Sander, Daniëlle & EmilyOur Family life...

Our Family life...

Eindelijk weer Nederlandse TV en Radio…

Al vanaf dat we in Duitsland aangekomen zijn hebben we het erover om een keer een Schotel te kopen. Dit om herkenbaar te zijn als buitenlander en natuurlijk om ook Nederlandse TV en Radio te kunnen kijken en luisteren.

Vorige week hebben we besloten maar eens te onderzoeken hoe en wat het moest worden. We komen al snel uit op een Abonnement van CanalDigitaal. Helaas is dat officieel niet te krijgen buiten Nederand. Maar een postadres in Nederland blijkt de oplossing te zijn.

Vrijdag 16 Januari rijd ik samen met collega Jörg tijdens werktijd, dat kan hier in Duitsland met Vertrauensarbeitszeit, dus op en neer naar de Conrad in de Nürnberg. Daar koop ik een schotel met een doorsnee van 85 cm. En we rijden terug naar Siemens. Daar blijkt de schotel niet door de deur en achterklep van onze auto te passen. Deze wordt daarom zatrerdag thuisbezorgd. Danke Jörg!!!

Maandag bestel ik de benodigde CI-module en de Smartcard via de webshop van CanalDigitaal. Deze werd afgelopen donderdag bij de ouders van Danielle bezorgd en is nu ergens in Duitsland onderweg naar ons.

Dinsdag heb ik de SAT-Receiver gekost. Echt een geweldig apparaat wat ik op aanraden van collega Daniel heb besteld. Het is de TopField 7700 HD PVR geworden. Een TwinTuner voor tegelijk opnemen en kijken. Een ingebouwde 500 Gb harddisk voor opnemen en TimeShift. En natuurlijk HD voor schitterend beeld.

Nadat de laatste onderdelen afgelopen vrijdag binnengekomen zijn zijn we begonnen aan de installatie. Met we bedoel ik mijn collega Daniel. Het lastigste bleek het uitrichten te zijn. Dit vergt veel tijd en geduld. Later bleek dat we het waarschijnlijk in 1 keer goed hebben ingesteld maar dat de decoder een en ander niet goed weergeeft. We zijn om 19:00 uur begonnen en om 0:30 waren we klaar.

IMG_6173 [] IMG_6177 []IMG_6183 []

Nu hebben we al het Beste van Vlaanderen en Nederland en de regionale Nederlandse omroepen om van te genieten. Alle andere Nederlandse zenders zitten achter een decoder. En bijna alle Nederlandse Radio zenders zijn te horen. Momenteel luisteren we 100% NL. Heerlijk die Nederlandse muziek na 3 maanden weer eens te horen.

IMG_6184 []

We hopen maandag de CI-Module en de SmartCard te ontvangen en dan kan Danielle weer elke avond haar soaps kijken. Dit keer met de mogelijkheid om de reclames door te spoelen heerlijk lijkt me dat.

Danke Daniel!!!

Comments (2) | Trackback

2 thoughts on “Eindelijk weer Nederlandse TV en Radio…”

  1. Hey Daniëlle dan kan je nu de spannede soapies weer volgen vanaf de grote t.v.

    Groetjes van je ma en pa.

Comments are closed.