimage_12


Dan na de show snel het park uit. Het is even kiezen lopen we naar de auto of nemen we de tram. Bij de tram moeten we zeker tot de volgende tram wachten voor we in kunnen stappen dus lopen we. We zijn bijde auto als de eerste tram net voorbij komt rijden dus een goede keuze.

We rijden dan naar de Publix op de Vineland Ave. Daar doen we wat inkopen en op de terug rijden we langs de Starbucks vlakbij ons hotel om via de Drive Thru een lekkere Frappuccino Double Chocolate Chip Venti te bestellen. Dan rijden we door naar het hotel. 

Morgen mag ik vroeg opstaan want ik wordt door een collega van mijn werk opgehaald voor een rondje backstage bij waarschijnlijk Universal en misschien weer Disney.


Veel bespaard...

Vanmorgen begon de dag vroeg. Gisteren hebben we wat voor het ontbijt gekocht bij de Publix dus dat opgegeten en onder de douche gesprongen om stipt 7:30 am in de Lobby te zijn. Hier wordt ik opgehaald door een collega.

Vandaag wordt het ‘werken’. We vertrekken naar de Universal Studio’s waar we een meeting hebben met een aantal mensen. Ook mag ik daar het park in lopen zonder entreekaartje en zo loop ik om 7:45 door het park. Het park is dan overigens al geopend voor hotel gasten. En Harry Potter World is echt fantastisch gethemed, dit is vergelijkbaar met Tokyo DisneySEA zo gedetailleerd. Er zijn veel hidden secrets te vinden en even zoveel mooie verhalen, maar die kan/mag ik helaas met niemand van jullie delen. Veel heeft overigens ook met de laatste twee films te maken.

shapeimage_9
shapeimage_2


Na afloop van de besprekingen kijken we dan naar Harry Potter and the Forbidden Journey. Ik mag via een speciale ingang naar binnen om zonder wachten in te stappen. De ride is in 1 woord GEWELDIG!!!! Onderweg komen we even vast te zitten op het punt waar men zegt op zijn kop te hangen. Dit lijkt zo maar is niet het geval je ligt in de rijd maximaal op de rug. Elk ander gevoel is verbeelding.

shapeimage_3


Na dit harde werken vertrekken we bij Universal en wordt ik teruggebracht naar het hotel. Met mijn collega spreek ik volgende week nog een keer af om wat details door te nemen. Leuk om met je werk zo dicht op het nieuws te zitten en actief te mogen meedenken.

Danielle heeft de ochtend iets anders doorgebracht. Ze heeft wat langer in bed gelegen en is net voor openingstijd naar de Premium Outlets aan Vineland Ave gereden. Dat is bij ons om de hoek en je zou het makkelijk kunnen lopen maar met onze Jeep Liberty is het veel leuker!

Nadat ik Danielle heeft gebeld komt ze terug naar het hotel om mij op te halen. En dan blijkt at ze gewoon al meer dan $90 Dollar heeft gespaard. Dan smeden we de plannen voor de rest van de dag. We willen allebei eigenlijk een keer naar een andere Mall en we rijden naar de Altamonte Mall in Altamonte Springs, ongeveer 25 Mijl van ons hotel.

Dit blijkt een erg leuke Mall te zijn en sparen er nog wat geld bij Victoria Secrets en Macy’s. Bij Macy’s zijn de korte broeken zelf voordeliger als in de Outlet Malls. Bij de Apple Store kopen we Apple Care voor de MacBook Pro en besparen zo flink ten opzichte van de Europese prijs ($ = €). We lunchen hier bij Maki of Japan. Danielle gaat weer eens voor Sushi en ik kies voor Chicken Teriyaki met Noodles.

shapeimage_4shapeimage_5


We kijken nog even bij het AMC Theater voor een leuke fim maar die zijn pas 2uur later weer aan de beurt dus besluiten we om naar de Mall at Millenia te gaan. Het is al best druk op de I4 maar we rijden eigenlijk zonder vertraging de parking op.

In de Mall at Millenia drink ik een Frapuccinno Java Chip en Danielle kiest voor een Chocolade Milkshake bij Chick-fill-A. Daarna lopen we door de Mall en kijken bij de gebruikelijke winkels binnen. Bij Bloomingdales kopen we nog niets maar hier komen we zeker nog een keertje terug. Bij de Macy’s koopt Danielle dan nog een spijkerrok en maken we weer gebruik van korting op korting. Heerlijk zo shoppen. Hier blijken de door mij gekochte korte broeken in Altamonte overigens 20% minder afgeprijsd te zijn.

Dan is het al bijna 18 uur en besluiten we eens bij de Applebee’s in het hotel te eten. Het is nog niet druk en we kunnen gelijk aan tafel. We hebben geluk want het is Happy Hour dus Danielle besteld 2 Cocktails en ik 2 Bud’s, rijden hoeft niet meer. Als eten wordt het een Zalm met friet voor Danielle en ik ga voor de 12 oz. New York Strip. Beide erg lekker.

shapeimage_6
shapeimage_7shapeimage_8


Dan delen we nog een dessert en daarna gaan we vroeg naar de kamer want we zijn allebei erg moe. Danielle valt bijna gelijk in slaap en ik werk de blog nog bij voordat ik ga slapen.

De dag was in ieder geval niet zo rustig als we bedacht hadden maar het was weer een heerlijke dag!


Nat dus nieuwe kleding...

Vanmorgen zijn we op het gemak opgestaan om om 9:15 richting Animal Kingdom te rijden. Voor we weg reeden heb ik nog eventjes met mijn pa gesproken via Skype, dat was wel fijn.

shapeimage_12


Animal Kingdom is volgens TourGuide Mike het rustigste park van de 4 maar op de parkeerplaats lijkt het redelijk druk te zijn. Zal wel iets met het prachtige weer te maken hebben, 30 graden en zonnig. Maar ja dat is het eigenlijk al heel onze vakantie. We rijden met hat trammetje het park in waar we als eerste richting Expidition everest lopen.

shapeimage_2


Onderweg stappen we echter al even bij Dinosaur binnen, geweldige attractie overigens en we kunnen eignelijk zo doorlopen naar de TimeRovers.

shapeimage_3


Na Dinosaur vervolgen we onze weg naar Expedition Everest. En hier is het iets langer aanschuiven, wel 20 minuten maar dat hebben we erg graag voor over.

shapeimage_4
shapeimage_5


Na een superritje lopen we richting de Kilimanjaro Safari. Ook hier weer lang wachten, 20 minuten. Het was ongeveer 12:00 als we in de wagen zitten en we hebben nog nooit zoveel dieren en van zo dichtbij gezien. We waren dit keer echt onder de indruk. De vorige keren was er veel minder te zien. We zien ook de beide baby olifantjes.

shapeimage_6
shapeimage_7
shapeimage_8
shapeimage_9
shapeimage_10


Nu hebben toch wel trek gekregen en besluiten we om bij Pizzafari een pizza te eten en wat te drinken. We kijken nog even in Camp Minnie of de rijen voor de characters meevallen maar het is best wel druk. We besluiten dan om richting huis te gaan want ondanks dat de dag nog jong is maar we zijn allebei moe.

En dan krijg ik het fantastische idee dat we wel eventjes in de rij kunnen gaan staan voor de Kali River Rapids. Deze waterattractie is voorzien van waarschuwingen als ‘You might get wet, you will get SOAKED!!!’. En ja, wij waren allebei doorweekt toen we uitstapten. Danielle was al Soaked bij het eerst mogelijke punt bij mij duurde het ietsjes langer maar daarom was ik ook wat natter.

shapeimage_11


Na dit natte avontuur zijn we naar de auto gegaan en terug gereden naar het hotel. We hebben toen een tijdje op de kmer gelegen/gezeten om uit te rusten. We waren allebei erg moe en ik ben zelfs in slaap gevallen, Danielle heeft E-Entertainment liggen kijken. Om ongeveer 17 uur zijn we dan naar de Prime Outlets gereden.

Bij de Prime Outlets hadden we 2 hoofddoelen de Uggs Store en de 7 For All Mankind Store maar beide viel tegen. Bij de Uggs Store was minder keus als bij de Journey’s, Walking Company, Bloomingdales en de Nordstrom uit de normale Malls en de prijzen waren hetzelfde. Ook bij 7 For All Mankind was er weinig te vinden.

Maar er is altijd nog Tommy Hilfiger waar ik een warm vest koop voor thuis in Duitsland waar we deze winter de -20°C vast weer halen en nog wat polo-shirts in standaard kleuren. En Danielle koopt nog een extra zonnebril bij de Oakley Store een Inmate Chrome met V28 Black Iridium lenzen en ik vindt daar nog een sjieke korte broek. Het shoppen is dus toch nog geslaagd.

Nu hebben we toch wel honger gekregen en we besluiten langs de Five Guys te rijden om hun Award Winning burgers te eten. En het smaakt heerlijk. Dan is het tijd om naar het hotel terug te gaan waar ik weer wat surf en de blog bij werk. Danielle kijkt televisie.


Roomservice en Halloween...

We raken er aan gewend, vanmorgen weer een rustig begin van de dag. Maar we moesten wel om 8:00 uur wakker zijn want we hebben een keer via de roomservice een ontbijt besteld. Dit komt dan bij Applebees vandaan. Daarvoor moeten we een kaart invullen en aan de deur hangen voor 1:00 uur ‘s nachts en dan komen ze vanzelf op de opgegeven tijd langs.

We hebben gekozen voor Jus d’Orange, bruin bood, scrambled eggs, bacon en koffie. En iets na 8 uur werd er aan de deur geklopt. Ik doe de deur open en daar staat Jack Sparrow met ons ontbijt klaar. Even vergeten dat Halloween hier meer is dan enkel een feestje in Disney. We komen er later op de dag achter dat overal wel mensen verkleed rondlopen, net Carnaval/Vastenavond in Brabant en Limburg.

shapeimage_2


Na dit ontbijt zitten we om 9:30 in de auto om te gaan shoppen. De eerste stop zijn de Outlets bij Lake Buena Vista, deze zitten in dezelfde straat als ons hotel, erg praktisch dus. Daar vindt ik nog een korte broek die ik nog niet had, heb er nu 13 bij en Danielle vindt het een beetje overdreven... Verder koop ik nog 2 polo-shirts en 2 truien, het is bij ons in Duitsland inmiddels al erg fris. Danielle koopt ook een trui. Bij de kassa vraag ik voor de grap eens om extra korting en zo waar krijg ik nog 10% extra korting op de al lage prijzen.

Na deze Outlets rijden we naar de Florida Mall en onderweg pikken we bij de Starbucks Drive-thru nog even een Starbucksje mee. In de Mall lopen en kijken we een beetje rond.  Zo komen we bij de Build-A-Bear shop, Macy’s, Lush, Victoria Secrets, Oakley, Dilliards, Nordstrom en natuurlijk de Apple Store. Ik vermaak me hier wel eventjes met de AppleTV en ben nu echt bijna zeker dat ik hem mee pak naar huis. Wel koop ik bij de Macy’s nog een knaloranje polo-shirt voor tijdens de Halloween party.

Na de Florida Mall gaan we wat eten bij de T.G.I. Friday’s aan de Sand Lake Road, hier zijn we om 2:30. Danielle kiest voor zalm met een steak en ik ga voor een half rack ribbetjes met steak. Het eten is wel lekker maar de bediening laat te wensen over. Na 20 minuten pas te drinken, refill moesten we naar vragen. Kortom voor het eerst deze vakantie slechte bediening en daar is de fooi ook naar, minder dan 15%.

Na deze lunch rijden we langs de Loop een winkelcentrum aan de HW192 omdat daar een Partycenter zit. isschien kunnen we nog iets leuks voor de Halloween party vinden maar het assortiment valt tegen en de wachtrij bij de kasse is te lang naar onze zin. We rijden dan door naar het hotel waar we eventjes de aankopen wegbrengen.

Dan is het tijd voor het event. Bij het oprijden van de parking is er al te zien dat het event is uitverkocht en overal waar je kijkt staat dit vermeldt.

shapeimage_21
shapeimage_3


Het event begint pas om 19:00 uur en wij zijn voor 18:00 al in het park. We besluiten dan om eens een rondje te lopen langs alle versieringen. Eigenlijk is het park in Parijs veel mooier aangekleed dan Magic Kingdom hier. Maar hier is de sfeer toch beter en dat komt misschien wel door Toon Town waar je gewoon blij van wordt.

shapeimage_4


De eerste mensen zitten al klaar voor de parade maar wij besluiten nog eventjes It’s a small world te doen. Hier is de wachtrij geheel veranderd, wat vroeger de instapkant was, is nu de utistapkant en vice versa.

shapeimage_5


Na It’s a small world wil ik toch alvast in een rij gaan staan. Danielle verklaard me eerst voor gek maar heeft later door dat het in verband met de drukte zeker zin maakt om voor de 7 dwergen vantevoren aan te schuiven. In totaal wachten we net een uur voordat we aan de beurt zijn en de foto was het wachten zeker waard.

shapeimage_6


Na deze foto lopen we naar Central Plaza om de Villains Mix & Mingle te bekijken. Dit is een korte show waarna de Villains het park inlopen. Deze show wordt vanavond 4 keer opgevoerd. Na deze show zoeken we in Frontierland een mooi plekje op voor de parade. We staan 2de rij en kunnen redelijk goed foto’s maken en Danielle filmt de parade. Wat zijn die special event parades toch mooi in Walt Disney World.

shapeimage_7
shapeimage_8


Na de Parade lopen we langs de eerste Trick or Treat standjes om snoepgoed op te halen. Het is een mengelng van Twix, Chocolade, Skittles, lollies en nog veel meer en op tientallen locaties door het park zijn deze te vinden.

shapeimage_9
shapeimage_10
shapeimage_11shapeimage_12
shapeimage_13

shapeimage_15

Na de eerste parade is het dan tijd voor Hallo-wishes, de speciale vuurwerk show.Na afloop van het vuurwerk merken we dat het al rustiger wordt in het park en we besluiten dan om foto’s voor de photopass te gaan maken. We beginnen met Tarzan, Jane en Terk.Daarne volgen nog Alladin, Jasmine, Abu en Genie.Dan stappen we nog The Haunted Mansion binnen. Hier raken we kort in gesprek met een vrouwelijke geest met een geweldig gevoe voor humor. De rit was echt geweldig met super geschminkte en in hin rol zittende castmembers. Ook maken we nog wat foto’s met geesten en met de koets van Cinderella.


Dan sluiten we aan in de rij voor Mickey en Minnie. Voor Donald en Daisy Duck zijn we net te laar maar we vinden nog wel de Mad Hatter langs de Mad Hatter Trick or Treat route.Met 2 volle tassen snoepgoed verlaten we o iets na 12 uur het park. Dit event was het xtra geld weer meer dn waard. Dit net als met de vorige 2 events waar we bij waren. We hopen dat ons kerstevent weer minstens net zo leuk wordt.

Maar nu is het eerst slapen!


R
elaxing en shopping...

Na de Halloween Party van gisteren hebben we vandaag een rustige morgen ingepland. We hebben tot een uur of 12 op de hotelkamer doorgebracht voordat we op pad gingen.

toen we vertrokken zijn we eerst gaan tanken met de Jeep. De auto blijkt na wat omrekenen 1 liter per 7,1 kilometer te gebruiken. Niet echt zuinig dus maar met de benzineprijzen hier is het elke keer weer een groot feest om te gaan tanken. We betalen per Gallon $ 2,67, een Gallon is ongeveer 4,5 liter.

Na het tanken gaan we lunchen en dit keer oden we dat bij de Firehouse Subs. Danielle kiest hier voor de Engineer Sub en ik voor de Firehouse Hero Sub. Beide erg lekker maar ook erg veel. Na de lunch hebben we dan ook geen trek meer en zitten we overvol.

Dan rijden we naar de Orlanddo Square Fashion Mall. En dit is een grote tegenvaller. De enige interessante winkels zijn de Macy’s en de Victoria Secrets maar deze hebben een beperkt assortiment. We zijn dan ook snel weer vertrokken naar de Mall at Millenia.Bij de Mall at Millenia zijn we naar Starbucks gegaan voor de gebruikelijke koffieshot voor mij en voor Danielle een Passion Fruit Iced Tea Lemonade. Na het drankje en wat facebooken, foursquaren en het Eurpese nieuws gelezen te hebben bezoeken we de Victoria Secret’s Store. Hier hebben ze echter niet wat we zoeken.

Maar gelukkig heb ik bij de Apple Store wel geluk en koop ik eindelijk de AppleTV. Na lang wikken en wegen vind ik de € 45,00 Euro die dit apparaatje hier voordeliger is wel zo interessant dat ik dan in Duitsland wel naar een ander kabeltje ga zoeken. Voor iedereen die niet weet wat de AppleTV precies is heb ik onderstaande plaatje toegevoegd:Na dit korte bezoek gaan we verder naar de Florida Mall om daar bij de Victoria Secret’s te kijken. En daar heeft Danielle wel geluk. Ze loopt dan gelijk nog eventjes bij de Lush binnen en koopt daar ook weer iets voor in de badkamer.

Dan zijn we beide erg moe en besluiten om de avond in het hotel door te brengen waar Daantje kijkt naar E! Entertainment met allerlei reality shows en ik me met de website bezig hou.

Het zal wel zijn opgevallen dat er geen eigen gemaakte foto’s bij deze post zitten, dat klopt we hebben we geen gemaakt.


U
niversal Parks...

Vandaag zijn we voor de verandering weer eens vroeg wakker geworden. We hadden hier dan ook een hele goede reden voor want vandaag zou het een dagje Universal parken worden. We hebben namelijk 2-Day 2 Park tickets gekocht voordat we naar de USA vertrokken.

Om 8:40 zitten we in de auto en halen we eerst nog Starbucks bij ons in de straat. En dan rijden we door naar het park. Iets na 9 uur staan we in de rij van de parking en we kunnen parkeren in de King Kong sectie op de begane grond. Het lijkt ook niet extreem druk te zijn.Dan kiezen we ervoor om de kaartjes op te halen bij de Will Call booths at Islands of Adventures. Dit lukt allemaal vlekkeloos, eventjes de creditcard door de gleuf halen en je confirmation nummer ingeven en de kaartjes komen uit de automaat. Dan gaan we het park in.We zijn eigenlijk zonder plan naar Universal gereden en besluiten ter plekke eens te gaan kijken bij The Wizarding World of Harry Potter. En het is hier in vergelijk met de rest van het park erg druk. Maar de wachtrij van Harry Potter and the Forbidden Journey is niet extreem lang, slechts 60 minuten volgens de bordjes.
We sluiten aan en na ongeveer 45 minuten lopen we Hogwarts weer uit. Danielle is helemaal onder de indruk ondanks alle positieve dingen die ik al had verteld. De ride is een te beschrijven als een combinatie van Soarin’ en de RoboSim simulators in Innoventions in Epcot. Maar echt vergelijkbaar is hij met niets anders. De thematisering is zo gedetailleerd, dit moet je met je eigen ogen zien. Op dit moment is HP World nog wel wat klein maar door hett gigantische succes zal hier op den duur wel verandering in komen.

shapeimage_5


Na deze ride lopen we naar Marvel Super Hero Island om even The Amazing Adventures of Spider-Man te doen alvorens we het park verlaten voor een bezoek aan de Universal Studio’s. We wisselen van park omdat het vandaag relatief slecht weer is en er in Universal Studio’s in tegenstelling tot Islands of Adventures geen water attracties zijn.

In de Universal Studio’s hebben we echter gelijke en teleurstelling te verwerken want de Hollywood Rip Ride Rockit blijkt nog niet voor het publiek geopend te zijn, misschien zou dit vandaag nog wel gebeuren. Dus wie weet...

We besluiten dan bij Twister... Ride It Out naar binnen te lopen om vrijwillig een Twister over ons heen te laten komen. Daarna lopen we naar de Revenge of the Mummy, wat een geweldige ride blijft dit toch. Na deze ride zien we dat de Hollywood Rip Ride Rockit voor bezoekers is geopend, we kijken elkaar aan en lopen direct naar deze attractie.

shapeimage_7


Bij aankomst blijkt de wachtrij slechts 25 minuten te zijn. Snel de tas in een (gratis voor de duur van de wachtrij/ inkl. ride) locker en de rij in. We hebben geluk want het koppel voor ons durft niet voorin te zitten en dus mogen wij voor, frontrow in deze coaster is echt geweldig. het moment dat je voor het eerst naar beneden gaat is geweldig, het niet hebben van schouderbeugels maakt de ride nog beter. 

Na deze geweldige ervaring zien we dat de wachttijd al verdubbeld is. We lopen nu even wat door het park en besefen we dat de Universal Studio’s eigenlijk een erg leuk park is, dit in tegenstelling tot de ervaring die we in 2008 hadden. Het park deed toen sfeerloos aan, we denken dat dit komt doordat er nu meer bezoekers zijn.


We besluiten wat te gaan eten bij Richter’s Burgers Co. waar Danielle kiest voor een Chicken Breast Salad en ik voor een Chicken Breast sandwich met fries. Na gegeten te hebben zien we dat het geregend heeft, niets van meegekregen. We vervolgen onze weg en zien dat het bij Disaster! erg druk is, 30 minuten wachten. We lopen dan door naar de Men in Black Allien Attack maar passeren deze om eerst aan te sluiten bij The Simpsons Ride. En dan begint het te regenen, niet echt hard maar je wordt er wel nat van.

The Simpsons Ride is nieuw voor ons want deze werd in 2008 pas voor het eerst geopend. Wat een geweldige simulator vol met grappen. Erg leuk gedaan. Het regent nog steeds en dus is het tijd om de Men in black te gaan helpen, Danielle haalt hier een mooie score van 205.000 punten, niet slecht.

Na de Men in Black lopen we naar E.T. Adventure om samen met E.T. zijn planeet te letten. Ondanks de achtervolging fietsen we met zijn allen het heelal in en komen we op tijd bij E.T. zijn planeet. Met een feeste sluiten we de ride af. Helaas regent het nu nog wat harder, we besluiten naar Terminator 2:3-D te lopen. Daar moeten we nog 25 minuten wachten op de volgende show maar door de regen is dat geen probleem.

Deze 3-D film gecombineerd met veel effecten en echte acteurs in de zaal maakt dit een geweldige attractie. Maar als de show is afgelopen regent het niet meer zachtjes. We besluiten dan nog maar een andere indoor attractie te doen en onder luifeltjes en door winkels komen we bij de ingang van Shrek 4-D aan. Blijft een grappige show maar de herhalingsfactor is niet zo groot. Na de show regent het nog steeds hard.

We lopen dan langs Jimmy Neutron’s Nicktoon Blast en besluiten hier ook maar even binnen te stappen, er staat geen wachtrij en het is nog net te vroeg om te gaan eten. Na de vogeltjesdans te hebben gehoord besluiten we dan het park te verlaten. We proberen door de regen te lopen maar daarvoor regent het te hard. We kopen dus een paraplu om een beetje droog door te kunnen lopen.En dan is het tijd voor avondeten. Danielle heeft het er sinds 2008 steeds weer over, eten bij Bubba Gump’s Shrimp Co. We besluiten dan om te vragen of er nog een tafeltje beschikbaar is en we hebben geluk er zit nog niemand binnen. We mogen in een Booth zitten. Bubba Gump’s Shrimp Co. is een restaurant wat voorkomt in de film Forrest Gump, deze heeft Danielle een aantal keer gezien (Meer dan 10x).
Deze restaurantketen is begonnen naar aanleiding van de succesvolle film. Het hele restaurant heeft verwijzingen naar de film en de bediening stelt ook film gerelateerde vragen. Zoals wie zijn de 3 beste vrienden van Forrest, welke sporten heeft hij beoefent, wat zei zijn moeder altijd over het leven?  Danielle weet alle antwoorden zo op te noemen.
De ober verteld dat gasten hun ook vragen stellen en dat ze altijd antwoord weten, Danielle heeft daarna zijn dag verpest want hij wist een antwoord op haar vraag niet ondanks lang nadenken. De vraag was: Wat zegt Forrest als hij klaar is met het vertellen van een verhaal? Doe jullie best, we zullen bij genoeg animo morgen het juiste antwoord plaatsen.
We besluiten om uitgebreid te eten en beginnen met een Traditional Shrimp Cocktail met 10 gigantische garnalen. Voor het hoofdgerecht kiest Danielle voor de Shrimper’s Heaven een gerecht met Coconut Shrimp, Chilly Shrimp, Fried Shrimp, Tempura Shrimp, Fries en verschillende dips. Ik kies voor een hoofdgerecht zonder vis en ga voor de Dixie Style Baby Back Ribs. Beide erg lekker. Als Dessert gaat Danielle voor de Chocolate Mud pie, een gigantisch dessert met vanille en chocolade ijs vol met Snicker chunks. Ik kies voor de Key Lime Pie, een heerlijke citroen-kwark taart punt.

shapeimage_20

shapeimage_22

Volgegeten verlaten we dan Bubba Gump en gaan we naar de auto, het is dan inmiddels droog dus kunnen we nog mooi wat foto’s maken van de buitenkant.
We besluiten het vandaag weer niet te laat te maken want morgen is de Space Shuttle launch.

Helaas komen we er later achter de de launch weer een dag is uitgesteld. Dit keer in verband met een extra controle van de motor. We bekijken morgen wel wat we dan gaan doen, waarschijnlijk de Hollywood Studio’s of Magic Kingdom.


H
ollywood Studio’s en Magic Kingdom...

Vanmorgen zijn we zonder wekker opgestaan want we hadden niet echt plannen. Toch willen we op tijd uit de hotelkamer zijn want vanwege de verbouwingen in het hotel werd de stroom van 10:00 tot 16:00 afgesloten. We waren om 10:03 uur nog in de kamer maar toen werd alles donker TV uit, licht uit en Wireless Hotspot weg, :-( Genoeg reden om weg te gaan.

De eerste stop werd de Starbucks in de straat waar we eventjes wat eten, wat drinken en wat surfen op het internet. En dan gaan we naar Disney’s Hollywood Studio’s, daar zou het vandaag niet al te druk moeten zijn volgens TourGuide Mike.En op Toy Story Mania na had Mike weer gelijk. Bij de meeste attracties die we wilde doen stond er geen wachtrij, ideaal dus. We beginnen met kijken bij Toy Story Mania maar daar staat een rij van 70 minuten en de fastpassen zijn weg. Niet zo erg de attractie hebben we deze vakantie al een keertje gedaan. Dan wordt het The American Idols show.We weten trouwens niet echt wat we van Idols moeten verwachten maar het is leuker als we dachten. De hele dag door kunnen bezoekers een pre-auditie doen om te kijken of ze acceptabel kunnen performen. Bij ons is dit een tweeling die afzonderlijk optreed en een 20’er uit Schotland. Alle drie niet echt talenten maar het is ook weer niet heel slecht. De Schot wint. De jury vinden we overigens een beetje tegenvallen, daar hadden we meer van verwacht.Bij het naar buiten lopen bij Idols zien we dat er mensen bij Indiana Jones, een stuntshow, naar binnen lopen. Dat is altijd leuk om te zien. Hier zitten goede stunts in en de show wordt op Amerikaanse wijze gepresenteerd, erg enthousiast waardoor het publiek link meedoet.

Na Indiana Jones lopen we naar The Voyage of the Little Mermaid, hier is het gelijk doorlopen naar de show ruimte. Ik probeer hier binnen wat foto’s te maken en ik denk dat het, gezien de slechte omstandigheden (donker, wisselende hoeveelheid/sterkte van het licht) toch aardig gelukt is.


Na deze show lopen we naar het Animatie gebouw waar we samen met Lots-o-Huggin’ uit Toy Story 3 op de foto gaan. Wat een te gekke character is dit zeg. Na de korte fotoshoot hebben we beide toch wel trek gekregen en ik stel voor om te gaan eten bij 50’s Prime Time Café als er nog plek is.We hebben geluk we kunnen gelijk aan tafel. Dit is een jaren 50 stijl restarant waar de bediening erg streng is. Geen ellebogen op de tafel, je bordje leeg eten, blijven zitten tot iedereen aan tafel kaar is, enz. Erg leuk gedaan en de bediening zit goed in de rol. Onze serveerster blijkt de regels zelfs thuis in de opvoeding van haar kinderen op dezelfde enthousiaste wijze toe te passen.Na het eten kijken we nog een keer bij Toy Story Mania maar inmiddels is de wachtrij opgelopen tot 120 minuten dus dat wordt hem vandaag niet meer. We lopen dan door naar de Muppetsshow 3-D, een geweldige en humorvolle 3-D film gemaakt door en met de Muppets. Echt geweldig, deze show blijft leuk. Na de show besluiten we het voor gezien te houden in Disney’s Hollywood Studio’s en lopen we na een aantal PhotoPass foto’s het park uit in de richting van de auto.

shapeimage_9


Het valt ons overigens op dat het park langzaam in kerstsfeer komt. De versieringen hangen al, de boom staat al voor het park en de lichtjes van Osbourne, a Specatacle of Dancing Lights, dat op 8 november begint hangen al.We rijden dan naar Magic Kingdom, ook hier zou het volgens Mike rustig moeten zijn. En hier is het echt heel rustig. We beginnen in het park met de Jungle Cruise en na 5 minuten zitten we al in de tourboot. Sommige grappen blijven leuk, sommige grappen worden minder leuk en sommige grappen kan onze gids gewoon niet goed brengen. Maar het maakt de pret niet minder en we hebben nu voor de 4de keer het 8ste wereldwonder gezien, ‘the backside of water’.

Na de Jungle Cruise lopen we bij Pirates zonder wachten het bootje in. Deze ride blijft leuk. Na de Pirates is het tijd voor Splash Mountain en hier moeten we wel 10 minuten wachten. De vorige keer kwamen we hier droog doorheen dus nu zal het ook wel meevallen denken we. Het loopt echter anders, we zitten nog maar net in het bootje en we worden al direct zeiknat door de Splash van een ander bootje, erg fijn. Maar we zijn in de Happiest Place on Earth dus we blijven lachen.
Na Splash Mountain gaan we naar Mickey’s PhilharMagic en na 5 minuten wachten zitten we in de zaal. ook dit keer maakt Donald er weer een enorme puinhoop van. Tijdens de scene met Lumière kreeg ik zoals altijd trek in zoetigheid.

Na de show lopen wa door naar Tomorrowland. Het is dan inmiddels iets na 19:00 uur en we hebben dan nog een uurtje totdat Wishes begint dus we kunnen niet alle attracties doen. We kiezen ervoor om te beginnen met The Caroussel of Progress. Ik film dit stiekem want dit is een van onze favoriete rides, heerlijk die muziek die ze daar afspelen.

    There’s a great, big, beautiful tomorrow     Shining at the end of every day     There’s a great, big, beautiful tomorrow     And tomorrow’s just a dream away

    Man has a dream and that’s the start     He follows his dream with mind and heart     And when it becomes a reality     It’s a dream come true for you and me

    So there’s a great, big, beautiful tomorrow     Shining at the end of every day     There’s a great, big, beautiful tomorrow     Just a dream away

Na 20 minuten zitten in een ronddraaiend theater helpen we Buzz mee in zijn strijd tegen Emperor Zurg, dit keer heb ik eens meer punten als Danielle bij een ride en shoot attractie.Nadat we Buzz geholpen hebben stappen we in de PeopleMover van de Tomrrowland Transit Authority om bij te komen. Ook hier geen wachtrij en we stappen zo in voor een rustig ritje door Tomorrowland. Na deze rit is het nog maar 5 minuten voor Wishes begint.We lopen nog snel naar onze favoriete plek, de verhoging in de weg aan het einde van Main Street U.S.A. Tijdens Wishes probeer ik nog wat foto’s te maken en nieuwe dingen uit te proberen, ik denk dat het aardig is gelukt.

We verlaten snel het park en zitten in één van de eerste Monorails naar het Transit en Transportation Center, we hadden ook voor Epcot met Illuminations kunnen kiezen maar we voelden al nattigheid dus we gaan terug naar het hotel. We kunnen ook nog eens direct instappen in de tram en op het moment van uitstappen begint het harder te regenen. We lopen snel naar de auto en onderweg regen zelfs hard. We zijn dus net op tijd weg.

We rijden naar het hotel maar halen onderweg (overkant van het hotel) eerst nog eventjes Chick-fill-a Nggets to go om in de kamer op te eten. Nu begint het hier ook te regenen.

Voor als nog staat de Space Shuttle Launch gepland voor morgen maar door de het wisselvallige weer kan hij morgen nog op het laatste moment worden verzet naar bijvoorbeeld vrijdag. Kortom we weten nog niet wat we morgen gaan doen. Of het is Space Shuttle Launch, of het is voor niets naar Cape Canaveral rijden (last-minute change) of het wordt Epcot Center.

De vraag van gisteren is slechts door 1 iemand goed beantwoord en het was Mathé met ‘That’s all I’ve to say about that!’.


R
elaxen en inpakken...

Nee nee nee, we gaan nog niet naar huis. We wisselen morgen van hotel. Nog 1 nachtje slapen in ons geweldige en slechts $37 Dollar per nacht hotel en dan gaan we naar het Omni Championsgate Resort!

Vandaag is het slecht weer dus hebben we weinig gedaan. We wilden naar de Florida Mall en op weg daarna naar toe zijn we nog even uitgestapt bij de Premium Outlets voor korte br..., oh nee poloshirts. Ik scoor er weer 2 en dan rijden we door naar de Florida Mall.

Bij de Florida Mall aangekomen valt het op dat het erg druk is voor een normale donderdag en binnen valt dit nog meer op. We wilden wat gaan eten bij de Foodcourt maar de rijen waren echt extreem lang. Het blijkt dat door het slechte weer de Spaanstalige Disneygasten met zijn allen naar de Mall gaan om te shoppen. Daarom maar besloten om kort wat winkels in te lopen om daarna snel weer te vertrekken. Bij de Victoria Secret kreeg je een weekendbag bij je aanschaf dus dat was een stop waard, Danielle koopt verder nog poloshirts bij American Eagle Outfitters en dan gaan we maar weer weg.

We rijden dan naar een Cracker Barrel, hier wilde Danielle en keertje eten. De prijzen zijn goed, de hoeveelheid is goed de steak is echter niet zo goed als elders in Orlando. Maar toch voordelig gegeten. Nog even door de shop gelopen en leuke kerstspulletjes gezien zoals een dansende kerstboom en zingende knuffelberen. Maar we kopen niets.

shapeimage_2


Na het eten rijden we even langs de Wal*Mart voor wat lekker op de kamer vanavond. We lopen hier rond en kijken weer onze ogen uit naar de grote porties en hoeveelheden in de rekken.

Dan rijden we naar het hotel terug en pakken we de koffers in zodat we morgen snel klaar zijn. We gaan morgen namelijk naar Titusville voor de launch van de SpaceShuttle, tenminste dat hopen we. En we wisselen van hotel dus alle spullen moeten mee in de auto.


V
erhuizing...

Vandaag zijn we de dag extra vroeg begonnen om dat we een en ander op de planning hebben staan. Te beginnen met het verlaten van het Holiday Inn SunSpree hotel. Een gweldig hotel en dat hadden we door de slechte reviews op het web eigenlijk niet gedacht.

Om 8:30 uur rijden we weg bij dit hotel en besluiten om alvast bij het Omni at Championsgate Resort langs te rijden om daar onze koffers af te geven. We hebben namelijk geen zin om de hele dag met 3 koffers rond te rijden.Dat rondrijden is natuurlijk in Titusville want vandaag zou de Space Shuttle gelanceerd worden. Het weer is goed en op Twitter hebben we nog even gecontroleerd dat de er al is begonnen met het vullen van de External Fueltank. Kortom alles ligt goed op schema. Om kwart voor 9 zijn we bij het Omni at Championsgate resort en wat een geweldig en imposant hotel is dit. De luxe straalt ervan af en iedereen is er om ergens mee te helpen je auto parkeren, je sleutel bewaren, je koffers te tillen, je de weg te wijzen, je alles uit te leggen, enz. Misschien wel iets te luxe voor ons maar dat zullen we de komende dagen wel leren.

We zitten om stipt 9 uur weer in de auto naar Titusville. Daar aangekomen gaan we eerst even tanken en inkopen doen voor de dag bij de Wal*Mart. Om 11 uur rijden we dan op de US 1 en zien we in de verte, aan de andere kant van de Indian River de gebouwen van het Space Center al staan.We zoeken een mooie parkeerplek op en lopen naar wat andere mensen om te vragen of dit een goede plek is. Het is zelfs een hele goede plek maar er wordt ons gelijk verteld dat de lancering is uitgesteld in verband met een technisch probleem. Dat was toch wel even een teleurstelling na een uurtje autorijden horen dat er niets gebeurd. Er is dan nog de hoop dat de lancering maandag zal plaats vinden maar al snel komen we er via Twitter achter dat de eerst volgende poging pas 30 November zal zijn, erg jammer.

Na dit slechte nieuws tijden we dan maar naar de Merrit Square Mall, een Mall in Merrit Islands waar Danielle geniet van een ijsje en een mooie trui scoort bij de Macy’s. Die trui hebben we vandaag wel nodig want het is amper 20 graden buiten, sommige lopen hier zelf met winterjassen aan.Na dit korte shop-avontuur rijden we naar het hotel waar we dan om ongeveer 14:45 aankomen. De kamer is dan al klaar en we slapen op de 12de verdieping. We hebben een mooi uitzicht en kunnen in de verte Spaceship Earth, The Tower of Terror en het Swan & Dolphin hotel zien.Na een kort verblijf op de kamer lopen we een rondje door het resort. Wat is het toch prachtig had ik al verteld dat het erg luxe is? Nou dat is het, en zo stil ook. Echt een vakantieplekje. Na een rondje gelopen te hebben en de 2 zwembaden en de lazy river gezien te hebben besluiten we wat te gaan eten.

Danielle heeft trek in Olive Garden (Italiaans restaurant) dus laten we de TomTom de dichstbijzijnde opzoeken. Er zou er eentje moeten zijn aan de High Way 27 en dat is ongeveer 20 minuten rijden, goed te doen dus. Na ongeveer 20 minuten rijden en veel dingen gezien te hebben zegt de TomTom dat we de bestemming hebben bereikt. We kijken eerst rechts en zien een veld met sinasappelbomen, we kijken dan links en zien daar zelfs geen bomen enkel een kale lege vlakte. In ieder geval in de verste verte geen Olive Garden. We besluiten dan een andere op te zoeken en TomTom vind er eentje op de 192.

Op goed geluk rijden we er heen en hier is inderdaad een grote Olive Garden. We komen net op tijd want zodra we binnen zijn vormt er een rij en wij kunnen nog net direct aanschuiven. Wat een drukte echt alle tafels die we zien zitten vol.We kiezen voor de Breadsticks met Alfredo-saus (Italiaanse Tomatensaus) en de Lasagna Fritto (gefrituurde lasagna rollen) als voorgerecht. Het hoofgerecht wordt de Tour d’Italy, een combinatie van 3 gerechten (Italiaanse schnitzel, Pasta en Lasagna). Na het hoofdgerecht zitten we echt vol en een dessert gaat er niet meer in. We rekenen af en bij het naar buiten lopen zitten er wel 20 mensen te wachten op een tafeltje.Buiten horen we dan vuurwerk en het blijkt dat we redelijk dichtbij het magic Kingdom zijn want we zien ook Wishes in de lucht. We rijden echter snel terug naar het hotel. In het hotel aangekomen blijken we een voicemail bericht te hebben van Glenn, met Glenn gaan we morgen de SegWay tour door Celebration doen.

En vanuit onze kamer is Illuminations te zien, weliswaar in de verte maar toch. Danielle maakt hiervan een paar foto’s.Ik update dan nog de blog en dan kijken we samen nog wat TV voordat we in slaap vallen.


S
egway...

V
andaag een dag waar we al een tijdje naar uitkijken. De SegWay Tour samen Glenn. We hebben afgesproken dat Glenn belt als hij in de buurt is en hij is er perfect op tijd. We rijden dan samen naar Zetours, de firma die de SegWay tour verzorgt. Ze zitten op de 192 bij Mijlmarker 10.

Om 11 uur is ook de uitbater en de tourguide aanwezig. We krijgen eerst een korte briefing over hoe een en ander werkt, Danielle stapt als eerste op de SegWay en ze is een beetje nerveus, dit wordt echter al snel minder en al snel rijden we alle drie door het kantoor. Dan is het tijd om de straat op te gaan.

En dat is echt helemaal geweldig, de SegWay’s halen snelheden tot wel 12,5 Mijl/Uur. En dit is echt best snel. De SegWay’s wennen zo snel dat we lekker doorrijden en veel van Celebration zien. We touren tot ongeveer 13:00 rond en dan gaan we Glenn zijn auto naar zijn hotel brengen.
We hebben toch best redelijk honger gekregen en besluiten naar de Boardwalk te gaan en daar wat te eten. We vinden een broodje met een kipfilet wel lekker en al zittend in het zonnetje genieten we ervan. Na een paar uur gaan we weer verder op pad want we wilden nog wel wat rondkijken in een paar resorts.
We bekijken eerst het Swan & Dolphin Resort en daarna rijden we nog naar de Animal Kingdom Lodge. Dit is een erg mooi hotel met eigen savanne’s waar de dieren in rondlopen. Zo hebben de gasten vanuit de kamers zicht op de dieren.


Na het kijken naar de beestjes hebben we eigenlijk best trek gekregen. Vanavond wordt het de Outback. We gaan voor de Outback aan de 192. Het voorgerecht wordt een Bloomin’ Union, een gefrituurde ui met ene lekker sausje. Als hoofdgerecht kiezen Danielle voor Scampi’s met een 9 oz. biefstuk. Ik kiez voor een 14 oz. New York Strip. Erg lekker maar ik ben de enige die mijn bord leeg heeft gegeten. Voor een dessert is er bij niemand meer plaats dus gaan we naar het hotel.

shapeimage_5We zitten dan nog ene paar uur op de hotelkamer met zijn 3’en te praten over Amerika, Europa, verkiezingen, sociale systemen in de landen en nog veel meer. Erg interessant en ergens na 12 uur brengen we Glenn naar zijn hotel terug.

Morgen wordt het Epcot.


E
pcot met Glenn...

Na een late avond gisteren komen we deze morgen niet echt makkelijk uit bed. En zelfs met het ingaan van Daylight Savings Time komen we een kwartier te laat bij Glenn aan. Bij Glenn aangekomen besluiten we om bij een Dunkin' Donuts te ontbijten. We kiezen voor een half dozijn donuts.

Nadat we die opgegeten hebben rijden we naar Epcot want daar zou het niet druk moeten zijn volgens TourGuide Mike. Het ziet er op de parkeerplaats echter anders uit. Eenmaal binnen het park valt de drukte gelukkig mee, veel bezoekers blijken locals te zijn die enkel voor het Food & Wine Festival komen.Als eerste halen we een FastPass voor Soarin' want 55 minuten wachten vinden we net iets te lang. De eerste attractie wordt dan Captain EO, Glenn heeft deze sinds 1990 niet meer gezien en wij kunnen die gerust nog een paar keer bekijken.

Na Captain EO gaan we naar Universe of Energy, daar wil Danielle graag naar toe. Het is een attractie die in totaal 45 minuten duurt incl. de preshow. Erg grappige attractie. Na deze ride lopen we het centrale gebouw van het Food & Wine Festival binnen, hier zijn seminars, demo's en proeverijen. En wij treffen het want we kunnen mee doen met een Chocolade proeverij. We krijgen uitleg over waar je op moet letten en dan proeven we 3 verschillende bonbons. Allemaal erg lekker.Na de chocolade lopen we langs TestTrack en daar staat een lange wachtrij, 100 minuten. Maar als Single Rider zitten we binnen 10 minuten al in een testauto. Ik zit samen met Glenn wat betekend dat Danielle alleen zit, maar dat maakt de ride niet minder leuk.

Na TestTrack gaan we naar Mission: Space en daar staat slechts een rij van 10 minuten. We zitten nu met zijn 3'en bij elkaar. Danielle is de Commander, Glenn de Piloot en ik en de piloot. En net als altijd missen we bijna de landingsbaan maar we blijven op het randje hangen. Gelukkig is het maar een simulatie.

We hebben dan best dorst gekregen en Glenn wil graag Duits bierproeven. We lopen naar het Duitse Paviljoen en insereer lopen we nog even naar binnen in het Mexicaanse Paviljoen voor een Grand Fiesta, een soort It's a Small World maar dan met de drie Cabelleros. Bij de bierkraam aangekomen gaan Glenn en ik voor een combinatie van 3 soorten bier Weizen, Pils en Donker. Danielle haalt er Nürnberger in een Brezenrol bij en ik nog een echte Breze. We raken dan in gesprek met 3 Meiden uit Denver en die blijken in hun dagelijkse werk met Siemens te maken te hebben. En om het allemaal nog toevalliger te maken, ze werken als Engineers met Scalance producten. Na een tijdje moeten wij toch echt verder.

We lopen langs Japan waar Danielle en ik nog eventjes wat California Sushi Rolls eten. Daarna is het tijd voor one FastPass voor TestTrack, om eerlijk te zijn is deze al verlopen maar in Walt Disney World mag je ook nog na je tijdslot naar binnen. We komen op de eerste rij terecht en na deze rit nemen we afscheid van Glenn, hij gaat wat eten met familie. Het was echt weer super gezellig met Glenn, jammer dat we elkaar niet vaker kunnen ontmoeten.

Nadat we van Glenn afscheid hebben genomen lopen wij het Canada Paviljoen in om de show O, Canada! met Martin Short te bekijken. Een leuke Circle-Vision voorstelling waarmee Canada wordt voorgesteld. Na deze show willen we wat gaan eten en Danielle denkt aan een Loempia in China, dus lopen we langs United Kingdom, Frankrijk, Marocco, Japan, Amerika, Italie, Deutschland, Afrika en dan zijn we er al. Danielle gaat voor rijst met Garnalen en een Loempia ik kies voor Rijst met Orange Chicken.

Na het eten lopen we wat door de verschillende Paviljoens en uiteindelijk gaan we in het Amerikaanse Paviljoen wat rondkijken en zitten totdat het tijd is voor Illuminations. We zitten wat te praten en kijken mensen en dan komt daar toevallig Glenn met zijn oom en tante binnenlopen. We spreken kort met elkaar en dan besluit Glenn om samen met ons Illuminations te kijken. We hebben dan nog 45 minuten.
We lopen wat rond en zoeken een mooi plekje uit en het wordt dit keer Deutschland. Het is erg rustig dus we hebben nog tijd zat om ergens wat warms te drinken te zoeken. En sinds een paar weken hebben ze in het Deutsche Paviljoen Glühwein. Glenn hadden we ‘s middags al lekker gemaakt met dit drankje zodoende konden we het gelijk uitproberen. Het was goede Gühwein en smaakte erg herkenbaar, het is dezelfde Glühwein die op de Nürnbergse Christkindelsmarkt wordt uitgeschonken, die begint pas het laatste weekend van November dus we hebben alvast een voorproefje.
Dan begint Illuminations, wederom een prachtige vuurwerk. En het blijft echt de mooiste show die er bestaat. Na Illuminations verlaten we het park en op de parkeerplaats nemen we wederom afscheid van Glenn. We hebben echt een heel leuk weekend gehad met zijn 3’en en het was jammer dat Gina er niet bij was.Na het afscheid zijn we naar het hotel gereden en kijken we op bed nog Pirates of the Caribbean, deze is op de televisie.


C
hristmas Party...

Vanmorgen hebben we wat extra rijstebloem om wakker te worden. We slapen tot ongeveer 9 uur en om iets over 10 zitten we bij de Subway voor een laat ontbijt/vroege lunch. Na twee 6" subs vertrekken we naar Walt Disney World en we gaan Animal Kingdom bezoeken zodat we Nemo's Musical kunnen bekijken.

Het is erg rustig in het park en we kunnen bijna gelijk naar de musical want deze begint om kwart voor 12. Als we aankomen lopen worden de deuren al geopend. We gaan vooraan zitten zodat ik foto's (zonder flits) kan maken. Na veel heel veel foto's is de show afgelopen. We gaan dan op PhotoPass foto-jacht.
We beginnen bij Winnie de Pooh en zijn vriendjes. Zonder wachten zijn we aan de beurt. Daarna lopen we routing Camp Minnie en hier waren de rijen helaas wat langer. We beginnen met Donald en Goofy. Dan nemen we even de tijd voor een tussendoortje, een heerlijke Funnelcake met poedersuiker. Als we deze op hebben volgen nog een groot aantal charachters en omdat ik niet van iedereen de Nederlandse namen ken staan hieronder de foto's.

shapeimage_4

shapeimage_6
Na deze (voor ons) enorme verzameling lopen we nog een rondje door het park en komen daar nog Terk tegen. Uiteindelijk komen we aan bij Expedition Everest, een geweldige achtbaan. De wachtrij is 10 minuten en we besluiten in te stappen. We lopen gewoon zo het treintje in. Dus als we uitstappen gelijk nog een keertje en daarna gewoon nog een keer! De laatste keer zaten we vooraan en dan is deze attractie toch wel heel erg leuk, het uitzicht als je bovenaan de berg komt is fenomenaal. Na 3 keer in minder dan 20 minuten besluiten we door te lopen naar Dinosaur en hier staat ook geen wachtrij. We besluiten dan het park te verlaten, dit was Animal Kingdom voorlopig want deze vakantie komen we er niet meer terug.We rijden terug naar het hotel zodat we even kunnen omkleden voor de Christmas party, we gaan verkleed als ons zelf tijdens een koude herfstdag. Kortom lange broek en trui want het wordt best fris 's avonds. Verder wil ik eventjes zwemmen want we hebben natuurlijk 2 zwembaden en een Lazy River in het hotel. Na een paar rondjes dobberen in de River hou ik het voor gezien. Dan is het douchen, aankleden en op naar Magic Kingdom voor Mickey's Very Merry Christmas Party.We komen binnen als de Streetparade bezig is en daarna is het een drukte met mensen die het park moeten verlaten. Wij lopen tegen de stroming in naar de Hall of Presidents. Daar aangekomen horen we dat de volgende show pas na 20 minuten begint, we bezoeken daarom het kerstwinkeltje. Danielle vindt daar een Dumbo kerstornament en die moet natuurlijk mee naar Duitsland. Het uitzoeken en betalen kost 3 minuten het inpakken 10 dus we zijn nog net op tijd voor de show. Ik luister naar de show en heb mijn ogen al na 5 minuten dicht.Na de show gaan we op zoek naar de eerste character foto's en dit wordt het Pooh fotopunt. We treffen hier 1 wachtende aan dus sluiten we aan want het duurt nog 3 minuten voor de party begint. Al snel komen Tijgetje en Eijoor aanlopen. Na deze foto lopen we door naar Mickey en Minnie waar we 15 minuutjes moeten wachten voor een foto met beide in kerststijl.
Dan volgen Cinderella, Belle in kerstjurk en Doornroosje zonder dat we moeten wachten. En daarna is het tijd om wat te eten. We eten in Cosmic’s Starlight Café, Danielle een menu met kipnuggets en ik een menu met een Grilled Chicken Sandwich. Daarna halen we nog gratis cookies met chocolademelk/appelsap bij het afhaalpunt. Met de kou van deze avond (12°C) gaat dat er best in. Na dat we uitgegeten zijn komen we Rapunzel en flynn Ryder tegen met een korte wachtrij.


Tijdens deze begint de eerste parade al maar die slaan we over wij kijken namelijk de tweede parade. Na de foto lopen we langs een ander afhaalpunt eer gratis cookies om daarna in een bijna lege stretchroom (8 mensen inkl. ons) van Haunted Mansion te genieten. Na Haunted Mansion stappen we in de wachtrij voor Big Thunder Mountain en 8 minuten later zit onze wildste avontuur in de wildernis er alweer op. Dan is het bijna tijd voor Holiday Wishes en via Adventureland lopen we naar Mainstreeet USA om op onze favoriete plek dit vurwerkspektakel te bekijken. Wederom geweldig.Na het vuurwerk lopen we wat door het park om, om 22:15 klaar te gaan staan voor de kerstparade. We staan aan het einde van Main Street in de bocht dus hebben mooi zicht op de wagens. En dan merken we echt hoe rustig het deze avond is, het staat in Main Street amper 2 rijen dik. Na de parade laten we nog wat foto’s maken voor op de PhotoPass voordat we in de rij gaan staan voor een foto met de enige echte Santa Claus. Hier iswachten we bijna 40 minuten en dan is er nog even tijd om vanaf het reinstation foto’s te maken van het kasteel voordat we Magic Kingdom verlaten, waarschijnlijk ook de laatste keer deze vakantie.


We rijden terug met de Monorail en in rij Goofy 51 vinden we de Jeep terug en 15 minuten later zijn we weer in het hotel. De laatste nacht hier morgen slapen we in het Mona Lisa Suite Hotel in Celebration, verhuizen jullie weer mee?


S
hoppen en Spectacle of Dancing Lights...

Vanmorgen wilde we vroeg opstaan maar dat is mislukt. We werden pas na 9 uur wakker en zijn toen snel de koffers gaan inpakken, tenminste voor zover dit nodig was. Binnen een uur lopen we het hotel uit. Het was een mooi luxe hotel maar de toeslagen die we moesten betalen waren te hoog voor wat je kreeg. $14 voor parkeren per dag is best veel zeker als er 's nachts niet een beveiliging is. We wisten overigens voordat we aankwamen wat de toeslagen waren dus het was geen onverwachte surprise we hadden echter iets betere service verwacht.

Na ons vertrek zijn we gelijk naar het Mona Lisa Suites hotel gereden en ondanks dat we pas om 16:00 uur zouden kunnen inchecken was de kamer al beschikbaar. Hier geen exorbitante toeslagen voor parkeren wel een resortfee maar die is een stuk lager als bij het vorige hotel. We weten niet precies wat we moeten verwachten van de kamer maar dit overtreft werkelijk alles. We hebben een aparte slaapkamer, grote badkamer, komplete keuken inkl. Amerikaanse koelkast en vaatwasser en om het af te maken een wekker met iPhone dock. Alles ziet er perfect uit. We gaan dan snel op pad want vandaag gaan we shoppen!

Shoppen was immers alweer een paar dagen geleden. Voordat we gaan gaan shoppen moeten we eerst nog eventjes tanekn en ook drinken we nog eventjes een Starbucks aan de 192, een Frappuccino en een Iced Tea op het terras is met dit weer echt genieten.Al snel rijden we dan in de richting van de Florida Mall. Sinds vorige week is het met FaceBook mogelijk om via het inchecken met je GSM korting te krijgen bij winkels die hier aan meewerken. Zo krijg je bij Macy’s 20% korting op spullen voor in huis, niet echt voor ons dus. Maar bij de American Eagle Outfitters krijgen we 20% korting op alles, het werkt heel simpel inchecken en je GSM laten zien. Danielle zoekt wat poloshirts uit en ik  koop een riem.

shapeimage_10
Na deze shop lopen we nog wat door de Mall voordat we wat gaan eten in de Foodcourt. Echt ideaal zoveel eetgelegenheden bij elkaar. Danielle haalt ergens een Chickenbreast Ceaser Salad en ik haal ergens BBQ Chicken met groente en aardappelparten. Na het eten gaan we verder naar de volgende Mall, de Mall at Millenia. Daar gaan we Bloomingdales binnen om te kijken voor een 7 for All Mankind jeans. Deze zijn Europa bijna 2 keer duurder dan in de USA.

Na wat passen heb ik de geschikte gevonden. Nu stelt de verkoper voor om de broek niet te kopen maar te reserveren. Het klinkt allemaal ene beetje vreemd maar het blijkt morgen Family & Friends day te zijn bij Bloomingdales en dat houdt in dat je op alles minstens 20% korting krijgt. Bijna alle vaste klanten hebben dan ook al vanalles gereserveerd en die komen dat dan morgen ophalen. Je laat Bloomingdales vandaag al het bedrag op je Creditcard reserveren en dan wordt dat morgen automatisch afgeboekt, je hoeft dan enkel je broek nog op te halen.

Dan is het tijd om de fotocamera in het hotel op te halen want vanavond gaan we het Osborne Family Spectacle of Dancing Lights bekijken. Een prachtige aankleding van de Streets of America in Disney’s Hollywood Studio’s met lichtjes die elke 10 minuten een prachtige show afspelen. En dit allemaal begeleidt door bekende kerstmuziek. Echt een fenomeen en we lopen hier weer bijna 2 uur rond.

Om 9 uur rijden we van de parkeerplaats af en halen we bij Kobé in Lake Buena Vista Sushi om in onze Condo op te eten. Heerlijk Sushi eten op de bank.

Nadat de Sushi op is begin ik aan de blog en al snel liggen we op bed. Ik krijg elke dag meer zin in de kerstboom zetten. Ik denk dat ik zaterdag als we landen gelijk begin!


I
sland of Adventure en meer...

Wat een heerlijk bed hebben we in dit hotel zeg. Pas om half 9 worden we wakker en dan gaan we ons een beetje haasten om toch zo vroeg mogelijk bij Islands of Adventure te zijn. Om ongeveer 10 uur zijn we geparkeerd. Het ziet ziet er druk uit maar niets blijkt minder waar.

We lopen daarom snel door naar Harry Potter want daar staat slechts een rij van 20 minuten. Zonder twijfelen stappen we in de rij voor een gratis kluisje en we kunnen zo doorlopen naar de instapplatform. Na de attractie lopen we snel terug naar de auto want Danielle is haar iPhone vergeten mee te nemen. Gelukkig ligt hij er nog en we gaan snel terug naar het park.


We gaan dan weer naar de Wizarding World of Harry Potter want we willen graag de Dragons Challenge doen, we doen rood en blauw in minder dan 20 minuten en allebei frontrow. De rij voor de Forbidden Journey is dan nog steeds kort. We doen de rode dan 2 keer achterelkaar.En dan hebben we honger we besluiten te gaan eten in de Three Broomsticks, een erg mooi counter restaurant waarbij je een zitplaats krijgt toegewezen om een en ander gestructureerd te laten verlopen. We eten beide Fish and Chips, Danielle met Lemonade en ik met een Frozen Butterbeer. De Frozen versie is de lekkerste vind ik.

shapeimage_6
Dan verlaten we dit gebied en gaan we voor de Incredible Hulk coaster, deze valt tegen door het enorme schudden. We komen er allebei met hoofdpijn uit.  Dan stappen we in de Spiderman attractie, deze is na De Forbidden Journey mijn favoriete theme-park ride.
Het is inmiddels 2 uur en we besluiten om Jurassic Park's River Adventure te doen. We blijven gelukkig redelijk droog. Deze attractie valt ons een beetje tegen, we hadden iets meer verwacht. Maar hij blijft leuk. Dan verlaten we het park via Toon Lagoon.

shapeimage_11


We halen dan bij de Mall at Millenia de spijkerbroek op die ik gisteren gereserveerd en betaald heb. Dit gaat verbazingwekkend simpel. Scheelt toch mooi $40. Danielle wordt dan door mij getrakteerd op een paar Uggs.

Het is dan een uur of 4 we rijden langs een Publix voor een iTunes giftcard en wat te snabbel in het hotel vanavond. Eenmaal in hotel besluiten we om even te gaan genieten van het zwembad. Het water is heerlijk warm en we zijn bijna alleen. We genieten van de hottub en om 6 uur gaan we weer terug naar de kamer.

Eventjes omkleden en dan vertrekken we naar Epcot voor Illuminations: Reflections of Earth. Om stipt 7 uur rijden we de parking op. We kunne dan zo binnenlopen bij Spaceship Earth. Blijft een mooie reis door de tijd met als thema communicatie door de jaren heen en deze tijdreis wordt natuurlijk aangeboden door Siemens!

Na de einde lopen we linksom langs World Showcase Lagoon. De eerste stop is China voor het avondeten. Daarna lopen we op het gemak naar België voor een Leffe. Dan hebben we nog precies een half uur de tijd om een mooi plekje te zoeken voor Illuminations. We kijken eerst even naar de vlag op het paviljoen van Amerika om te zien waar de wind naar toe staat en zo komen we uit in het Deutsche paviljoen. We hebben weer mooie plekken. Na de show wachten we 10 minuutjes zodat de grote stoet met mensen al weg is en we niet hoeven te slenteren en niet aangereden worden door kinderwagens en elektrische rolstoelen.

Al snel zijn we weer bij het hotel en het zwembad gaat las om 11 uur dicht dus we springen nog even de hottub in. Puur genieten is dit.Dan gaan we naar de kamer en update ik de blog weer. Morgen gaan we 'vroeg' uit bed om naar Blizzard Beach te gaan.


B
lizzard Beach en Epcot...

En zoals gisteren afgesproken worden we deze morgn wat vroeger wakker. Niet dat we op tijd uit bed komen maar wel vroeg genoeg naar onze zin. We ontbijten op bed met de spulletjes die we gisteren bij de Publix hebben gekocht. Na het ontbijt is het snel aankleden en op pad naar Blizzard Beach.Blizzard Beach is het enige Disneypark wat we deze trip nog niet hebben gedaan. Wij vinden dit veruit het leukste park en het is vandaag mooi weer en we wilden de laatste dagen rustig aan doen dus dit kwam perfect uit. Om 10:20 zijn we bij het park en we parkeren echt helemaal vooraan, als er 75 auto’s staan is het veel. Het is blijkbaar wat fris voor de locals en dat komt ons goed uit.We zoeken eerst een plaatsje uit voor het golfsllagbad en daarna doen we met zijn 2’en een rondje Cross Country Creek, de Lazy River.Na het dobberen is het tijd voor actie en gaan we naar de Run-off Rapids. Eerst gaan we met zijn 2’en naar beneden en daarna ik een keertje alleen. Vervolgens doe ik de Double Dipper. En als laatste actie-item kiezen we voor de Teamboat Springs, een familie glijbaan waar je met zijn max. 6 in een bad naar beneden gaat, echt leuk deze baan.Voor Danielle is het dan genoeg geweest en ze gaat terug naar het bedje om een boek te lezen. Ik dobber dan nog meer dan 2 rondjes door de Cross Country Creek om daarna ook aan de kant te gaan zitten en wat te snacken, het is inmiddels al 13:00 uur. Ik kies als snack voor Mini-donuts met een biertje en voor Danielle een Sprite.
We verlaten om ongeveer 14:00 Blizard Beach om een ijsje te eten bij de Dairy Queen, Danielle had een Sundae en ik kies voor een hamburger in plaats van ijs. Zoveel hebben we er immers nog niet op deze vakantie. Het ijsje is erg lekker, de hamburger is wel ok.Dan gaan we terug en begint Danielle met de koffers in te ruimen. Ik zit dan nog eventjes achter de MacBook en maak op veler verzoek een filmpje met mezelf:Dan is het inmiddels 17:00 uur en gaan we wat avondeten. De keuze valt op ons favoriete kip-fastfood restaurant, de Chick-fil-A in Celebration. Na het eten gooien we nog wat benzine in de tank en dan is het voor de laatste keer met onze Annual Pass naar Epcot! Dit is echt ons favoriete park.


Als we het park in komen lijkt het enorm druk te zijn maar dit valt echt alles mee als we eenmaal binnen zijn. We kiezen ervoor om de Character Spot te doorlopen om wat PhotoPass foto’s aan de inmiddels al 229 foto’s grote verzameling toe te voegen. Na de Character Spot zien we dat Duffy - The Disney Bear nog op zijn plek staat. We kunnen nog net met hem op de foto.

Danielle is dan helemaal verkocht door zijn knuffeligheid en we gaan eens kijken hoe het met deze beer precies werkt. Je koopt een naakte beer en je kunt dan verschillende kostuumpjes voor hem kopen. Danielle twijfelt en besluit hem niet te kopen. Ze heeft hem deze vakantie elke keer als we er een zagen liggen in haar handen gehad overigens.

We lopen nog wat langs de paviljoens en in Frankrijk maken we nog 2 PhotoPass foto’s. In Japan halen we nog Spicy Tuna Rolls en California Sushi Rolls als snack. En dan zijn we precies op tijd bij het Amerikaanse Paviljoen om America’s Adventure nog eens te zien, deze show duurt 37 minuten en is 10 minuten voordat Illuminations begint afgelopen. Dat komt dus mooi uit.

Na de show lopen we naar het Deutsche Paviljoen om vanaf daar Illuminations te kijken. We halen een Glühwein om alvast in de kerstsfeer van thuis te komen, erg lekker want het is hier toch ook fris met een graad of 22. Dan ga ik ‘even naar de WC’ toe. Dat zou nog net moeten lukken voor Illuminations. Danielle heeft niets door en ik loop stiekem het winkeltje in in Duitsland en koop als verrassing een beer voor haar, ze is er heel blij mee! Toch nog een beetje extra leuk dus die laatste avond hier.

Illuminations is weer super en we lopen erna gelijk het park uit, in de Duffy winkel koopt Daniele dan nog wel een matrozenoutfit voor Duffy want een naakte beer is ook niets, toch?


D
e laatste dag(en)...

Voor de lezers die geintresseerd zijn in foto’s heb ik gelijk een teleurstellende mededeling. Doordat de dag iets anders is verlopen als vantevoren bedacht zijn we die vergeten te maken. Het verhaal is daardoor wel heel interessant geworden voor een terugreisje...

‘s Ochtends staan we vroeg op, dat wil zeggen 8 uur want Danielle heeft gisteren al het meeste ingepakt. Om half 9 zijn we dan eindelijk echt wakker en gaan we het bed uit. Mijn opgave is het afdrukken van de Boardingpassen in de lobby van het hotel. Daar begint het al want de printertoner is leeg. Het duurt daardoor veel langer als gepland en na bijna een half uur ben ik boven met de boardingpassen.

Danielle is dan weer een stadium verder met het inpakken en dan is het passen in welke koffer haar nieuwe Uggs kunnen, het is dan 9:30 uur en de knoop valt er vanaf. Balen en stress want hebben ze de schoenen nog wel in de juiste maat, zijn die wel in orde, kunnen we makkelijk ruilen? En hoe ziet het er met de tijd uit. En dan moesten we de koffers nog wegen en kijken wat waarin zou moeten.

Snel de laatste spullen in de koffers gestopt en wat gepuzzelt met grote items. Veel land dan nog in de handbagage. De eerste koffer komt op 22,5 kilo. De 2 koffer komt op....een hele harde knal uit. De weegschaal knalt uit elkaar en ligt in wel 20 stukken op de grond. Dan wordt het gokken met de andere 2 koffers. De kleine zwarte koffer is ene stuk lichter als de eerste en de grote zwarte koffer is ongeveer net zo zwaar als de roze. We zullen het wel zien op de luchthaven.

Dan snel de koffers in de auto en vol gas naar de Mall at Millenia. Om 10:40 komen we daar aan en we parkeren bij de Bloomingdales voor de deur. We lopen snel naar binnen en we zijn even snel weer buiten. Ik vertelde dat de knoop los was en dat we ze van de week gekocht hadden en de verkoper was al onderweg voor een ander paar. Geweldige service, er werd niet eens naar een bonnetje gevraagd. Ik had wel gedacht dat het makkelijk zou gaan maar dit overtrof werkelijk alles.

Daarna op weg naar het vliegveld nog even langs een RadioShack voor een verloopstekkertje voor de AppleTV. Op die manier kan ik bij thuiskomst gelijk met mijn nieuwe gaget aan de slag. We komen dan om 11:35 aan bij Alamo waar we de auto inleveren, geen problemen. Die hadden we stiekem wel verwacht want er is 2 dagen geleden geprobeerd in te breken in de auto door het slot eruit te breken, dit is gelukkig voor ons gelukt maar je ziet dit wel duidelijk aan de auto.

Om iets na 12 zijn we dan bij de Self-Service balie van Delta. Self lukt het niet en de service is er echter ook ver te zoeken. Ik snap niet hoe men er zo een ongeregeld zooitje van kan maken. Onze bagagelabels komen er bij een andere terminal uitrollen en de medewerkers snappen er  helemaal niets van, dan moeten (kunnen dit niet weigeren)we wederom de Boardingpassen uitdrukken erg overbodig en er wordt nog steeds gevraagd naar je I94 formulier. Maar uiteindelijk is alles gelukt de koffers blijken 49 pond, 49 pond en 30 pond te wegen. Alle dus perfect binnen de normen.

Door de hectiek hebben we niet ontbeten en het is nu altijd voor lunch, we halen wat te eten en te drinken (laatste Frappuccino van het jaar) bij de Starbucks vlakbij onze gate. En daar gaan we dan wachten op de boarding. Gratis internet maakt het wachten draagzaam en iets meer dan een uur later zitten we in de Boeing naar Atlanta. 

We komen ruim voor 4 uur aan en in de Foodcourt in Terminal E halen we een frietje en wat te drinken bij de Gouden M. En ondertussen vinden we nog een gratis hotspot en al snel is het tijd om te boarden, om 17:45 vliegen we dan door naar Amsterdam waar we ene half uur vroeger aankomen als gepland. Het is alleen 20 minuten rijden tot aan de gate. Dan is het ook nog druk bij de douane tussen de beide Terminals maar we hebben tijd zat.

Dan is het doorvliegen naar Nürnberg waar Jörg, Claudia en Tim ons komen ophalen. Normaal gesproken gaat dat allemaal heel snel en staan we zo aan de andere kant van de douane bahlve dit keer. Onze 3 koffers zijn er niet en dat komen ze na een half uur al vertellen. We zijn niet de enige dus zoals wel vaker hebben ze er in Amsterdam weer een zooitje van gemaakt. Dit wordt later bij het aanmelden ook bevestigd. Kortom we hebben ruim een uur staan wachten en zijn zonder koffers naar huis gegaan.

Eenmaal thuis heb ik eerst de Apple TV geinstalleerd en daarna zijn we nog wat andere kabels gaan halen bij de Mediamarkt om daarna boodschappen te doen, we hebben namelijk niets in huis. En om ongeveer 7 uur wordt er gebeld de koffers zijn er of we deze vanavond willen hebben of morgen in de loop van de dag. Nou die willen wij vanavond nog wel en dat is dan ook geen probleem het kan echter wel 5 uur duren voordat ze er zijn, het is niet anders.

En een uur later wordt ik weer gebeld de kofferbezorger staat al voor de duer of ik even naar buiten wil komen en tekenen. Geen rekening van de douane erbij en wel 2 tegoedbonnen van KLM voor een volgende reis.

Morgen zal ik een samenvatting van de vakantie, de jaarkaarten (hebben we een goede keuze gemaakt), de hotels, enz. porsten.


E
en resumeetje...

De vakantie is goed bevallen, kon ook niet anders. Het was lekker weer na 2 weken ben je aan de temperaturen gewend en loop je ook met een trui aan als het 20 graden is.

We hebben op heel veel verschillende plekken gegeten en Outback blijft het beste! Wat ook leuk is, is het Food & Wine Festival. Dat zouden ze eigenlijk een heel jaar lang kunnen doen. Altijd hebben we wel wat lekkers uitgeprobeerd.

Over de hotels kunnen we het volgende zeggen. Het hotel waar we 10 dagen sliepen was qua prijskwaliteit verhouding het beste. Het beste hotel (Condo) was Mona Lisa Suites Hotel. Wat een service hebben we daar gekregen. Stukken beter

Verder even wat feitjes op een rijtje:

- 20 dagen onderweg

  • 3617 Foto’s

  • 181 Video files

  • 17,3 GB Data

  • 265 PhotoPass foto’s

  • 5 Hotels

  • 1337 Mijl gereden met 45,3 Gallon (1 liter op 7,1 km)

  • Heel veel gekcoht (Kleding, Schoenen, Apple-stuff)

  • Regen 1 dag

  • FourSquare = Fun

  • En dan hebben we natuurlijk nog het feit jaarkaart Walt Disney World. Deze hebben we vorig jaar gekocht en ik wilde eens kijken of dit voor ons de voordeligste oplossing was. Wat hebben we allemaal met de jaarkaart gedaan:


Aantal dagen parkeren: 19
Aantal parkbezoeken: 29

En omdat we dan toch bezig zijn hoe vaak hebben we welkvan de verschillende parken bezocht deze beide trips:

Animal Kingdom: 4
Epcot: 9
Hollywood Studio’s: 6
Magic Kingdom: 7
Blizzard Beach: 2
Typhoon Lagoon: 1
Disney Quest: 0

Als we uitgaan dat we de jaarkaarten voor de prijs van vandaag zouden kopen $ 670 Dollar per stuk (Omgerekend € 490). En als enige alternatief voor de bezoeken die wij hebben gedaan komen we uit op de Ultimate 21 dagen tickets, deze kosten omgerekend: € 307. De omrekeningen zijn gedaan met de koers van vandaag (14 November 2010). Van de ultimate Tickets zouden we er 2 nodig hebben voor de beide vakantie en zou dat per persoon op 614 Euro uitkomen.

Met een ultimate ticket mag men echter niet gratis parkeren, vorig jaar was de parkeerprijs $11 en dit jaar zelf $14. dit betekend dat we met het parkeren het volgende hebben bespaard:

8 x Parkeren in 2009: $88
11 x Parkeren in 2010: $154
Totale parkeerkosten: $242

Een flinke besparing dus waarmee we door middel van 2 bezoeken in de 365 dagen die de jaarkaart geldig is een flinke kostenbesparing hebben gemaakt ten opzichte van de reguliere tickets (Ultimate, Magic Your Way).

We hebben echter besloten allebei een jaarkaart te nemen een gedeelde oplossing had ook mogelijk geweest (Ik een jaarkaart, Danielle de Ultimate Tickets of andersom) maar dat vonden we niet leuk en het prijsverschil is achteraf veel kleiner geweest door een afreken foutje bij de jaarkaart van Danielle.

Kortom de keuze voor jaarkaarten was erg goed. Met name ook omdat we kortingen hebben gehad op verschilende andere zaken zoals de Hard-Ticketed Events, Shoppen in World of Disney en Mini-golf.

Dat waren dan de feiten weer. Meer zal er over deze vakantie niet meer worden geblogd. Ik wil alle lezers en reageerders bij deze hardstikke bedanken we vonden het erg leuk om de reacties te lezen.